The Asporty project

ASporty logo

// English below //

S projektom ASporty bomo poglobili sodelovanje na športnem področju med tremi organizacijami: Društvo za kulturo inkluzije (Slovenija), partnerska organizacija Centar za autizam Rijeka (Hrvaška) in partnerska organizacija Klettaskóli (Islandija).

Projekt traja od januarja 2020 do decembra 2021 in je sofinanciran s strani Erasmus+ Šport (majhna partnerstva). Sestavljen je iz treh delov: izvajanje posebnih športnih programov za športnike - otroke in mladostnike z motnjo avtističnega spektra s pridruženimi motnjami v razvoju v vsaki državi, izvedba štirih medpartnerskih srečanj trenerjev in osebja in spoznavanje dobrih praks v tujini ter promocija projektnih dejavnosti in rezultatov.

Naši glavni cilji so: deliti in nadgrajevati znanje, nadgraditi obstoječe športne programe z novimi znanji in metodami, spodbujati in spremljati napredek in razvoj vadečih na športnem področju, zagotavljati kvaliteten popoldanski prosti čas s športnimi aktivnostmi za spodbujanje socialne vključenosti in enake možnosti v športu, ozaveščanje staršev in učiteljev o zdravem in celovitem razvoju otrok, oblikovanje temeljev športnega izobraževalnega programa za trenerje, spodbujati pomembnost in pozitivne učinke telesne aktivnosti za otroke. Pomembno področje je tudi nadgraditi partnerski odnos in bodoče sodelovanje med partnerji, povezati strokovnjake s področja športa in področja specialne pedagogike, okrepiti področje športa v vsaki partnerski organizaciji v duhu vključevanja in usposabljanja prostovoljcev za delo otroki.

Spremljajte naše vsebine na Facebooku in na YouTube kanalu! Vabljeni tudi k ogledu VIDEO POSNETKOV.

The aim of the project is deepening the cooperation of three participating partners in the field of sports: Klettaskoli from Iceland, Centre for Autism Rijeka from Croatia and Association of Inclusive Culture from Slovenia.

The project lasts from January 2020 to December 2021 and is funded under the Erasmus+ programme (Sport).

It consists of three parts: In the first, practical part, each partner organization performs special sports programme for athletes (children and youngsters with Autism spectrum disorder, intellectual and combined disabilities). The second part are the Transnational meetings of staff with the aim of learning about good practices abroad and the last part is the promotion of the project activities and outcomes.

The main objectives of the project are upgrading our existing sports programmes for our athletes, providing quality afternoon free time with sports activities to encourage social inclusion and equal opportunities in sport in each partner organization, developing and improving natural forms of body movement, basic motor skills, gross and fine motor skills of athletes, monitoring progress and development of athletes as well as awareness raising to the parents and teachers about healthy and complete development of children through sport.

Follow us on Facebook and YouTube! Have a look at our VIDEOS!