The Asporty project

ASporty logo

// English below //

S projektom ASporty bomo poglobili sodelovanje na športnem področju med tremi organizacijami: Društvo za kulturo inkluzije (Slovenija), partnerska organizacija Centar za autizam Rijeka (Hrvaška) in partnerska organizacija Klettaskóli (Islandija).

Projekt traja od januarja 2020 do decembra 2021 in je sofinanciran s strani Erasmus+ Šport (majhna partnerstva). Sestavljen je iz treh delov: izvajanje posebnih športnih programov za športnike - otroke in mladostnike z motnjo avtističnega spektra s pridruženimi motnjami v razvoju v vsaki državi, izvedba štirih medpartnerskih srečanj trenerjev in osebja in spoznavanje dobrih praks v tujini ter promocija projektnih dejavnosti in rezultatov.

Naši glavni cilji so: deliti in nadgrajevati znanje, nadgraditi obstoječe športne programe z novimi znanji in metodami, spodbujati in spremljati napredek in razvoj vadečih na športnem področju, zagotavljati kvaliteten popoldanski prosti čas s športnimi aktivnostmi za spodbujanje socialne vključenosti in enake možnosti v športu, ozaveščanje staršev in učiteljev o zdravem in celovitem razvoju otrok, oblikovanje temeljev športnega izobraževalnega programa za trenerje, spodbujati pomembnost in pozitivne učinke telesne aktivnosti za otroke. Pomembno področje je tudi nadgraditi partnerski odnos in bodoče sodelovanje med partnerji, povezati strokovnjake s področja športa in področja specialne pedagogike, okrepiti področje športa v vsaki partnerski organizaciji v duhu vključevanja in usposabljanja prostovoljcev za delo otroki.

Spremljajte naše vsebine na Facebooku in na YouTube kanalu! Vabljeni tudi k ogledu VIDEO POSNETKOV.

The aim of the project is deepening the cooperation of three participating partners in the field of sports: Klettaskoli from Iceland, Centre for Autism Rijeka from Croatia and Association of Inclusive Culture from Slovenia.

The project lasts from January 2020 to December 2021 and is funded under the Erasmus+ programme (Sport).

It consists of three parts: In the first, practical part, each partner organization performs special sports programme for athletes (children and youngsters with Autism spectrum disorder, intellectual and combined disabilities). The second part are the Transnational meetings of staff with the aim of learning about good practices abroad and the last part is the promotion of the project activities and outcomes.

The main objectives of the project are upgrading our existing sports programmes for our athletes, providing quality afternoon free time with sports activities to encourage social inclusion and equal opportunities in sport in each partner organization, developing and improving natural forms of body movement, basic motor skills, gross and fine motor skills of athletes, monitoring progress and development of athletes as well as awareness raising to the parents and teachers about healthy and complete development of children through sport.

Follow us on Facebook and YouTube! Have a look at our VIDEOS!

Asporty - drugi sestanek partnerjev

Asporty meeting 12

// English below //

Nov mesec s seboj prinaša tudi nove priložnosti za izmenjavo izkušenj in idej. Upoštevajoč novi korona virus, smo bili srečanja s partnerji v projektu Asporty primorani prenesti v spletno sfero. Na redni ravni tako že potekajo mesečni sestanki z namenom deljenja aktualnih informacij ter izmenjave primerov dobrih praks.

Zadnji sestanek, ki je potekal v ponedeljek, 12. 10., je bil namenjen ravno diskusiji o prilagoditvenih ukrepih, ki vplivajo tudi na izvajanja športnih programov v vseh treh sodelujočih državah. Spet smo dokazali, da je tam, kjer je volja, tudi pot! Vsi partnerji, tako Klettaskoli kot tudi Centar za avtizem Rijeka in Društvo za kulturo inkluzije namreč redno izvajamo prilagojene športne programe za naše mlade športnike.

Vsi vključeni se veselimo srečanj v živo, do takrat pa nas gotovo čaka še nekaj spletnih pomenkov!

Projekt je financiran iz programa Erasmus+

Asporty - sestanek partnerjev

ASporty zoom foto

// English below //

Covid-19 je karte premešal tudi na področju projektov, ki so sicer že v teku. Zaradi trenutnih razmer smo bili nekatere aktivnosti primorani predrugačiti in najti drugačno pot do zastavljenih ciljev.

Projekt ASporty, katerega namen je izmenjava primerov dobrih praks pri vključevanju mladih s posebnimi potrebami v raznolike športne aktivnosti, poleg partnerjev iz Društva za kulturo inkluzije vključuje še Klettaskoli iz Islandije ter Centar za avtizam Rijeka.

Sestanki, namenjeni praktični in teoretični izmenjavi izkušenj, zato trenutno potekajo v spletni izvedbi. Na včerajšnjem sestanku smo tako načrtovali delo v bodoče, vsi pa se zelo veselimo obdobja, ko bomo lahko teorijo prenesli tudi v prakso.

Projekt je financiran iz programa Erasmus+.

Teambuilding prostovoljcev na Koroškem

Asporty teambuilding

// English below //

Prostovoljci in drugi, ki sodelujejo pri organizacijski in strokovni izvedbi projekta Asporty, so preživeli aktiven vikend v osrčju Koroške regije.

Namen srečanja je bilo ekipno povezovanje, saj je projekt lahko uspešen le toliko, kolikor so povezani njegovi ključni člani. Tudi tokrat se je izkazalo, da imajo ključno vlogo v projektu ravno prostovoljci.

Veselimo se nadaljnjega sodelovanja in soustvarjanja naše zgodbe, ki smo jo začrtali skupaj!

Projekt je financiran iz programa Erasmus+

-----------------