Vabilo prosotvoljcem za projekt Bodimo gledališče

Društvo za kulturo inkluzije vabi prosotovoljke_ce, da se nam pridružijo pri izvedbi zabavnih in ustvarjalnih aktivnosti z mladostniki z motnjo v duševnem razvoju. Socialna izolacija in šolanje preko spleta so velik izziv za vse, za mladostnike s posebnimi potrebami pa je ta preizkušnja še toliko večja. Če te zanima družabništvo, igra ali petje ali ples, ustvarjalnost in snemanje TikTokov, vse to v živo, se nam pridruži!

Druženja bodo potekala pod vodstvom izkušenih mentoric v manjših skupinah ali pa 1 na 1 po 1 uro na teden med 19. aprilom in 10. junijem. Dobivale_i se bomo na prostem in ob upoštevanju ukrepov ter priporočil NIJZ.

Za sodelovanje v projektu izpolnite spletno prijavnico https://forms.gle/PF9mLPrKhLNMRhH78 do 15. 4. 2021

Za več informacij nam pišite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Projekt Bodimo gledališče sofinancira Mestna občina Ljubljana

Preberi več

Predelava pohištva v okviru projekta "Ko delam, sem vključen"

Solidarnostni projekt "Ko delam, sem vključen" je v polnem teku.

Udeleženci projekta so podali idejo, da pred vhodom v nove društvene prostore v BTC-ju, uredijo še poseben kotiček za druženje, kjer lahko skupaj posedijo, poklepetajo ali pojedo malico. Organizirali so akcijo, v kateri so na območju BTC-ja poiskali več odpadnih palet, ki so jih zavrgla različna podjetja in trgovine. S pomočjo različnih strani na internetu so raziskali, kako lahko palete predelajo v novo, uporabno in lepo pohištvo oz. klopce.

Preberi več

2. april – Svetovni dan zavedanja o avtizmu

2. aprila obeležujemo svetovni dan zavedanja o avtizmu.

Ob tej priložnosti je na Centru Janeza Levca Ljubljana nastal plakat Svet skozi moje oči s fotografijami učencev.

Avtizem je razvojna motnja, za katero so značilne težave s socialno komunikacijo in socialno interakcijo ter težave na področju fleksibilnosti mišljenja. Svetovni dan zavedanja o avtizmu spodbuja k boljšemu razumevanju avtizma v družbi, poziva voditelje in odločevalce, da vzpodbujajo šole, da odprejo svoja vrata otrokom, dijakom in študentom z avtizmom, poziva javne urade ter velika in majhna podjetja, da si vzamejo čas in se poučijo o avtizmu ter začnejo zaposlovati osebe z avtizmom.

V naših športnih, socialnih, prostočasnih in drugih aktivnosti, ki jih organiziramo na Društvu za kulturo inkluzije, se vsakodnevno srečujemo z osebami z motnjami avtističnega spektra. Veseli smo, da lahko z vključevanjem pripomoremo k bolj odprti in strpni družbi. 

Vabimo vas tudi k ogledu posnetka z naše vadbe Specialni telovaj, ki je namenjena otrokom in mladostnikom z motnjo v duševnem razvoju in avtizmom.

Prehranski nasveti, namenjeni posameznikom in družinam v času nove virusne bolezni COVID-19

Nacionalni inštitut za javno zdravje - NIJZ je izdal priročnik s prehranskimi nasveti za posameznike in družine v času covid-19. V njem boste našli nasvete za pripravo zdravih obrokov, načrtovanje nakupovanja hrane in druga priporočila v povezavi s hrano.

Vabljeni k branju priročnika, ki ga najdete na tej povezavi!

21. marec – Svetovni dan Downovega sindroma

IMG 8753

Bodimo povezani!

V nedeljo, 21. 3. 2021, bomo zabeležili že 16. Svetovni dan Downovega sindroma. Downov sindrom je motnja, ki nastane kot posledica napake pri delitvi celic. Povzroči jo dodaten, 21. kromosom, ki je trojno prisoten v vsaki telesni celici. Tako svetovni dan Downovega sindroma beležimo na datum 21. 3., saj predstavlja njihovo posebnost!

Preberi več

14. MEDNARODNI LIKOVNI DOGODEK BODI UMETNIK 'Igraj se z mano'

[ENGLISH BELOW]

Letos se je odvil že 14. Mednarodni likovni dogodek Bodi umetnik ‘Igraj se z mano’.

Iskrena hvala vsem sodelujočim, ki ste se prepustili domišljiji in ustvarjali na temi ‘Igraj se z mano’ in ‘Dober tek, Slovenija. Zdravo uživaj in več gibaj’! Hvala tudi vsem, ki ste nam pomagali postaviti virtualno razstavo v končno podobo!

V organizaciji Društva za kulturo inkluzije in Centra Jenza Levca Ljubljana smo v sodelovanju s Koroško narodno galerijo likovnih umetnosti uspešno izvedli tudi letošnji Mednarodni likovni dogodek Bodi umetnik ‘Igraj se z mano’. V štirih virtualnih galerijah, dveh na temo ‘Igraj se z mano’ in dveh na temo ‘Dober tek Slovenija. Zdravo uživaj in več gibaj’, se nahaja 306 izbranih likovnih del. Prav vsa likovna dela, natančneje 3601, ki smo jih prejeli, so prečudovita in si zaslužijo posebno pohvalo. Otroci, mladostniki in odrasli, avtorji likovnih del, izjemno smo ponosni na vaš trud! Hvala vsem mentorjem in somentorjem, ki ste jih spodbujali!

Preberi več

Ozaveščanje o problematiki odpadkov in šivanje trajnostnih vrečk

Udeleženci solidarnostnega projekta "Ko delam, sem vključen" so si v petek 5. 3. 2021, ogledali dokumentarni film "Cena plastike" in diskutirali o problematiki odpadkov v Sloveniji. Ugotavljali so, koliko odpadkov proizvede povprečen prebivalec v Sloveniji in kakšne so navade vsakega posameznika v skupini v povezavi z ločevanjem odpadkov. Diskusija se je nadaljevala z delavnico, kjer so si udeleženci lahko iz starih zaves zašili vrečko za sadje in zelenjavo, ki jo bodo uporabljali v trgovini in na tak način poskrbeli za manjšo porabo plastičnih vrečk.

Preberi več

Inkluzivno (p)opoldansko varstvo

Naznanjamo čudovito novico! Društvo za kulturo inkluzije se je razširilo v nove prostore in dobili smo možnost za izvajanje novega programa.

S petkom, 5. 3. 2021, bomo tako začeli z izvajanjem programa Inkluzivno (p)opoldansko varstvo. Tako vam želimo omogočiti dostopno varstvo otrok (ne glede na njihove morebitne posebne potrebe), da lahko v tem času opravite razne obveznosti, greste po nakupih, itd.

Varstvo bomo izvajali na Šmartinski cesti 152R. Hala 5/2 poleg BTC Tržnice, natančneje Trgovski center Tangram (hala v kateri je Muller, vendar drugi vhod pri trgovini Asia Supermarket).

Vartsvo bo potekalo ob petkih med 16:00 in 19:00 uro ob sobotah med 10:00 in 13.00 uro.

Otrok potrebuje le bidon za vodo in copate.

Za rezervacijo termina se prosimo prijavite TUKAJ.

Dodatne informacije najdete TUKAJ, dosegljivi pa smo tudi na mail Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali na telefonsko številko 068 161 287 (Katarina Fišer).

Zaključek 14. Mednarodnega likovnega natečaja Bodi umetnik ‘Igraj se z mano’

[ENGLISH BELOW]

Ob zaključku 14. Mednarodnega likovnega natečaja Bodi umetnik ‘Igraj se z mano’ bi se želeli zahvaliti čisto vsakemu od vas, ki je s sodelovanjem prispeval k pestrosti in barvitosti našega natečaja. Zelo nas veseli, da ste se odzvali našemu vabilu kljub oviram, ki nam jih je postavila epidemija koronavirusa. Hvala vsem našim zvestim udeležencem, pa tudi tistim, ki ste se nam pridružili šele letos! Upamo, da je to začetek našega ustvarjalnega sodelovanja.

Preberi več

ASporty brošura: RAVNOTEŽJE

// English below //

Trije partnerji, sodelujoči v projektu 'ASporty', so zopet združili moči! Tokrat so svoje strokovno znanje in številne pretekle izkušnje združili v članku na temo ravnotežja.

Ta ponuja praktičen prikaz vaj za krepitev te prvine, ki spada med najosnovnejše motorične sposobnosti in je kot takšna bistvenega pomena za motorični razvoj posameznika.

Brošuro najdete TUKAJ. Vabljeni k prebiranju!

Preberi več

Solidarnostni projekt Ko delam, sem vključen - izdelava nakupovalnih vrečk

Udeleženci solidarnostnega projekta "Ko delam, sem vključen" so v tem tednu spoznavali različne alternative za bolj trajnosten in naravi prijazen način življenja. Izdelali so si nakupovalno vrečko iz starih majic, ki bo v vsakdanjem življenju udeležencev nadomestila veliko plastičnih vrečk.

Solidarnostni projekt Kolaž

Preberi več

Solidarnostni projekt - Ko delam, sem vključen

V Društvu za kulturo inkluzije bomo v času od januarja do avgusta 2021 izvajali solidarnostni projekt "Ko delam, sem vključen", ki je sofinanciran s strani programa Evropska solidarnostna enota. Gre za projekt, ki je nastal na pobudo mladih z manj priložnostmi, natančneje oseb z motnjami v duševnem razvoju, ki si želijo pridobiti več znanj in spretnosti na temo trajnostnega načina življenja.

Preberi več

Pričetek izvajanja programa Socialna vključenost

V januarju 2021 smo pričeli z izvajanjem programa Socialna vključenost, ki je podprt s koncesijo Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Program se izvaja vsak delovni dan, vanj pa je vključenih 7 uporabnikov, z različnimi oblikami invalidnosti.

IMG 7316

Preberi več

Eleonora, dobrodošla v ekipo!

Eleonora IMG

Z vami delimo zgodbo naše nove ESE prostovoljke, Eleonore Novak, ki prihaja iz Srbije. Njena zgodba spodbuja pogum in drznost. Eleonora, dobrodošla, da skupaj gradimo inkluzivno družbo. Veselimo se našega skupnega jadranja v novih vodah!

Njen zapis najdete TUKAJ.

Preberi več

Udeležba na On arrival usposabljanju

Naša ESE prostovoljka Eva Pečnik se je med 14. in 18. decembrom udeležila On arrival usposabljanja, ki ga organizira Evropska solidarnostna enota

Vabljeni k branju njenih vtisov!

Preberi več

Podaljšan rok za prijavo na 14. Mednarodni likovni natečaj Bodi umetnik ‘Igraj se z mano’ – do 5. 2. 2021!

Bodi umetnik

// English below //

Imamo dobro novico za vse tiste, ki se še niste uspeli prijaviti na 14. Mednarodni likovni natečaj Bodi umetnik ‘Igraj se z mano’. Rok za prijavo in oddajo likovnih del smo zaradi velikega interesa in izrednih razmer podaljšali do 5. 2. 2021!

Poleg tega smo sprejeli še odločitev, da lahko likovna dela oddate tudi elektronsko. Navodila za elektronsko oddajo likovnih del najdete TUKAJ. Kljub temu ne pozabite likovnih del, takoj, ko bodo razmere dopuščale, poslati tudi v fizični obliki.

Letos rišemo, slikamo, lepimo na temo IGRAJ SE Z MANO (igraš se lahko s starši, prijatelji, babico, dedkom, lahko se igraš z različnimi igračami, igraš se lahko v šoli, na ulici, v vrtcu, na travniku …).

Druga tema pa je DOBER TEK, SLOVENIJA. ZDRAVO UŽIVAJ IN VEČ GIBAJ* (kaj zdravega ješ, popiješ, kateri so tvoji zdravi prigrizki, katera je tvoja najljubša vrsta telovadbe …).

Preberi več

Nov začetek, novi izzivi, nove zmage!

Christmas Classroom Announcement 1

Zakorakali smo v 365 novih možnosti. Veselimo se novih zmag skupaj z vami!

Z vami delimo pesem 4 letni časi, ki jo je na 11. Mednarodnem festivalu ‘Igraj se z mano’ na Kongresnem trgu v Ljubljani zarepal devetletni Kajetan.

Preberi več

Podprete nas lahko tudi v letu 2021

Dragi prijatelji in podporniki!

Kot veste, Društvo za kulturo inkluzije deluje v javnem interesu na področju vzgoje in izobraževanja.

Kot vsako leto, lahko tudi letos 0,5 % dohodnine, ki jo sicer plačate v državni proračun, donirate Društvu za kulturo inkluzije (davčna številka: 16904397).

To dejanje, ki je za vas brezplačno, nam pa pomeni veliko, nam omogoča, da še naprej prirejamo in izvajamo številne inkluzivne dogodke, kot so Mednarodno festivalsko leto ‘Igraj se z mano’, počitniško varstvo, Specialni telovaj, Različnost nas bogati in številne druge.

Načinov doniranja je več:
Možnost A:
Na www.edonacije.com lahko izpolnite preprost elektronski obrazec - v iskalniku nas najdete pod DRUŠTVO ZA KULTURO INKLUZIJE.

• Možnost B:

1. Natisnete obrazec: predizpolnjen na 0,5% ali pa delež določite sami
2. Obrazec izpolnite (ime in priimek, naslov stalnega prebivališča, davčna številka, pristojni finančni urad, delež)
3. Obrazec odnesete ali pošljete na najbližji finančni urad oziroma ga pošljete nam (Društvo za kulturo inkluzije, Melikova 1, 1000 Ljubljana) in to za vas storimo mi.
4. Obrazec izpolnite in oddate preko sistema eDavki (za kar potrebujete digitalno potrdilo)

Možnost C:
Se ob predhodni najavi oglasite na sedežu društva in obrazec izpolnite pri nas.

Možnost D:
Če nam zaupate vaš naslov, vam lahko na dom pošljemo kuverto z vlogo in znamko. Izpolnjeno vlogo lahko pošljete na pristojni finančni urad.

Rok je 31. 12. 2020. V kolikor se odločite za možnosti C ali D vas prosimo, da to storite najkasneje do 24. 12.

Preberi več

3. 12. - MEDNARODNI DAN OSEB S POSEBNIMI POTREBAMI

Danes je MEDNARODNI DAN OSEB S POSEBNIMI POTREBAMI.

Vključevanje oseb s posebnimi potrebami je osnovni pogoj za spoštovanje človekovih pravic. Zavezanost pravicam oseb s posebnimi potrebami ni samo stvar pravičnosti. Gre za naložbo v skupno prihodnost!

Zaradi vpliva krize, ki jo je povzročil covid-19, se še večja neenakost in izključenost povečujeta, zato moramo vsi delati na vključevanju – še bolj kot kdaj koli prej!

Ta dan bi izkoristili in pozvali državo, skupnost in vsakega posameznika, da prevzamejo odgovornost. Inkluzija je imperativ!

Preberi več

Prva virtualna likovna razstava 13. Mednarodnega likovnega natečaja Bodi umetnik 'Igraj se z mano'

0001

Kljub epidemiji, naša potujoča razstava Bodi umetnik ‘Igraj se z mano’ ostaja z nami! Seveda ne v takšni obliki, kot smo je vajeni. Zaradi trenutnih razmer smo likovno razstavo preselili v virtualni svet! Tako smo nekatera izmed izbranih likovnih del 13. Mednarodnega likovnega natečaja Bodi umetnik ‘Igraj se z mano’ postavili v galerijo na spletu. S klikom na spodnjo povezavo si lahko, brezplačno in brez posebnega dostopa, ogledate razstavo otrok_učencev, ki so sodelovali na lanskem likovnem natečaju.

Povezavo do virtualne likovne razstave najdete TUKAJ. V galeriji vaš čaka tudi prav poseben pozdrav naše gostje.

ASporty brošura: MONITORING

// English below //

Partnerji v projektu ASporty smo aktivni na najrazličnejših področjih; med seboj si na rednih sestankih izmenjujemo znanje ter primere dobrih praks, načrtujemo pa tudi nove ideje, ki bodo luč sveta šele ugledale.

Nedavno smo s partnerji pričeli z raziskovanjem področja MONITORINGA.

Vsak partner je zapisal nekaj misli in podal primere, kako to počnejo znotraj njihove ustanove.

Brošuro najdete TUKAJ. Zapisana je v angleškem jeziku, ki je tudi delovni jezik našega projekta.

Vabljeni k prebiranju!

Preberi več

Predbožična ustvarjalna delavnica

bolšjak zoom

Včeraj smo v okviru projekta Bolš-Jak skupaj ustvarjali voščilnice in okraske na spletni delavnici. Na delavnici so se zabavali: Lina, Tina, Laura, Domen, Hana, Lara, Lana in Aleksandar, Katarina, Maja, Nina. Delavnico sta vodili Kaja in Sara.

Imeli smo se super. Malo smo se pogovarjali, ustvarjali in peli. Zaželeli smo si, da bi se kmalu srečali v živo in šli nazaj v šolo.

Vsem pa smo tudi zaželeli lep december in praznike. Da bi bili skupaj s svojo družino in da bi kaj dobrega pojedli.

Tukaj si še vedno lahko ogledaš našo delavnico in ustvariš svojo voščilnico ter jo pošlješ svojemu prijatelju ali pa na: Rakovniška 6, 1000 Ljubljana, za Karitas. Tako bodo tvojo voščilnico dobili starejši ljudje in se razveselili.

Projekt Bolš-Jak sofinancira Mestna občina Ljubljana, Urad za mladino.

Prostovoljci na MOVIT usposabljanjih

V tednu od 9. do 13. 11. 2020 so se naši prostovoljci udeležili spletnih usposabljanj, ki jih organizira MOVIT. Sara Gorše je bila na usposabljanju ob prihodu (“on-arrival training”), Aleksandar Talijan pa se je udeležil vmesnega vrednotenja (“mid-term training”). Spodaj preberite njune vtise!

On arrival Sara

Preberi več

Sodelovanje na usposabljanju Evropske solidarnostne enote (ESE)

photoESE

Pretekli teden sta imeli Katarina, ki je vključena v projekt zaposlitve, in Sara, ki je vključena v projekt prostovoljstva, usposabljanje ob prihodu (On arrival training). V omenjena projekta sta vključeni v okviru Evropske solidarnostne enote (ESE). Usposabljanje se zaradi trenutnih razmer žal ni moglo izvesti v živo. Kljub temu, da je potekalo preko spleta, so z vsemi udeleženci ustvarili čudovito skupinsko dinamiko sproščenosti in zaupnosti. Le-tega so se udeležili tudi prostovoljci iz drugih držav (Francija, Makedonija, Nizozemska, Portugalska, Poljska, Škotska), ki svoje prostovoljstvo opravljajo v Sloveniji. Velik del usposabljanja so namenili pogovoru o COVID-19 situaciji in mentalnem počutju, prav tako pa so v manjših skupinah pripravili svoj manjši projekt!

Projekti zaposlitev in prostovoljstva so sofinancirani s strani programa Evropska solidarnostna enota in podprti s strani Nacioalne agencije MOVIT.

Long-term volunteering project call 2021

Volunteers Raised Hands MHagerty2222

Duration: 5 January 2021 – 4 January 2022

Location: Ljubljana, Slovenia

Društvo za kulturo inkluzije (Association of Inclusive Culture) is looking for a volunteer within the European Solidarity Corp program for the "Solidarity" project.

Preberi več

Vabilo na ustvarjalno predbožično delavnico

Ustvarjalna delavnica Facebook Post

Toplo vabljeni na ustvarjalno predbožično delavnico!
Skupaj bomo, povezani preko interneta, ustvarili voščilnico in okrasek iz eko materialov.

Kmalu vam sporočimo, katere pripomočke boste potrebovali. Do takrat pa se lahko prijavite prek zasebnega sporočila na Facebooku ali maila: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Zabeležite si torek, 24.11. ob 17.30!

Se vidimo!

Sodelovanje na mednarodnem usposabljanju "Mental health in volunteering projects"

TCmental health objava 11.11.2020

Društvo za kulturo inkluzije v teh dneh sodeluje na mednarodnem usposabljanju Mental health in volunteering projects / Duševno zdravje mladih v prostovoljskih projektih, ki se odvija na spletu. Organizator je poljska nacionalna agencija za program Erasmus+ in sicer "Foundation for the Development of the Education System". Na neformalnem usposabljanju sodelujejo mladinski delavci, koordinatorji in mentorji prostovoljcev z različnih držav (Slovenija, Poljska, Litva, Madžarska, Velika Britanija, Francija, Gruzija ...) ter strokovnjaki-trenerji, ki se ukvarjajo s področjem duševnega zdravja in dela z mladimi. Spletne aktivnosti bodo potekale do 16. 11. 

Več informacij o samem usposabljanju je TUKAJ.

Zaključek drugega prostovoljskega projekta "Solidarity"

Prostovoljki Nina in Nastja sta zaključili dolgoročni prostovoljski projekt »Solidarity«, ki se je pričel izvajati septembra 2019 in je potekal 12 mesecev. Obe prostovoljki sta bili aktivni pri prilagojeni športni vadbi za otroke »Specialni telovaj«, pri programih poletnega in jesenskega počitniškega varstva, pri Mednarodnem festivalu »Igraj se z mano« (ki je letos potekal na spletu), likovnem natečaju in kulturno-likovnem dogodku »Bodi umetnik« ter športno-družabnem dogodku »Bodi športnik« in v programu podpore družinam otrok s posebnimi potrebami »Različnost nas bogati – inkluzivni športni vikendi«. Preizkusili sta se v različnih vlogah – kot izvajalki športnih in ustvarjalnih aktivnosti, kot mentorici mladostnikom z motnjami v duševnem razvoju, kot spremljevalki otrok z avtizmom in pridruženimi motnjami ter tudi kot promotorki inkluzije na naših družbenih omrežjih.

Ob zaključku projekta sta svoje vtise in izkušnje strnili v prispevka, ki jih lahko najdete tukaj:

NINA [pdf]

NASTJA [pdf]

Projekt je bil sofinanciran s program Evropske solidarnostne enote in podprt s strani nacionalne agencije MOVIT.

Specialni Zdravko: Pomen gibanja v času epidemije

Zdrav duh v zdravem telesu. Ta rek smo slišali že ničkolikokrat in še vedno drži kot pribit. Za svoje mentalno in fizično zdravje moramo nenehno skrbeti, saj gresta z roko v roki. Če bomo šli čez dan na sprehod, naredili nekaj počepov ali trebušnjakov se bomo veliko bolje počutili tudi na psihični ravni. S telovadbo bomo stresli iz sebe žalost, jezo, stres, ki ga zadržujemo v sebi. Telovadba je čas v dnevu, ko poskrbimo, da se vse naše okončine razgibajo, prav tako pa se razgibajo naši možgani. Omogoča nam, da smo bolj optimistični, empatični in socialni. Še vsakemu se je po telovadbi narisal nasmešek na obraz! Če pa ne verjamete, pa poskusite! :) 

Hkrati vas vabimo k spremljanju dveh kampanj, ki potekata pod okriljem Ministrstva za zdravje – zagotovo boste našli koristne nasvete za zdravo življenje!

www.facebook.com/dobertekslo

www.dobre.navade.si

Projekt Specialni Zdravko sofinancira Ministrstvo za zdravje. 

Projekt Gremo malo po svoje

Slika GMS

V Društvu za kulturo inkluzije smo v začetku oktobra 2020 začeli z izvajanjem čisto novega projekta z naslovom Gremo malo po svoje. Projekt je namenjen mladostnikom z lažjo motnjo v duševnem razvoju v katerega so vključeni tudi prostovoljci. Namen naših druženj je tkanje prijateljskih vezi, pogovori s sovrstniki, v katerem bo vedno varen in zaupen prostor za kakršna koli vprašanja in teme. Preko druženja želimo mladostnikom omogočiti osvajanje socialnih veščin, razumevanje in prepoznavanje čustvenih stanj ter pozitivnega odnosa do samega sebe in drugih posameznikov. Prav tako bomo tekom projekta naslavljali tudi spolnost, ki je danes še kako pomembna tema, a velikokrat prezrta. Mladostnikom želimo predstaviti relevantne in primerne informacije, da lahko uresničujejo in doživljajo odnose na varen način.

Preberi več

Dejavnosti Društva v času protikoronskih ukrepov

Glede na to, da ne moremo skupaj izvajati različnih aktivnosti, smo večino naših dejavnosti za ta čas prestavili na splet.

V času 14. Mednarodnega festivala "Igraj se z mano", ki je letos potekal v virtualni obliki, smo pripravili velik nabor delavnic, ki jih najdete TUKAJ. Tako se zagotovo ne boste dolgočasili! Poskrbeli smo, da se bo vaša ustvarjalna žilica še naprej razvijala.

Na našem YouTube kanalu lahko najdete tudi video posnetke za različne vaje, ki jih lahko naredite na sprehodu ali pa kar doma.

Tudi lačni ne boste! Pripravili smo namreč preproste, zdrave in izjemno okusne recepte za malico, prigrizek ali večji obrok.

Preglejte vsebine na našem Youtube kanalu, zagotovo boste našli kaj zase. :)

ASPORTY v času protikoronskih ukrepov

//English below//

Vsi trije partnerji, ki sodelujemo v projektu Asporty, smo se že v času prvega vala letošnjo pomlad uspešno spopadli z ukrepi, ki so krojili naš vsakdan. Prepoznali smo potrebe naših posebnih športnikov po gibanju in telesno aktivnost prilagajali situaciji, ki je vladala v tistem obdobju.

Vsak izmed partnerjev je zapisal nekaj misli glede ukrepov, ki so jih uvedli, vse skupaj pa je zbrano v brošuri, ki jo najdete TUKAJ. Vabljeni k prebiranju!

Projekt je financiran iz programa Erasmus+.

Preberi več

Božično obdarovanje otrok s čarovnico Bobi

Bobi objava FB

Približuje se čarobni decembrski duh. V tem času si ljudje izkazujemo hvaležnost, se obdarujemo, veliko bolj zatekamo v objem nam najbližjih ter k preživljanju časa z družino. Želimo, da bi tudi to leto ostalo čim bolj čarobno in prav tako posebno kot je vedno bilo.

Ravno zato je Čarovnica Bobi pripravila za vas in vaše otroke posebno božično obdarovanje otrok, ki upošteva skrb za naše zdravje. Bobi bo brez dvoma narisala nasmehe na obraze vaših otrok in jih obdarila na prav poseben interaktiven način, preko Zoom aplikacije. Obdarovanje pa bo tokrat nosilo tudi personalizirano sporočilo za vsakega otroka, ki ga pripravijo njihovi starši.

Več o ponudbi za obdarovanje s čarovnico Bobi preberite TUKAJ.

Preberi več

PODPORA DRUŽINAM OTROK S POSEBNIMI POTREBAMI V ČASU KORONAKRIZE

Drage družine,
ponovno smo se vsi skupaj znašli v situaciji, ko se vse stvari odvijajo na daljavo, preko interneta in so naši stiki omejeni. Za nikogar ni prijetno, nekaterim je lažje, drugim težje. V Društvu smo mnenja, da lahko skupaj dosežemo marsikaj in tudi te čase prebrodimo veliko lažje, če držimo skupaj in si pomagamo kot le lahko. In praksa to tudi dokazuje. Spremembe se nenehno dogajajo, so del našega življenja in na te se lahko prilagodimo na bolj pozitiven način kot izgleda na prvi pogled. V okviru skrbi za zdravje in upoštevanja varnosti vam z odprtimi srci pomagamo pri storitvah, kjer potrebujete dodaten par rok. Tu smo za vas tudi, če potrebujete pogovor, nasvet ali karkoli drugega. Naša podpora vam je prostovoljna in brezplačna.

Lahko nam pišete na e-mail Društva: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali pa kar v zasebno sporočilo na naši Facebook strani.

Preberi več

Športna dejavnost za otroke in mladostnike s težjimi oblikami avtizma

Vabimo vas k branju članka "Športna dejavnost za otroke in mladostnike s težjimi oblikami avtizma". Prispevek obravnava področje temeljnih športnih dejavnosti, namenjenih otrokom s posebnimi potrebami.

Avtorica članka je Neža Adamič, vodja programa Specialni telovaj in mag. prof. športne vzgoje ter učiteljica športa invalidov.

Ponudba za gostovanje 13. likovne razstave Bodi umetnik "Igraj se z mano"

88100112 2265533963549281 4743216836361846784 o 1

Kljub trenutnim razmeram se naš likovni natečaj Bodi umetnik "Igraj se z mano" in njemu pripadajoča potujoča razstava ne pustita ustaviti! Pomembno je, da naše otroke še naprej spodbujamo, motiviramo in jim popestrimo šolsko leto z aktivnostmi, ki jih lahko delajo tudi od doma. Tako lahko vsi otroci sodelujejo na mednarodnem likovnem natečaju, ne glede na razmere. Na ta način smo prilagodili tudi gostovanje razstave v vrtcih in šolah, ki še lahko delujejo v institucijah prav tako pa tistim, ki se zdaj šolajo od doma. Na tej povezavi najdete podrobnejše informacije o natečaju ter razstavi!

ODPOVED/PREKINITEV PROGRAMOV Društva za kulturo inkluzije

Obveščamo vas, da moramo zaradi razglašene epidemije na podlagi odloga vlade RS začasno prekiniti oz. odpovedati naše programe.

 

1. JESENSKO POČITNIŠKO VARSTVO

Izvedba jesenskega počitniškega varstva, ki smo ga načrtovali med 26. in 30. 10. 2020, je zaradi nastale situacije odpovedana. Vsem, ki ste prispevek že plačali, bomo povrnili denar. V kolikor potrebujete dodatne informacije, smo vam na voljo prek e-pošte ali na telefon 051-762-999.

 

2. SPECIALNI TELOVAJ in VADBA ZA VDC

Vadba Specialni telovaj in vadba za VDC je začasno prekinjena. Vsem priporočamo, da kljub trenutnim razmeram ostanete aktivni in če je le možno, preživite prosti čas nekje v naravi! O nadaljevanju z našimi programi vas bomo pravočasno obvestili.

 

Hvala za razumevanje in upamo, da se kmalu spet vidimo!

Prehodni pokal Fair play prispel v roke učencev in učenk OVI Jarše

bobi1

Danes, 16. 10. 2020, je naša čarovnica Bobi obiskala šolo OVI Jarše. To so letošnji dobitniki Fair play prehodnega pokala, ki ga vsako leto na dogodku Bodi športnik "Igraj se z mano" podelimo eni od sodelujočih šol. Pomen pokala je predvsem vključevanje vseh v igro, spoštovanje vseh tekmovalcev, kulturno navijanje in timski duh. Letos so po mnenju strokovne komisije ta koncept najboljše odražali učenci in učenke OVI Jarše. Čarovnica Bobi jim je v telovadnici, kjer se je med tem odvijala tudi ura telovadbe, za eno leto predala pokal Fair play. Vsem zmagovalcem čestitamo za izkazan trud, prav tako pa vsem sodelujočim na že 14. športno-družabnem dogodku Bodi športnik "Igraj se z mano". Se veselimo prihodnjega leta!

ASPORTY partner’s meeting

Asporty meeting 12

New month has brought new opportunities for gathering. Minding the corona situation, most of our gatherings take place online. Even though meeting in person and sharing new practices in real life would have been much nicer, online meet-ups are offering at least a certain amount of pleasure. Pleasure that comes from seeing your partners doing something nice and useful with and for their special students.

Preberi več

Obvestilo o prostem projektnem delovnem mestu

Društvo za kulturo inkluzije zaposli organizatorja_ko kulturno-razvedrilnih programov in dogodkov za obdobje enega leta. Pričakujemo VI. stopnjo izobrazbe in dobro poznavanje kulture (gledališča, likovne umetnosti ipd.) ter izkušnje na področju inkluzije ter dela z osebami s posebnimi potrebami. Zaposlitev se na razpisanem projektnem delovnem mestu izvede le v primeru, da je Društvo za kulturo inkluzije izbrano na javnem razpisu JSKD: »PRIDOBIVANJE DODATNIH ZNANJ ZA MLADE NA PODROČJU KULTURNIH DEJAVNOSTI V OKVIRU JSKD (Subvencije za delodajalce)«.

Kandidati naj pošljejo CV na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. do 16. 10. 2020.

Bolš-Jak delavnica na SMC Rakovnik

V torek, 6. 10. 2020, smo se s skupino mladostnic odpravile v SMC Rakovnik, kjer smo se srečale z njihovimi animatorji. Najprej smo se predstavili drug drugemu, nato pa skupaj izdelali trajnostne vrečke iz starih majic. Vsak je prinesel staro majico, ki je ne nosi več. Pogledali smo si način izdelave in se lotili dela. S škarjami smo odrezali rokave ter ovratnik, nato pa še razrezali spodnji del na trakce, ki smo jih dva po dva zvezali skupaj, da je vrečka dobila dno. Vrečko je bilo treba samo še obrniti okrog in 'voila', pripravljena je za uporabo. Tako bomo zmanjšali porabo plastičnih vrečk v trgovinah in s tem pripomogli k ohranjanju čistega okolja. Ob izdelovanju smo se zelo zabavali in sklenili, da naše srečanje z animatorji v SMC Rakovnik zagotovo še ponovimo ob naslednji priložnosti.

Preberi več

Prostovoljci, vabljeni k sodelovanju!

Društvo za kulturo inkluzije išče prostovoljca_ko iz Slovenije v okviru programa Evropska solidarnostna enota, za projekt »Solidarity«.

Aktivnost dolgoročnega prostovoljstva bo trajala od predvidoma 15. 11. 2020 do 14. 11. 2021.

Prostovoljec_ka bo vključen_a v priprave in izvedbo projektov oz. programov Društva, kot so:
• Mednarodno festivalsko leto »Igraj se z mano« (Bodi športnik, Bodi umetnik, Mednarodni festival Igraj se z mano),
• Specialni telovaj (športna vadba za otroke s posebnimi potrebami),
• Počitniško varstvo (poletne in jesenske počitniške aktivnosti),
• Različnost nas bogati - Inkluzivni športni vikendi (aktivnosti za podporo družinam otrok s posebnimi potrebami),
• Družabništvo (individualno delo z otroki in mladostniki s posebnimi potrebami),
• Socialna vključenost (program za odrasle osebe s posebnimi potrebami s poudarkom na delovni okupaciji in psihosocialni podpori),
• druge projektne in promocijske aktivnosti društva.

Preberi več

Za nami je 14. Bodi športnik “Igraj se z mano”

foto BŠ resized

Za nami je že 14. Mednarodni športno-družabni dogodek Bodi športnik “Igraj se z mano”, ki smo ga 2. oktobra 2020 izvedli na lokaciji Športni center Triglav Ljubljana v organizaciji Centra Janeza Levca Ljubljana, Društva za kulturo inkluzije in Športne zveze Ljubljana (v okviru Evropskega tedna športa).

Dogodek smo tudi letos uspešno izvedli, tokrat v skladu s priporočili NIJZ, tako da smo se turnirskemu delu izognili, zato pa smo več pozornosti posvetili raznolikim športnim delavnicam (judo, kotalkanje, hokej, poligon, capoeira, nogomet, skok v daljino, poligon, inkluzivne delavnice z invalidskimi vozički ipd.). Izvedli smo 16 športnih delavnic, med katerimi je bila zagotovljena ustrezna razdalja, na eni delavnici pa je bila hkrati prisotna zgolj ena skupina udeležencev. Sodelovalo je 248 aktivnih udeležencev (poleg tega pa še njihovi spremljevalci oz. mentorji) iz različnih osnovnih in srednjih šol, šol s prilagojenim programom, zavodov, društev.

Naše športne aktivnosti so s svojim obiskom popestrili tudi Klovn Jaka, Pika Nogavička, čarovnica Bobi in Specialni Zdravko! Skupaj smo se zelo zabavali in se že veselimo prihodnjega leta!

 

Vabljeni k ogledu fotogalerije z dogodka.

JESENSKO POČITNIŠKO VARSTVO – JESENSKE IGRARIJE

Program jesenskega počitniškega varstva se bo izvajal 26. – 30. 10. 2020 (pet delovnih dni).
Vanj se lahko vključijo vsi otroci od 1. do 5. razreda, ki obiskujejo šole na območju MOL in imajo stalno prebivališče v MOL ter otroci s posebnimi potrebami do 18. leta starosti.

Prijava je možna preko SPLETNEGA OBRAZCA. Prijave zbiramo do zapolnitve prostih mest. O sprejemu v program boste obveščeni preko e-pošte. Prejeli boste tudi napotke glede plačila – s plačilom bo vaša prijava v program dokončno potrjena.
Počitniško varstvo subvencionira MOL, cena varstva je 6 eur na dan na otroka, torej 30 eur za čas jesenskih počitnic. Otroci so lahko v program vključeni med 7.30 in 16.30, lokacija izvajanja pa je na OŠ Trnovo (Karunova 14a, Ljubljana).

Preberi več

Vse bogastvo se skriva v ljudeh

Ko se bojite neznanega, niste sposobni reagirati. Strah zajame vsako celico in ne razumete, od kod prihaja in kako se z njim spoprijeti. Takoj, v tistem trenutku, naredite korak. Kajti tisto, kar vas čaka, bo zagotovo spremenilo vsak naslednji korak, ki ga naredite v filmu, imenovanem - Življenje.

Sodelovanje na projektu ESE s seboj prinaša veliko smeha, zabave, solz in strahov. Seveda vsak od nas nosi posebno zgodbo v sebi in tako sprejema izzive, ki prihajajo iz njega na poseben način. Prvo usposabljanje, bolj znano kot On arrival, ki ga organizira Nacionalna agencija MOVIT, ni izziv. Mogoče za nekatere. Zame je bilo. Ogromen izziv. In strah.

Preberi več

Nedeljski izlet na Planino nad Vrhniko

V nedeljo, 27. septembra 2020, smo se v okviru projekta Različnost nas bogati podali na inkluzivni pohod po krožni poti na Planino nad Vrhniko.

Na koči smo se zbrali ob 9. uri zjutraj in se podali na pot. Pri prvem križišču smo se razdelili na dve skupini. Ena je šla po zahtevnejši poti, druga polovica pa je izbrala lažjo pot po cesti, saj so se pohoda udeležile tudi osebe na invalidskih vozičkih. Na pol poti smo se srečali in se skupaj po cesti vrnili do izhodišča, kjer smo si privoščili malico.

Med pohodom je bilo čutiti prijetno vzdušje, spletla pa so se tudi nova spoznanstva in spet smo začutili, da nas različnost resnično bogati.

Preberi več

RAZLIČNOST NAS BOGATI - Planina nad Vrhniko

Prvo jesensko srečanje bomo izkoristili za krajši izlet. Z Društvom za kulturo inkluzije se bomo v nedeljo, 27. 9. 2020, pridružili inkluzivnemu pohodu, ki ga organizira odbor planinstva za invalide, pod okriljem Planinske zveze Slovenije. Pohod bo prilagojen gibalno oviranim (pot je dostopna z invalidskimi vozički, dolžina poti je približno 2 km v eno smer, cca. ura in pol hoje), zagotovljeni bodo tudi prostovoljci – spremljevalci ter licencirani planinski vodniki.

Preberi več

14. BODI ŠPORTNIK "IGRAJ SE Z MANO" - PRESTAVLJENO NA 2. 10. 2020!

Tudi letos se bo dogodek izvajal v organizaciji Centra Janeza Levca Ljubljana in soorganizatorjev Društva za kulturo inkluzije ter Športne zveze Ljubljana (v okviru Evropskega tedna športa). Odvijal se bo na površinah Športnega centra Triglav (Jama Bežigrad) v petek, 2. oktobra 2020 od 9:00 do 12:00.

Bodi športnik 'Igraj se z mano' je mednarodni športno - družabni dogodek, v izvedbi Centra Janeza Levca Ljubljana in Društva za kulturo inkluzije. Gre za dogodek, katerega rdeča nit je vključevanje oseb s posebnimi potrebami v družbo. To dosegamo z vključevanjem udeležencev v različne športne igre, kjer v ospredju niso rezultati, temveč do izraza prihajajo strpnost, fair play, spoštovanje in sprejemanje drugačnosti. To ponazarja tudi prehodni pokal, s katerim za eno leto vsakič nagradimo zmagovalno ekipo, ki se v tem kontekstu najbolje izkaže. Letos bo prirejen v skladu s priporočili NIJZ, zato se bomo turnirskemu delu izognili, ki je sicer eden izmed programov dogodka.

Preberi več

Teambuilding of volunteers in Carinthia region

Volunteers and others that are a part of our Asporty project, had a busy weekend; we've spent two days in Carinthia region at the North East part of Slovenia. 

Besides getting to know eachother's specifics and creating a strong foundation for our future cooperation, we also had a chance to discuss and further develop our roles in the Asporty project. 

Preberi več

Pohod v Mostec

Z našimi udeleženci projekta Gibanje in zdrava prehrana, katerega namen je spodbujanje zdravega načina življenja ter opolnomočenje mladih, da prevzamejo skrb zase in za svoje zdravje, smo se tokrat odpravili raziskovati sprehajalne poti v njihovi bližini.

V četrtek, 10. septembra smo tako odšli skozi Tivoli v Mostec, kjer smo se urili na tamkajšnji trim stezi, raziskovali nove stranpoti in se naužili svežega zraka, ob čudovitem spoznanju, da smo naredili nekaj dobrega zase in za svoje dobro počutje.

Preberi več

Pohod na Lavričevo kočo nad Gradiščem

V četrtek, 10. septembra, smo se v okviru projekta Različnost nas bogati, ki ga sofinancira Mestna občina Ljubljana, podali na inkluzivni pohod v okviru akcije Gibalno ovirani gore osvajajo 2020. Pohod ni bil namenjen samo gibalno oviranim, ampak vsem, ki želijo podpreti proces inkluzije in hkrati uživati na svežem zraku ter lepih razgledih.

Preberi več

Asporty - sestanek partnerjev

Covid-19 je karte premešal tudi na področju projektov, ki so sicer že v teku. Zaradi trenutnih razmer smo bili nekatere aktivnosti primorani predrugačiti in najti drugačno pot do zastavljenih ciljev.

Projekt ASporty, katerega namen je izmenjava primerov dobrih praks pri vključevanju mladih s posebnimi potrebami v raznolike športne aktivnosti, poleg partnerjev iz Društva za kulturo inkluzije vključuje še Klettaskoli iz Islandije ter Centar za avtizam Rijeka.

Sestanki, namenjeni praktični in teoretični izmenjavi izkušenj, zato trenutno potekajo v spletni izvedbi. Na včerajšnjem sestanku smo tako načrtovali delo v bodoče, vsi pa se zelo veselimo obdobja, ko bomo lahko teorijo prenesli tudi v prakso.

Preberi več

Odprte prijave na BODI UMETNIK - 14. Mednarodni likovni natečaj »Igraj se mano«!

V okviru Mednarodnega festivalskega leta "Igraj se z mano" tradicionalno poteka Bodi umetnik - 14. Mednarodni likovni natečaj "Igraj se z mano". Bodi umetnik je del celoletnega projekta, ki vključuje Mednarodni likovni natečaj "Igraj se z mano", Mednarodni kulturno-likovni dogodek "Igraj se z mano" in Mednarodne potujoče likovne razstave "Igraj se z mano". Po zaključenem natečaju bo sledila otvoritvena razstava v Koroški galeriji likovnih umetnosti Slovenj Gradec, po tej osrednji razstavi pa bodo likovna dela otrok zaokrožila po številnih različnih lokacijah po Sloveniji in tujini.

Vabimo Vas, da z likovnimi deli vaših učencev sodelujete na likovnem natečaju, katerega temi sta "IGRAJ SE Z MANO" in "DOBER TEK, SLOVENIJA. ZDRAVO UŽIVAJ IN VEČ GIBAJ"*

Prijave na Bodi umetnik - 14. Mednarodni likovni natečaj "Igraj se z mano" so možne le preko spletnega obrazca, ki ga najdete TUKAJ, do 1. 12. 2020.

Preberi več

Nova sezona SPECIALNEGA TELOVAJA 2020/21 – PRIJAVE POLNE!

Večina nas je pogumno zakorakala v september, s tem pa tudi v novo šolsko leto. Ta prinaša tudi novo sezono Specialnega telovaja* v izvedbi Društva za kulturo inkluzije.

Gre za prilagojeno vadbo za otroke s posebnimi potrebami, ki bo potekala 2x na teden (45 min) v telovadnici Centra Janeza Levca Ljubljana na Dečkovi ulici 1b. Prostor, ki je moderno opremljen, s svojo infrastrukturo in številnimi pripomočki omogoča prilagoditve gibalnih vsebin vsakemu otroku, vodenih s strani izkušenih vaditeljev.

Z vadbami začnemo predvidoma 21. 9.

------------------
Mesta za vadbo Specialni telovaj so žal zapolnjena, še vedno pa vas vabimo, da izpolnite podatke za v čakalno vrsto ter si s tem zagotovite, da vas obvestimo takoj, ko se bo kakšno sprostilo. Hkrati pa boste (z vašim strinjanjem) v naši adremi, tako da vas bomo lahko obveščali tudi o drugih športno-kulturno obarvanih dogodkih, ki jih organizira Društvo za kulturo inkluzije.

V čakalno vrsto se lahko vpišete TUKAJ.
------------------

Preberi več

Uspešen zaključek poletnega počitniškega varstva

V petek smo uspešno zaključili še tretji poletni termin počitniškega varstva. V program so se vključevali zelo različni otroci, tako tisti z značilnim razvojem, kot s posebnimi potrebami. Za vse otroke smo pripravili raznolike obiske zunanjih institucij, med katerimi smo obiskali Kinodvor, Kopališče Kodeljevo, Ljubljanski grad, poleg tega pa smo bili deležni tudi zanimivih zunanjih obiskov - Društva Tačke pomagačke, Društva ljubiteljev kemije in Inštituta Jožef Štefan, Klovna Jaka in kuharja Nevena. Otroci so imeli vsak dan na razpolago več ustvarjalnih in športnih aktivnosti, z veseljem pa so preizkušali tudi zanimive didaktične pripomočke našega partnerja in podpornika OLIFU Slovenija. Spletla so se mnoga prijateljstva, vsak dan pa smo bili priča več inkluzivnim momentom, ki so se zgodili spontano, med prosto igro, med našimi različnimi udeleženci.

Preberi več

Skupinsko prostovoljstvo združuje različne prostovoljce

Prostovoljski projekt "Solidarity" je vključeval aktivnost skupinskega prostovoljstva, ki smo jo izvedli od sredine meseca maja do sredine julija. Združevala je 10 različnih prostovoljcev - 4 mednarodne prostovoljce z Bosne in Hercegovine, Srbije in Nemčije ter 6 prostovoljcev z manj priložnostmi iz Slovenije. Njihovo sodelovanje je prineslo mnoge pozitivne učinke ter zanimive aktivnosti, ki so jih izvedli v okviru Mednarodnege festivala Igraj se z mano ter v okviru programa Počitniškega varstva "Poletne igrarije". Z vami delimo vtise prostovoljke Maje z BiH in prostovoljke Lane iz Slovenije.

Preberi več

Specialni Zdravko na poletnih igrarijah ‘Igraj se z mano’ spodbuja zdravo prehrano in telesno aktivnost!

Društvo za kulturo inkluzije je, tako kot že mnogo let do sedaj, v prejšnjem tednu priredilo počitniško varstvo, namenjeno otrokom in mladostnikom iz rednih šol ter njihovim vrstnikom s posebnimi potrebami. Prvi termin letos je bil prav poseben, saj je organizacijsko ekipo obogatilo največje število mladostnikov s posebnimi potrebami do sedaj. Ti so se vključevali tako kot pomočniki vzgojiteljev ter so ob njihovi podpori pripravljali različne (gibalne) aktivnosti, pa tudi kot podpora pri serviranju in pripravi zdravih obrokov.

Preberi več

Sprememba lokacije počitniškega varstva - AVGUST

Društvo za kulturo inkluzije obvešča vse starše, ki so prijavili otroke in mladostnike na počitniško varstvo v avgustovskih terminih (17. 8. - 21. 8. in 24. 8. - 28. 8), da bomo spremenili lokacijo izvedbe varstva. Namesto OŠ Trnovo, kot je bilo sprva načrtovano, bomo aktivnosti izvajali na OŠ PRULE (Prule 13, 1000 Ljubljana).

Preberi več

Vtisi naših mednarodnih prostovoljcev

Edin in Aleksandar sta prostovoljca v programu Evropske solidarnostne enote, ki opravljata prostovoljsko delo v našem Društvu že več mesecev. Vabljeni k branju njunih vtisov o projektnih aktivnostih in življenju v Ljubljani, ki sta jih zapisala v prispevkih.

Preberi več

INFORMACIJE O IZVEDBI POČITNIŠKEGA VARSTVA IN SPREMEMBI LOKACIJE

Društvo za kulturo inkluzije v času poletnih počitnic organizira počitniško varstvo za otroke v treh terminih: 29. 6. - 3.7., 17. 8. - 21. 8. in 24. 8. - 28. 8. Program počitniškega varstva sofinancira MOL, zato se lahko vključijo otroci od 1. do 5. razreda osnovne šole na območju MOL, ki imajo stalno prebivališče na območju MOL, ter otroci in mladostniki s posebnimi potrebami do 18. leta starosti. Dejavnosti se bodo odvijale na spremenjeni lokaciji. Namesto OŠ Trnovo, kot je bilo sprva načrtovano, bomo varstvo izvedli na OŠ Oskarja Kovačiča (Dolenjska cesta 20, Ljubljana).

Preberi več

Specialni telovaj - zaključek sezone

2 resized

Včeraj smo uspešno zaključili sezono Specialnega telovaja in podelili diplome našim telovajem!
Hkrati bi se želeli zahvaliti vsem telovajem in njihovim staršem za aktivno udeležbo ter vsem sodelavcem in prostovoljcem, ki so pomagali uspešno izpeljati projekt! Se že veselimo novega šolskega leta!

Projekt ‘Zeleno, ki te ljubim, zeleno’ se zaključuje

Projekt ‘Zeleno, ki te ljubim, zeleno’ se bliža h koncu, kar nas sicer malce žalosti, hkrati pa smo veseli, da vam lahko končno pokažemo naše pridelke. V visoke grede smo posadili cvetlice, slastne jagode, čili, baziliko in timijan, v prihodnje pa nameravamo posaditi še kaj. Prostor, ki smo ga uredili, in naše rastline smo zelo vzljubili, z veseljem pa posedamo tudi na lesenih stolih, ki smo jih postavili ob našem vrtičku. Vabljeni, da se nam pridružite!

Preberi več

ODPRTE SO PRIJAVE ZA POLETNE IGRARIJE »IGRAJ SE Z MANO« 2020

kolaz varstvo avg Medium

Društvo za kulturo inkluzije v času poletnih počitnic ponovno organizira počitniško varstvo za otroke. Program počitniškega varstva sofinancira MOL, zato se lahko vključijo otroci od 1. do 5. razreda osnovne šole na območju MOL, ki imajo stalno prebivališče na območju MOL, ter otroci in mladostniki s posebnimi potrebami do 18. leta starosti. Dejavnosti se bodo odvijale na lokaciji OŠ Trnovo, Karunova ulica 14a, 1000 Ljubljana, v treh terminih:

 • 29. 6.-3. 7.
 • 17. 8.-21. 8.
 • 24. 8.-28. 8.

Prijave na počitniško varstvo so zaprte, saj so vsa prosta mesta že zasedena. Otroka lahko vpišete na čakalni seznam za vse tri razpisane termine.

Čakalna lista za sofinancirano počitniško varstvo

Preberi več

‘Zeleno, ki te ljubim, zeleno’ – visoke grede so nared!

Zaradi vremena, ki nam nekaj časa ni bilo naklonjeno, pa tudi zaradi epidemije Covid-19, smo morali gradnjo visokih gred nekoliko prestaviti. Ampak zdaj je vse pripravljeno in končno lahko v visoke grede posadimo naše rastline, za katere smo do zdaj skrbeli v lončkih. Oglejte si nekaj utrinkov izdelave in postavitve visokih gred. Mi smo ob delu pridobili veliko novega znanja, hkrati pa smo se tudi zelo zabavali ob druženju!

Preberi več

POČITNIŠKE IGRARIJE »IGRAJ SE Z MANO« 2020

varstvo kolaž 1

Društvo za kulturo inkluzije bo v času poletnih počitnic organiziralo počitniško varstvo, ki ga sofinancira MOL. Vključijo se lahko otroci od 1. do 5. razreda osnovne šole na območju MOL, ki imajo stalno prebivališče na območju MOL ter otroci in mladostniki s posebnimi potrebami do 18. leta starosti. Dejavnosti se bodo odvijale na lokaciji OŠ Trnovo, Karunova ulica 14a, 1000 Ljubljana, pod okriljem strokovno usposobljenih voditeljev in sicer v treh terminih:

- 29.6.-3.7.

- 17.8.-21.8.

- 24.8.-28.8. 

Preberi več

Vabilo na 14. Mednarodni festival »Igraj se z mano« 2020

Vabimo vas, da se nam že 14. leto zapored pridružite na Mednarodnem festivalu »Igraj se z mano«, ki ga organizirata Center Janeza Levca Ljubljana in Društvo za kulturo inkluzije. Festival bo potekal od 27. maja do 7. junija 2020.

Tudi letos vam obljubljamo pestro in zabavno programsko vsebino, tokrat v malce drugačni obliki, saj bomo naše aktivnosti s Kongresnega trga prenesli na splet. Naš program bo poln glasbenih in plesnih nastopov, interaktivnih delavnic, družabnih iger, pripovedovanja zgodb in animacijskih točk. Festival ustvarjamo skupaj s številnimi šolami, vrtci, ustanovami in društvi z otroki in mladostniki oziroma z vsemi ostalimi, mladimi po srcu.

Povabilo k sodelovanje na festivalu si oglejte na tem videoposnetku. Vse informacije o tehnični podpori in sodelovanju najdete na spletni strani Igraj se z mano.

Dogajanje bo potekalo na spletnih platformah:

PODPORA DRUŽINAM OTROK S POSEBNIMI POTREBAMI

adult affection baby casual 236164

Zavedamo se, da je trenutna situacija marsikomu otežila vsakdan, zato smo se v Društvu za kulturo inkluzije odločili, da vam priskočimo na pomoč in vas vsaj deloma razbremenimo. Tukaj smo za vas, če imate kakršnekoli skrbi, težave ali vprašanja. Vabimo vas, da nam sporočite, kakšno pomoč bi potrebovali, potem pa se bomo poskušali dogovoriti, na kakšen način bi to lahko izvedli.V teh časih je pomembno, da en drugemu pristopimo na pomoč. Naša podpora je prostovoljna in brezplačna.

Pišete nam lahko na e-mail Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali kar v zasebno sporočilo na na naši Facebook strani. Verjamemo, da bomo skupaj lažje prebrodili to težko obdobje. Ostanite zdravi!

PROJEKT SKUPINSKEGA PROSTOVOLJSTVA "SOLIDARITY"

prostovoljstvo kolaž1

V obdobju med 3.5. in 3.7.2020 se bodo k našim aktivnostim društva pridružili novi prostovoljci v sklopu kratkoročnega projekta. V projekt smo povabili 10 prostovoljcev, med njimi bodo mladi z manj priložnostmi (osebe s posebnimi potrebami) in mednarodni prostovoljci. Naši novi prostovoljci bodo opravljali različne naloge, zelo pomembno vlogo bodo odigrali pri pripravah na Mednarodni festival Igraj se z mano ter glede na njihove interese in močna področja izvajali aktivnosti na samem festivalu.

Preberi več

OBVESTILO O ODPOVEDI VADBE SPECIALNI TELOVAJ

Spoštovani starši!

V luči novih preventivnih ukrepov glede omejevanja širjenja virusa Covid-19 ŽE DANES IN DO NADALJNJEGA odpovedujemo vse aktivnosti v okviru programa Specialni telovaj. O ponovnem pričetku vadbe vas pravočasno obvestimo.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje ter vam želimo, da ostanete zdravi.

Vaša ekipa Specialnega telovaja

13. Mednarodni likovno-kulturni dogodek "Igraj se z mano" v Koroški galeriji likovnih umetnosti v Slovenj Gradcu

igraj se z mano 2020 051

4. 3. smo otvorili že 13. mednarodno potujočo likovno razstavo »Igraj se z mano«. V Koroški galeriji likovnih umetnosti Slovenj Gradec je potekal otvoritveni kulturno-likovni dogodek. Udeleženci so se preko igre spoznavali z galerijo, likovnimi tehnikami in ustvarjalnostjo, nato pa so se povezali in skupaj ustvarili ter igrali igro spomin.

Preberi več

Udeležba na evalvacijskem srečanju

12.2. 1

Udeleženka zaposlitve v okviru programa Evropske solidarnostne enote, Andreja, se je udeležila evalvacijskega srečanja v Zrečah, ki je potekalo med 11. in 14. februarjem 2020. Zaposleni v okviru projektov so se združili s skupino prostovoljcev, ki v okviru programa ESE opravljajo prostovoljske projekte v Sloveniji. Ukvarjali so se z vprašanji, kako je potekal njihov projekt do sedaj in kaj sledi po zaključku projekta ter kakšne so bile njihove učne izkušnje.

Preberi več

Usposabljanje prostovoljcev ob prihodu - Zreče

13.2. 2

Prostovoljec Aleksandar iz Bosne in Hercegovine se je udeležil usposabljanja prostovoljcev ob prihodu, ki je potekalo v Zrečah, med 10. in 14. februarjem 2020 v organizaciji Nacionalne agencije MOVIT. Aleksandrov prostovoljski projekt v našem Društvu se je pričel s mesecem decembrom.

Preberi več

Zaključek prostovoljske aktivnosti v okviru projekta Solidarity

Lea slike Medium

Prostovoljka Lea v tem mesecu zaključuje s prostovoljsko aktivnostjo v okviru enoletnega prostovoljskega projekta "Solidarity". Projekt je bil sofinanciran s strani programa Evropska solidarnostna enota. Prostovoljka je bila aktivna na različnih področjih dela v društvu, najbolj pa se je našla predvsem v neposrednem delu z otroki in mladostniki s posebnimi potrebami.

Preberi več

Specialni Zdravko

PRIJAVITELJ PROJEKTA: Društvo za kulturo inkluzije
PARTNERJI PRI PROJEKTU: Center Janeza Levca Ljubljana in Biotehniški izobraževalni center Ljubljana
OBDOBJE TRAJANJA PROJEKTA: 2020 – 2022

Program Specialni Zdravko je uspešno prijavljen projekt v okviru Sofinanciranja programov na področju prehrane in telesne dejavnosti za zdravje do leta 2022, kar pomeni, da je sofinanciran s strani Ministrstva za zdravje.

Preberi več

Veseli december na drsališču

images

VESELI DECEMBER NA DRSALIŠČU

Zadnje letošnje srečanje bomo preživeli na ledu. Vabimo vas na drsališče Tivoli, kjer bomo preizkusili naše znanje na drsalkah. Brez skrbi, tudi tisti, ki niste vešči drsanja, se nam lahko pridružite, saj bomo zagotovili dovoljšnje število spremljevalcev. Vstopnina za drsališče znaša 2 €, možna bo tudi izposoja drsalk.
Dogodek je organiziran s strani Društva za kulturo inkluzije, v sodelovanju s Sožitjem. Prijavnice na dogodek so na voljo tukaj.

Preberi več

Usposabljanje prostovoljcev ob prihodu - Podčetrtek

12.2. 3

V tednu od 9. do 13. decembra 2019 v Podčetrtku poteka usposabljanje prostovoljcev ob prihodu (on-arrival training), v okviru programa Evropska solidarnostna enota. Organizator usposabljanja je Nacionalna agencija MOVIT. V skupini mednarodnih prostovoljcev, ki v Sloveniji opravljajo dolgoročno prostovoljsko delo je tudi naš prostovoljec Edin, ki je pričel s svojim projektom v našem Društvu v začetku meseca novembra.

Preberi več

Neformalno srečanje prostovoljcev v Medvodah

jedro medvode

Prostovoljca Edin in Nina sta se v petek, 29.11.2019 v Klubu Jedro Medvode udeležila neformalnega srečanja prostovoljcev Evropske solidarnostne enote. Predstavila sta naše Društvo in svoje prostovoljske projekte ter delila svoje dosedanje izkušnje z ostalimi prostovoljci.

Preberi več

Podprite nas tudi v 2019

dki 0.5.dohodnina 2018 mala

Dragi naši prijatelji in podporniki!

Društvo za kulturo inkluzije je društvo, ki deluje v javnem interesu na področju vzgoje in izobraževanja. Vabimo vas, da 0,5% dohodnine, ki jo sicer plačate v državni proračun, donirate Društvu za kulturo inkluzije. To dejanje je za vas brezplačno, nam pa pomeni veliko, saj nam na ta način omogočate, da še naprej prirejamo in izvajamo številne inkluzivne dogodke, kot so Mednarodno festivalsko leto »Igraj se z mano«, počitniško varstvo, Specialni telovaj …

Kako lahko donirate?

Preberi več

Obvestilo: razpis za prosto delovno mesto 14. 11. 2019

Društvo za kulturo inkluzije zaposli vodjo projektov na področju kulture. Pričakujemo VII. stopnjo izobrazbe in organizacijske sposobnosti na področju kulture (gledališča, likovne umetnosti ipd.), športa, marketinga, izvedbe in organizacije dogodkov ter izkušnje na področju inkluzije ter dela z osebami s posebnimi potrebami. 

Kandidati naj pošljejo CV na drustvo.zakulturoinkluzije@gmail.com do 21. 11. 2019.

Srečanje zaposlenih v programu ESE

european solidarity corps banner1

Danes se je na MOVIT-u odvijalo uvodno srečanje zaposlenih udeležencev v okviru programa Evropska solidarnostna enota. Novost programa je namreč, da poleg vključevanja prostovoljcev (volunteering) ponuja tudi vključitev pripravnikov (traineeships) in zaposlenih (job placements), mlajših od 30. let, ki začenjajo svojo karierno in profesionalno pot. V Društvu zaposlena sodelavka Andreja se je srečanja udeležila skupaj še s tremi zaposlenimi v sorodnih organizacijah in sicer na Mreži MaMa ter v EUSA (Europen University Sports Association). Projekt Learning by doing je podprt s strani programa Evropska solidarnostna enota.

Jesenske igrarije 2019

IMG 3367 Medium

Tudi letošnje krompirjeve počitnice izvajamo počitniško varstvo Jesenske igrarije. Prvi dan smo obujali prijateljstva, ki smo jih spletli med poletnim varstvom in ustvarjali nova. Danes pa smo se odpravili v Kino Dvor, kjer smo si ogledali predstavo Bacek Jon.

Utrinke z varstva si lahko ogledate tukaj.

Projekt počitniškega varstva sofinancira Mestna občina Ljubljana.

Usposabljanje prostovoljcev ob prihodu - Debeli rtič

Debeli rtic 1

Prostovoljki Nastja in Nina sta se med 21. in 25.10.2019 udeležili usposabljanja prostovoljcev ob prihodu na Debelem rtiču, ki se je odvilo v organizaciji Nacionalne agencije MOVIT.  Na usposabljanju sta spoznali veliko prostovoljcev iz različnih Evropskih držav, ki izvajajo svoje prostovoljske projekte v različnih organizacijah po Sloveniji in z njimi izmenjali dosedanja pričakovanja in izkušnje ter skupaj izvedli več mini projektov tekom tedna. Preko team-building aktivnosti so prostovoljci med seboj spletli vezi in premagali stereotipe ter spoznavali Slovenijo. S pomočjo trenerjev so se prostovoljci spoznali z dolžnostmi in pravicami prostovoljcev in organizacij in pridobili veliko drugih koristnih informacij o programu ESE.

Projekt je sofinanciran s programa Evropska solidarnostna enota.

Debeli rtic 2

Debeli rtic 3

POVABILO K PROSTOVOLJSKEMU DELU: DRUŽENJE Z OTROKOM S POSEBNIMI POTREBAMI

rsz img 20190821 075840

POVABILO K PROSTOVOLJSKEMU DELU: DRUŽENJE Z OTROKOM S POSEBNIMI POTREBAMI

Oblika in opis prostovoljskega dela: družabništvo, spremljanje, pomoč na domu

 

Delo zajema podporo oz. razbremenitev družine na način druženja z otrokom z avtizmom. Delo bi potekalo 1x do 2x tedensko, do max. 2 uri, v popoldanskem času, po sprotnem dogovoru s staršema.

Delo bi vključevalo različne (samostojne) aktivnosti z otrokom, kot na primer: sprehod, igro na igrišču, športne aktivnosti in druge oblike druženja. Otrok je star 4 leta, obiskuje redni vrtec in ima diagnozo motnja avtističnega spektra. Je neverbalen, a zelo gibalno spreten in živahen otrok. Ima veliko energije in željo po igri in gibanju. Potrebuje pomoč pri skrbi za osebno higieno in usmerjanje pri navezovanju socialnih stikov z drugimi otroki.

Pričakovane izkušnje: Občutek odgovornosti, zanesljivost, interes za delo z otroki s posebnimi potrebami-avtizmom, želja po učenju, raziskovanju, gibanju, športnih aktivnostih ter (neobvezno) študij družboslovne/pedagoške smeri.

Kraj prostovoljskega dela: Ljubljana

Št. ur na teden: 2-4 ure

Trajanje dela: Po dogovoru z družino

Koristi za prostovoljca_ko: izkušnje in znanja s področja posebnih potreb/avtizma, potrdilo o opravljenem prostovoljskem delu, možnost povračila stroškov malice in prevoza.

Kontaktna oseba: Andreja Srpčič

E-naslov in telefon: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.; 051-762-999

Pohod na Cankarjev vrh

Cankarjev vrh

V soboto, 19. 10. 2019, smo se v okviru inkluzivnih športnih vikendov Različnost nas bogati iz Mosteca povzpeli na Cankarjev vrh.

Zbrali smo se na parkirišču v Mostecu, potem pa smo po gozdni poti nadaljevali do cilja. Po poti smo nabrali tudi nekaj kostanja in gob. Na vrhu smo se spočili, najedli in napili, potem pa odkorakali nazaj v dolino.

Mi se že veselimo naslednjega sobotnega druženja.

Program je sofinanciran s strani Mestne občine Ljubljana.

Prostočasne aktivnosti na morju

Udeleženka projekta zaposlitve v okviru programa Evropska solidarnostna enota je v tem tednu pomagala pri organizaciji prostočasnih aktivnosti doživljajske pedagogike, ki so bile namenjene mladostnikom z zmernimi motnjami v duševnem razvoju. Odločili smo se za jadranje od Slovenske obale proti Novem Gradu, pod skrbnim očesom izkušenega skiperja, saj ponuja jadrnica ogromno priložnosti za izkustveno učenje. Udeleženci so spoznavali različne kakovostne načine preživljanja prostega časa, proč od elektronskih naprav in urili različne spretnosti in veščine. Pridobili so znanja o morskem življenju, ekologiji, varovanju morja, zdravi in uravnoteženi prehrani, gibanju ter praktična znanja. Skupen čas smo izkoristili tudi za različne delavnice, od katerih je bila seveda najbolj popularna delavnica kuhanja in peke. Aktivnost je povezala različne udeležence in pripomogla k razvijanju dobrih prijateljskih odnosov. Vsi se že veselimo ponovnega druženja spomladi! 

Preberi več

JESENSKI POHOD IZ MOSTECA NA CANKARJEV VRH

Različnost Splošno

JESENSKI POHOD IZ MOSTECA NA CANKARJEV VRH - inkluzivni športni vikendi Različnost nas bogati

Drugo jesensko srečanje bomo preživeli na mestnem hribčku. Dobili se bomo na parkirišču v Mostecu v soboto, 19. 10. 2019, ob 10:30. S seboj prinesite vodo, malico (po potrebi) in veliko dobre volje :) - tudi vrečko, če na poti najdemo še kaj kostanja! Zaključili bomo predvidoma ob 13. uri.

Udeležba na dogodku je brezplačna in organizirana s strani Društva za kulturo inkluzije, v sodelovanju s Sožitjem.  Prijavnice na dogodek so na voljo tukaj

Preberi več

Vsi različni, vsi solidarni na Bodi športniku

kolaž BŠ mini

Udeleženci solidarnostnega projekta Vsi različni, vsi solidarni so sodelovali tudi na mednarodnem športnem dogodku Bodi športnik "Igraj se z mano" ter tako promovirali solidarnost preko gibanja in športa!

Prijave na jesensko počitniško varstvo so odprte

kolaz pocitnisko varstvo 1

Odprli smo prijave na program počitniškega varstva, ki se bo izvajalo 3 delovne dni, in sicer 28.10, 29.10. in 30.10.

Vanj se lahko vključijo vsi otroci od 1. do 5. razreda, ki obiskujejo šole na območju MOL in imajo stalno prebivališče v MOL, ter otroci s posebnimi potrebami do 18. leta starosti.

Prijava je možna preko spletnega obrazca. Počitniško varstvo subvencionira MOL, cena varstva je 6 eur na dan na otroka, torej 18 eur za čas jesenskih počitnic. Otroci so lahko v program vključeni med 7.30 in 16.30, lokacija izvajanja pa je na OŠ Trnovo (Karunova 14a, Ljubljana). Več o varstvu si lahko preberete tukaj.

Prijave zbiramo do zapolnitve prostih mest.

Preberi več

OBVESTILO O ODPRTJU PRIJAV NA JESENSKO POČITNIŠKO VARSTVO

kolaz varstvo avg Medium

Obveščamo vas, da bomo v Društvu za kulturo inkluzije tudi v času jesenskih počitnic organizirali počitniško varstvo "Jesenske igrarije" za otroke od 1. do 5. razreda, ki prihajajo iz MOL. Varstvo se bo izvajalo 3 dni in sicer v ponedeljek 28. 10., torek 29. 10. ter sredo 30. 10., med 7.30 in 16.30 uro, na lokaciji OŠ Trnovo, Karunova 14a v Ljubljani.

Preberi več

Prispevki naših prostovoljcev Deane, Done in Gorjana

EVS Dona Gorjan Deana

Ob zaključku prostovoljskega projekta "Give to get" so prostovoljci Deana, Dona in Gorjan zapisali svoje vtise, razmišljanja in pomembne izkušnje, ki so jih pridobili tekom dolgoročnega projekta. Vsak posameznik je pridobil ogromno novega znanja z raznolikih področij, kar jim bo koristilo tudi v prihodnje. Vabljeni k branju njihovih zanimivih prispevkov, ki jih najdete na spodnjih povezavah.

Deana

Dona

Gorjan

logotip movit 617x226            logo ce sl pantone hr           SL european solidarity corps LOGO CMYK

13. Bodi športnik "Igraj se z mano" je za nami

71278877 1902339063202108 9139572874107944960 n

Danes se je na površinah ŠC Triglav (Jama Bežigrad) odvijal športno-družabni dogodek Bodi športnik "Igraj se z mano". Jesensko sonce je že kmalu po začetku odgnalo meglo in še dodatno poskrbelo za čudovit športni dan.

Preberi več

Projekt ‘Zeleno, ki te ljubim, zeleno’ v polnem zagonu!

Z mladostniki Centra Janeza Levca Ljubljana, ki so pobudniki projekta ‘Zeleno, ki te ljubim, zeleno’, smo se lotili priprav in načrtovanja ureditve šolske okolice. Izdelali smo načrt za gradnjo visokih gred in si zamislili, kam bi jih postavili. V mislih imamo tudi nekaj načrtov za mizo in klopi, ki bi jih postavili poleg visokih gred, da bi se lahko tam družili in se počivali po trdem delu na našem vrtičku. :) Se že veselimo prihajajočih izzivov!

Preberi več

Bodi športnik "Igraj se z mano" se nezadržno bliža

bodi sportnik igrajsezmano 11

Še dva dneva nas ločita do 13. Mednarodnega športno-družabnega dogodka Bodi športnik "Igraj se z mano".

V petek, 27. 9. 2019, bomo na površinah ŠC Triglav pripravili inkluzivno športno dopoldne. Čaka nas pestro športno  dogajanje, na katerem bomo lahko uživali v številnih športnih delavnicah, se pomerili v turnirjih in se predvsem zabavali.

Veseli nas, da bodo z nami na dogodku tudi mladinci NK Olimpija Ljubljana. Mladi nogometaši bodo obiskovalcem pokazali nogometne trike in sodelovali pri slavnostni podelitvi prehodnega pokala za "fair play".

Za njihov obisk se jim lepo zahvaljujemo :)

Preberi več

Zaključek prostovoljskega projekta "Give to get"

EVS Dona Gorjan Deana

Prostovoljci Deana, Dona in Gorjan so zaključili dolgoročni prostovoljski projekt "Give to get", ki je potekal od sredine oktobra 2018 do sredine septembra 2019. Vsi trije so pomembno prispevali k dejavnostim Društva - skozi leto so bili aktivni pri športni vadbi za otroke "Specialni telovaj", pri programih počitniškega varstva, pri Mednarodnem festivalu "Igraj se z mano", likovnem natečaju in kulturno-likovnem dogodku Bodi umetnik.

Preberi več

Podaljšan je rok za prijavo na 13. Bodi športnik!

bodisportnik1

Spoštovani, 
obveščamo vas, da smo prijave na 13. Bodi športnik "Igraj se z mano" podaljšali do petka, 20. 9. 2019. Vsi zainteresirani prostovoljci, delavničarji, udeleženci turnirjev se hitro prijavite, da bomo skupaj pripravili nepozabni športni dan!

 

Več informacij in prijavnice najdete na tem spletnem mestu.

Za nami je pestro sobotno dogajanje

Webp.net resizeimage 2

Včerajšnja lepa sončna sobota nam je ponudila kar nekaj možnosti za druženje in mi smo jih z veseljem izkoristili.

Preberi več

ŠPORTNO DOPOLDNE V LJUBLJANI – inkluzivni vikendi Različnost nas bogati

poster september

ŠPORTNO DOPOLDNE V LJUBLJANI – inkluzivni vikendi Različnost nas bogati

Prvo jesensko srečanje bomo športno obarvali. Dobili se bomo v soboto, 14. 9. 2019. Najprej se bomo preko različnih iger spoznali, se preizkusili na Tivolskem igrišču, nato pa se po ljubljanskih ulicah sprehodili do Kongresnega trga, kjer se bomo udeležili Športne tržnice.

Preberi več

Vabilo k sodelovanju v dolgoročnem projektu prostovoljstva

prostovoljstvo

- Si mlajši/a od 30 let?
- Imaš željo po učenju in novih izzivih?
- Te veseli delo z otroki in mladostniki s posebnimi potrebami?

Preberi več

13. Bodi športnik vabi k sodelovanju!

bodisportnik1

13. Bodi športnik - Mednarodni športno družabni dogodek »Igraj se z mano«

 

Podaljšali smo rok za prijavo do petka, 20. 9. 2019! Pohitite s prijavami.

Letos se bo dogodek izvajal v organizaciji Centra Janeza Levca Ljubljana in soorganizatorjev Društva za kulturo inkluzije ter Športne zveze Ljubljana (v okviru Evropskega tedna športa). Že drugo leto se bo dogodek odvil na površinah Športnega centra Triglav (Jama Bežigrad). Enodnevni dogodek se bo odvijal 27. septembra od 9:00 - 12:00. 

Preberi več

Zaključek počitniškega varstva

petek

Naše počitniško varstvo se je zaključilo z izdelovanjem smoothijev po težkem iskanju zaklada na ljubljanskem gradu!

Preberi več

Včerajšnji dan na bazenu je opisala naša prostovoljka Lana

četrtek 2

Včerajšnji dan na bazenu je opisala naša pridna prostovoljka Lana: "Danes smo šli na bazen. Otroci so se spuščali po toboganih, naredila sem umetniške slike in tudi slikala otroke in upam da vam bojo te slike še posebej všeč.

Preberi več

Tretji dan počitniškega varstva s prostovoljko Lano

sreda 1

"Danes so bili zelo športni nekateri so metali žogo na koš nekateri so dirkali slikala sem Stikeez imeli so delavnice DAVID in Lavra sta se smejala nekateri so se pogovarjali.

Preberi več

Poletne igrarije skozi oči prostovoljke Lane

torek 1

Drugi dan počitniškega varstva, s prostovoljko Lano: "Danes smo šli v kino dvor šli smo z avtobusom. Gledala sem tri risanke otroci so bili pridni.

Preberi več

Zadnji teden počitniškega varstva

68857628 1840016442767704 367753160220999680 n

Kako počitniško varstvo vidi prostovoljka Lana? Vabljeni k branju njenega prispevka

Preberi več

Za nami je že drugi teden počitniškega varstva

IMG 20190812 085120 Medium

Za nami je nov teden počitniškega varstva. Otroci so uživali v pestrih aktivnostih, se naučili zanimivih spretnosti, spletla pa so se tudi nova prijateljstva.

Preberi več

Prijave za Specialnega telovaja so ODPRTE!

specialni telovaj vabilo splet 2019

Vabljeni k vpisu vašega otroka na prav posebno vadbo, Specialni telovaj. Več informacij najdete v zavihku "SPECIALNI TELOVAJ", link do prijavnice pa na tej povezavi.

Za več vprašanj smo vam z veseljem na voljo!

Drugi teden počitniškega varstva že v polnem teku

IMG 20190812 120027 Medium

Pa smo dočakali drugi termin počitniškega varstva :) Včeraj smo ustvarjali ter se zabavali na igrišču, danes pa smo uživali v ogledu filma v Kinodvoru - Mestnem kinu. Peš smo se sprehodili čez mesto nazaj do šole in se najdeli okusnega kosila. V času popoldanskih delavnic nas je obiskal Klovn Jaka in nas naučil veliko cirkuških spretnosti. Pripravili pa smo tudi čisto pravi vulkan.

Program je sofinanciran s strani MOL.

Počitniške igrarije - petek

20190701 111914 Medium

Zadnji dan počitniškega varstva v juliju je minil aktivno in športno. Dopoldne smo priredili tekmovanje v navijanju, medtem ko so 4 različne ekipe premagovale športni poligon - naloge, kot so poskoki, plezanje pod ovirami, ravnotežnostne naloge, slalom vožnja s skirojem, vodenje žoge, so udeleženci opravili brez težav in s polno mero energije.

Preberi več

Počitniške igrarije - četrtek

received 701324823620387 Medium

Ker so nam vreme in nizke temperature danes precej zagodle, smo bili primorani spremeniti načrte glede obiska bazena - našli pa smo dobro alternativo, in sicer pohod na Ljubljanski grad.

Preberi več

Počitniške igrarije - sreda

IMG 20190703 100047 Medium

Počitniško varstvo smo pričeli z igrami na igrišču, nato pa smo se odpravili na obisk h gasilcem v PGD Barje. Sprejel nas je gasilec Peter, ki nam je z veseljem razkazal gasilski avto ter vso pripadajočo opremo.

Preberi več

Počitniške igrarije - torek

image00001 Custom 2Varstvo Počitniške igrarije - torek je danes potekalo v duhu filmske kulture, česar smo se vsi zelo veselili. Dopoldne smo se z avtobusom odpravili v mesto in obiskali Kinodvor, kjer smo si ogledali počitniško projekcijo filma Cirkus.

Preberi več

Prvi teden počitniških igrarij na OŠ Trnovo

image00001

Danes smo pričeli s počitniškim varstvom za novo skupino otrok. Dan je bil namenjen spoznavanju, skupinskim igram ter spoznavanju prostorov šole OŠ Trnovo, ki nas prijazno gosti v tem času.

Preberi več

Počitniško varstvo - teden 0, dan 3

Danes po zajtrku smo se odpravili na bližnje igrišče, saj smo izvedeli, da nas tam čaka skrit zaklad. Hitro smo proučili zemljevid, ki nam ga je pustil škrat Bradkoljubko in začeli raziskovati najbolj skrite kotičke igrišča. Zaklad smo hitro našli s skupnimi močmi in budnimi očmi. Posladkali smo se z dobrotami, nato pa se igrali na igralih ter se vozili s poganjalci. Ko smo se vrnili na lokacijo varstva, smo se želeli hitro ohladiti, zato smo priredili vodne igre in se ob špricanju neizmerno zabavali. Po kosilu nas je obiskal Klovn Jaka, ki nas je naučil zanimive cirkuške spretnosti in nam pokazal nekaj zabavnih trikov. Naši želodki so kmalu postali lačni in za konec smo pripravili še delavnico izdelave sadnih smutijev, ki so nas osvežili in nasitili. Odšli smo polni lepih spominov in novih poznanstev.

Fotografije.

Počitniško varstvo - teden 0, dan 2

Danes smo obiskali PGD Trnovo, kjer smo doživeli izredno topel sprejem. Gasilci so nam pokazali gasilske avtomobile, opremo, pripomočke za gašenje požarov ter zaščitne obleke. Predstavili so nam delo gasilcev in nam povedali nekaj zgodb z intervencij po Ljubljani. Mi smo z zanimanjem prisluhnili. Po kosilu sta nam vzgojitelja Lea in Gorjan brala pravljice, Deana pa nam je pripravila zanimivo znanstveno delavnico. Pogovarjali smo se o vulkanih, si pogledali kratek poučen filmček o različnih vrstah vulkanov, nato pa smo ustvarili vsak svoj mini vulkan. Ko smo zmešali nekaj čudežnih sestavin, smo z navdušenjem opazovali erupcije in se zabavali.

Fotografije.

Prvi dan počitniškega varstva

Počitniške aktivnosti za otroke so se pričele in prvi dan je bil namenjen predvsem spoznavanju drug drugega, zabavnim igram in ustvarjanju. Sprehodili smo se tudi do Botaničnega vrta in iskali senčne kotičke pod krošnjami dreves. Opazovali smo želve in zlate ribice v bližnjem ribniku ter jih poskušali prešteti. Po kosilu smo ustvarjali z naravnimi barvami Olifu ter pihali mehurčke. Vsak je naredil čisto svoje ogledalo iz recikliranih cd-jev in zapisal pozitivne misli za lepši dan. Jutri nas čakajo nova doživetja!

Fotografije.

Vsi različni, vsi solidarni - pridružite se nam!

stock photo VRVS

Skupina mladih je združila moči v okviru solidarnostnega projekta Evropske solidarnostne enote Vsi različni, vsi solidarni. Mladi s posebnimi potrebami in njihove vrstnice iz večinske populacije so pripravili raznovrstne zanimive aktivnosti ter ustvarjalne delavnice za otroke in mlade po srcu. Pridružite se nam v potenih dneh!

 

Obiščite nas med 22. in 24. 6. na Melikovi 1 na Rudniku in med 1. in 5. 7 pred OŠ Trnovo.

Odprte prijavnice na 13. Bodi športnik "Igraj se z mano"

Letos se bo dogodek izvajal v organizaciji Centra Janeza Levca Ljubljana in soorganizatorjev Društva za kulturo inkluzije ter Športne zveze Ljubljana (v okviru Evropskega tedna športa). Že drugo leto se bo dogodek odvil na površinah Športnega centra Triglav (Jama Bežigrad). Enodnevni dogodek se bo odvijal 27. septembra od 9:00 - 12:00.

Prijavnice:


Tudi letos se bodo najmlajši (1. triada OŠ) lahko preizkusili v pastirskih igrah in drugih igrah naše mladosti, na katere se pa letos ni potrebno prijaviti.

Vabilo za šole [pdf]
Vabilo za delavničarje [pdf]

Kako vidijo festival "Igraj se z mano" naši učenci?

Prelistajte njihove vtise [pdf, 25 MB]

Festival Igraj se z mano v Radljah ob Dravi

Mednarodni festival Igraj se z mano Radlje ob Dravi je za nami in s tem tudi letošnji niz festivalov Igraj se z mano. Vreme nam je bilo tokrat naklonjeno in lahko smo se naigrali in nasmejali. Nova prijateljstva so obogatila dan in zelo se veselimo, da to ponovimo naslednje leto na 14. mednarodnem festivalu Igraj se z mano!!

Fotografije z dogodka

Building bridges - projekt mobilnosti mladinske delavke Sande iz Mostarja

V našem Društvu za kulturo inkluzije za dva meseca (od začetka maja do začetka julija) gostimo mladinsko delavko iz Bosne, v okviru Erasmus+ programa mobilnosti mladinskih delavcev. Sanda se je aktivno vključila v vse društvene aktivnosti, še posebej v Mednarodni festival Igraj se z mano, kjer je preko različnih inkluzivnih dejavnosti spoznavala glavne cilje in namen našega delovanja na področju socialnega vključevanja oseb s posebnimi potrebami. Obiskala je tudi festivala v Semiču in Radljah ob Dravi. Namen njenega projekta "Building bridges" je namreč usposabljanje in nadgradnja obstoječih znanj in spretnosti, ki ji bodo omogočila prenos dobrih praks v njeno organizacijo v Mostarju, ki deluje na mladinskem področju - Nansen Dialog Mostar. Veseli smo, da lahko naše poslanstvo, vizijo in primere dobrih praks delimo tudi v mednarodnem kontekstu in odpiramo vrata za mnoga prihodnja sodelovanja.

Projekt "Building bridges" je sofinanciran iz programa Erasmus+.

erasmus                     logotip movit 617x226

Počitniško varstvo v juniju

Društvo za kulturo inkluzije organizira plačljivo počitniško varstvo konec junija in sicer 26., 27. in 28. 6.

Varstvo bo potekalo na sedežu Društva, na Melikovi ulici 1, v Ljubljani.

Cena plačljivega varstva je 19 eur na dan na otroka (cena vključuje izvajanje varstva, toplo kosilo, dopoldansko in popoldansko malico, obisk zunanjih institucij).

Več informacij o programu in ostalih podrobnostih najdete TUKAJ, za dodatna pojasnila pa nas lahko pokličete tudi na tel. številko 051-762-999 (Andreja Srpčič).

Prijave potekajo preko SPLETNEGA OBRAZCA, do zaposlitve prostih mest v programu.

Zaključek 13. Mednarodnega festivala »Igraj se z mano« v Ljubljani

The Berklee Connection je razgrel celotni Kongresni trg s svojim jazzom, ki je donel po mestu. To je bilo več kot lepo slovo od 13. Mednarodnega festivala »Igraj se z mano«. Vodja večernega programa festivala Timotej Kotnik je ponovno pokazal svoje talente skupaj z ostalimi vrhunskimi glasbeniki Lili del Sol, Ajdo Stino Turek, Gersonom Eguigurenom, Joshuo Wheatleyjem, Ricardom Osornom in Sebastianom Laverdejem.

Za nami sta dva čudovita festivalska dneva in večera. Veselimo se že naslednjih dogodkov »Igraj se z mano«.

Več utrinkov z današnjega večera si lahko ogledate v galeriji.

Mednarodni festival »Igraj se z mano« smo prvič pripravili tudi v soboto!

Na prvi poletni se je izvedel tudi prvi sobotni Igraj se z mano in se obnesel več kot odlično! Danes so se ustvarjanju otrok na delavnicah pridružili tudi njihovi starši in skupaj so uživali v številnih aktivnostih, ki smo jih pripravili na festivalu. Oder so krasili številni plesalci, pevci in inštrumentalisti, ki so s svojim ustvarjanjem na Kongresni trg privabili številne mimoidoče. Za povezovanje sta na odru skrbeli naša Lea in učenka Centra Janeza Levca Ljubljana Tina. Sončno vreme pa je celotnemu dogodku dodalo še piko na i.

Čaka nas samo še večerni koncert, ko se nam bo ob 20. uri predstavila zasedba The Berklee connection.

Več o današnjem dogajanju si lahko ogledate v galeriji.

Petek zvečer

Po jutru se dan pozna! Teren je bil več kot pripravljen za večerni program, ki so ga obogatili zbor naših učencev centra Janeza Levca, zbor Srednje zdravstvene šole Celje, MPZ Gimnazija Celje, Alenka Godec, Zlatko, Luka Sešek, Jurki, Gojc in Branimir Rosić! Krasen glasbeni večer!

Več o današnjem dogajanju si lahko ogledate v galeriji.

Težko pričakovana otvoritev 13. Mednarodnega festivala »Igraj se z mano« je za nami

Poglejte, kako smo po dežju poklicali sonce in priklicali nasmeh vsem udeleženim. Številne delavnice so prebudile domišljijo, nastopi na Janezovem in Aničinem odru so nas presunili, slastne palačinke pa so pocrkljale naše želodčke.

Za nami je več kot čudovito dopoldne. V galeriji si lahko ogledate utrinke današnjega dne.

Zvečer bomo uživali v glasbeni poslastici, ki jo bodo pripravili zbor Centra Janeza Levca Ljubljana, dekliški zbor Gimnazije Celje Center, zbor Srednje zdravstvene šole Celje, Alenka Godec, ambasador Zlatko, Luka Sešek, Gojmir Lešnjak Gojc, Jurki in srbski kantavtor Branimir Rosić.

Jutrišnji festivalski dan je še posebej namenjen družinam. Od 9. ure naprej boste na Kongresnem trgu našli zanimive delavnice in si ogledali nastope na Janezovem odru.

Fotgrafije z današnjega dogodka.

Odpovedujemo tudi četrtkovo festivalskego dogajanje na festivalu "Igraj se z mano" v Ljubljani

Obveščamo vas, da žal tudi včetrtek, 30. 5., zaradi napovedanega dežja odpade program (Janezov oder, Aničin oder, delavnice). Preostala dva dneva (petek in sobota) bo program potekal kot načrtovano. Zaradi zapolnjenosti programa odpadlih nastopov žal ne moremo prestaviti na druge dni. Za dodatne informacije vas prosimo, da spremljate naše spletne strani in našo Facebook stran. Hvala za razumevanje.


Program dogajanja si lahko ogledate na tej povezavi.

Odpoved sredinega festivalskega dogajanja na festivalu "Igraj se z mano" v Ljubljani

Obveščamo vas, da v sredo, 29. 5., zaradi slabe vremenske napovedi odpade program (Janezov oder, Aničin oder, delavnice). Preostale dni bo program predvidoma potekal kot načrtovano. Zaradi zapolnjenosti programa odpadlih nastopov žal ne moremo prestaviti na druge dni. Hvala za razumevanje.
Program dogajanja si lahko ogledate na tej povezavi.

Emona, Laibach, Ljubljana

pristanisce na bregu

V soboto 25. 5. 2019 vas vabimo, da se nam pridružite na sprehodu po zgodovinskih poteh Ljubljane. Doživeli bomo utrinke iz življenja Emoncev in poizkušali najti zmajevo jajce. Se morda skriva v grajskih gozdovih?
Sproščeno in prijetno bo! :)

Zbor: 9:15 na Špici. Zaključili bomo do 12:30.

Avtomobile lahko pustite pred Botaničnim vrtom ali na parkirišču v eni izmed prulskih ulic. Lahko se pripeljete tudi z avtobusi št. 3, 3B, 3G, 11, 19I, 19B ali 27 (postaja Privoz).

Prijave: https://forms.gle/AcU4dN7KUbYmKqCi7
Info: 051-211-268 (Eva)

ZAPRTE PRIJAVE na Poletne igrarije 'Igraj se z mano' 2019

Obveščamo vse, da so vsa razpoložljiva sofinancirana mesta za počitniško varstvo že zasedena in da so zato prijavnice zaprte.

Možna je še prijava na čakalno listo.

Hvala vsem za izkazano zaupanje.

Poletne igrarije 'Igraj se z mano' 2019 – PRIJAVE ODPRTE!

Društvo za kulturo inkluzije v času poletnih počitnic organizira počitniško varstvo za učence iz Mestne občine Ljubljana. Del počitniških aktivnosti sofinancira MOL. Dejavnosti se bodo odvijale pod okriljem strokovno usposobljenih voditeljev in sicer v teh terminih:

V kolikor so na želenem terminu že vsa mesta zasedena, se lahko vpišete na čakalno listo:

Več informacij o programu in ostalih podrobnostih najdete na spodnji povezavi, za dodatna pojasnila pa nas lahko pokličete tudi na tel. številko 051-762-999 (Andreja Srpčič).

Prijavite se preko spletne prijavnice, ki jo najdete na gornjih povezavah. Prijave so se odprle danes, v torek 7. maja 2019 od 7.00 zjutraj in bodo odprte do zapolnitve prostih mest.

Podaljšanje prijav na 13. Mednarodni festival "Igraj se z mano"

Zainteresirane obveščamo, da smo rok za prijavo na razpoložljiva mesta za nastope podaljšali do 10. 5. 2019, prijave za prostovoljce in delavnice pa celo do 19. 5. 2019. Za vse trenutno še odprte prijavnice velja, da jih bomo zaprli že pred omenjenima datumoma, če bo zmanjkalo prostih mest, zato vseeno pohitite s prijavami.

Rok za prijavo je podaljšan do petka, 10. 5. 2019 do 12. ure oz. do zasedenosti mest (prostovoljci in delavnice, kot rečeno do 19. 5.).
Ob podaljšanju roka za prijave so bile možne prijave še na sledeče točke:

 • Radlje: delavnice, prostovoljci in nastopi
 • Ljubljana: Janezov oder - sobota, Aničin oder - sreda in četrtek, delavnice in prostovoljci - vse dni
 • Krško: nastopi in prostovoljci

Poletne igrarije »Igraj se z mano«

Društvo za kulturo inkluzije v času poletnih počitnic organizira počitniško varstvo za učence iz Mestne občine Ljubljana. Del počitniških aktivnosti sofinancira MOL. Dejavnosti se bodo odvijale pod okriljem strokovno usposobljenih voditeljev in sicer v treh terminih:

 • 26., 27. in 28. 6. 2019 (plačljivo varstvo) - lokacija bo znana naknadno
 • 1. 7. – 5. 7. 2019 (sofinancira MOL) - lokacija OŠ Trnovo, Karunova ulica 14a, 1000 Ljubljana,
 • 12. 8. – 23. 8. 2019, z izjemo praznika 15. 8. (sofinancira MOL) - lokacija OŠ Trnovo, Karunova ulica 14a, 1000 Ljubljana

Več informacij o programu in ostalih podrobnostih najdete na spodnji povezavi, za dodatna pojasnila pa nas lahko pokličete tudi na tel. številko 051-762-999 (Andreja Srpčič).

Prijave bodo potekale preko spletnega obrazca, ki bo objavljen na naši spletni strani. Prijava bo možna od torka, 7. maja 2019 od 7.00 zjutraj do zapolnitve prostih mest.

Društvo za kulturi inkluzije razpisuje 2 prosti delovni mesti

Društvo za kulturi inkluzije razpisuje 2 prosti delovni mesti

Društvo za kulturo inkluzije zaposli vodjo inkluzivne kulturno-umetnostne vzgoje za obdobje enega leta. Pričakujemo VII. stopnjo izobrazbe humanistično družboslovne smeri z opravljenimi pedagoškimi predmeti in dobrim poznavanjem kulture (gledališča, likovne umetnosti ipd.) ter inkluzije. Polega tega pa zaposlimo tudi organizatorja_ko kulturno-razvedrilnih programov in dogodkov. Pričakujemo VI. stopnjo izobrazbe in dobro poznavanjem kulture (gledališča, likovne umetnosti ipd.) ter izkušnje na področju inkluzije ter dela z osebami s posebnimi potrebami.

Kandidati_ke za obe delovni mesti naj pošljejo CV na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. do 26. 4.

Različnost nas bogati na delavnici Radia Študent

delavnice radio student

Znanstvena redakcija Radia Študent prireja več zanimivih dogodkov ob 50. letnici Radia Študent, z naslovom Znanost v vseh porah vsakdana, kjer bodo sodelovali številni domači in mednarodni gostje s področja znanosti.

V okviru projekta Različnost nas bogati se bomo udeležili zanimive delavnice Izolacija DNK z ananasovim sokom in iskanje sledi živali.
Delavnica bo potekala v soboto, 20. 4., od 10.00 do 12.00 ure, na lokaciji Cesta na Rožnik 31, Ljubljana (Hrošč rogač poleg vile Marija Vera). Dobimo se ob 9.30 pri Čolnarni v Tivoliju, nato pa se bomo peš odpravili v Rožno dolino.

V prvem delu delavnice bodo udeleženci izolirali svojo DNK s pripomočki iz domače kuhinje. Med raziskovanjem se bodo spoznali s strukturo dvojne vijačnice in njeno vlogo v našem telesu. Izolaciji DNK bo sledil sprehod po Rožniku, tekom katerega bomo iskali in spoznavali različne živalske in rastlinske vrste. Brskali bomo po gozdnih tleh in pogledali, kaj se skriva pod odmrlimi vejami in debli. Na zanimiv in interaktiven način bomo spoznavali, velikokrat zanemarjene, a pomembne prebivalce gozdih tal ter njihovo vlogo v gozdnem ekosistemu. Prav tako bomo spoznavali in iskali sledi ostalih prebivalcev gozda ter se seznanili z njihovim vedenjem ter funkcijo, ki jo ti v gozdu opravljajo. Tekom sprehoda bomo spregovorili tudi o rastlinstvu Rožnika, o drevesnih in grmovnih vrstah ter ostalih "rožicah", ki krasijo ta ljubljanski grič.

Prijave na dogodek: https://forms.gle/J9CqqFWgvFrhjfE29

23. taborniški Feštival

Sobotni dan, 13. 4. 2019, smo preživeli v Tivoliju, na 23. Taborniškem feštivalu, ki se ga z veseljem udeležujemo že nekaj let. Za obiskovalce smo pripravili različne inkluzivne gibalne aktivnosti, kot so sodelovalna igra žerjav, hoja na smučeh, lovljenje ravnotežja na posebnih žogah ter razne igre z žogo in didaktičnimi vrvmi. Prav tako smo promovirali delo in programe našega Društva, še posebej pa prostovoljstvo na naših dogodkih, kot je Mednarodni festival Igraj se z mano. Za vabilo in možnost sodelovanja se zahvaljujemo organizatorjem - Mestni zvezi tabornikov Ljubljana in se že veselimo našega ponovnega druženja! Lepo pa vas vabimo tudi h ogledu fotografij z dogodka.

Fotografije z dogodka

Priložnost za prostovoljstvo v Zagrebu

krugovi

Če te zanima delo z ranljivimi skupinami (starejšimi, s posebnimi potrebami, osebami z dolgotrajnimi boleznimi …) ter humanitarno delo, imamo zate priložnost za 6-mesečno prostovoljsko delo na Hrvaškem.

KRUGOVI, Centar za edukaciju, savjetovanje i humanitarno djelovanje, vabi mlado osebo, med 18 in 30 let, iz Slovenije k sodelovanju v projektu »The impossible is often the untried«. Iz projekta so financirani potni stroški, prehrana, bivanje in dnevna žepnina.

Trajanje projekta: April – September 2019

Lokacija: Zagreb, Hrvaška

Več informacij dostopnih tukaj:

Če bi te prostovoljsko delo zanimalo, nam piši na: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Taborniški dan

taborniski fesstival

Vabimo vas, da se nam v soboto, 13.4., pridružite v Tivoliju kjer bomo obiskali taborniški Feštival, festival s taborniškimi aktivnostmi.

Na voljo bo več kot 40 zanimivih, poučnih, zabavnih in športnih delavnic (vožnja s kanujem, streljanje z lokom, mini adrenalinski park, spoznavanje gasilcev, policistov, štirinožnih prijateljev in še marsikaj :) ).

Zbor: 10:00 v Parku Tivoli, na začetku sprehajališča, kjer so razstave fotografij. Avto lahko parkirate na tivolskem parkirišču. Zaključili bomo do 12:00.

Prijave: https://forms.gle/7fzrPhzynRbiyfv47 Info: 051-211-268 (Eva)

Projekt Različnost nas bogati je sofinanciran s strani Mestne občine Ljubljana.

Bodi umetnik "Igraj se z mano" gostuje v Laškem

Mednarodna potujoča razstava te dni gostuje na OŠ Primoža Trubarja Laško, oddelek PPNIS. Razstava je istočasno na ogled tudi v knjižnici Laško ter Hiši generacij Laško. Na otvoritvenem dogodku v znamenju čarobne pomladi so sodelovali učenci prilagojenega programa in učitelji, ki tam poučujejo. Prišli so tudi starši ter drugi vabljeni gostje. Razstava je v Laškem na ogled vse do 22. 5. Vabljeni!

Fotografije z dogodka

Spoznajmo koliščarje

koliščarji.

V soboto, 30. 3. 2019, bomo raziskovali življenje koliščarjev na Ljubljanskem barju.
Ogledali si bomo krajšo razstavo koliščarjev Velikerga jezera, ustvarjali kot koliščarji in se skupaj sprehodili po dediščini kolišč pod UNESCOvo zaščito.

Zabavno in prijetno bo!

Zbor: 9:00 pred pošto v centru Iga (Govekarjeva cesta 1, Ig), kamor vas takrat pripelje avtobus 19I Iška vas. Dobro se obujte. Zaključili bomo do 12:00. Prispevek za spoznavanje kolišč je 5€/osebo.

Prijave: https://goo.gl/forms/Z4HWvXqOSHmBYOXx1
Več info: 051-211-268 (Eva)

Projekt Različnost nas bogati je sofinanciran s strani Mestne občine Ljubljana.

Odprte prijavnice za prijavo na 13. Mednarodni festival "Igraj se z mano"

Letos poteka že 13. Mednarodni festival "Igraj se z mano" na 4 lokacijah po Sloveniji:

 • 23. 5. 2019 - Dolenjska in Bela krajina - Črnomelj (zaprte prijave)
 • 28. 5. 2019 - Krško
 • 29. 5. do 1. 6. 2019 - Ljubljana
 • 7. 6. 2019 - Koroško-Celjska regija - Radlje ob Dravi

 

Rok za prijavo je petek, 26. 4. 2019, ali do zasedenosti mest.
Spletne prijavnice najdete tukaj, več o festivalu pa na tej povezavi.

Otvoritvena razstava 12. Mednarodnega likovnega natečaja Bodi umetnik "Igraj se z mano"

 

Uspešno smo otvorili 12. Mednarodno likovno razstavo Bodi umetnik 'Igraj se z mano'. Obiskali so nas številni učenci različnih šol, najmlajši cicibančki, varovanci iz različnih zavodov, njihovi mentorji in starši iz Slovenije in tudi Makedonije. Najprej smo se na delavnicah spoznali s toplimi in hladnimi barvami, s katerimi smo ustvarili skupni mozaik IGRAJ SE Z MANO. Nato smo postali kustosi. Skupaj smo pregledali likovna dela, ugotavljali teme risb in jih izobesili po galeriji – KGLU. Na koncu smo rajali z našim ambasadorjem Zlatkom. Program sta povezovali učenka Centra Janeza Levca Ljubljana Tina in sovoditeljica Teja. Medtem nas je zabavala tudi Pika Nogavička, za glasbeno spremljavo pa je poskrbel bend Igraj se z mano. Za slastno malico se zahvaljujemo za Pekarni Grosuplje, ki že več let podpira naše festivalske dogodke in skrbi, da naši želodčki niso prazni!
Razstavo si lahko v KGLU ogledate do vključno nedelje 10. 3. 2019. Vstop prost.

Utrinke si lahko ogledate na povezavah do fotografij z dogodka, panoramskega posnetka razstave in kratkega videa!

Iščemo 2 prostovoljca za udeležbo na projektu ESE na Poljskem

backyards

Naša partnerska Poljska organizacija Fundacja "Wiatrak" vabi 2 prostovoljca_ki iz Slovenije, ki bi bila zainteresirana_i za sodelovanje v kratkoročnem prostovoljskem projektu na Poljskem. Projekt “EUROBAKCYARDS 9” traja od 15.07.2019 do 31.08.2019. Vabljeni k prijavi!

Več informacij na tej povezavi.

logo ce sl pantone hr                 logotip movit 617x226           SL european solidarity corps LOGO CMYK

Pot proti Orlam 2

V soboto, 16.2, bomo nadaljevali pot po Golovcu proti Orlam, kjer smo ostali lanskega maja.
Tokrat bomo prehodili del Poti spominov in se na Mazovniku, najvišjem vrhu Golovca, podpisali v knjižico in popili čaj. Hoja bo prijazna skupini.

Zbor: 9:20 na postaji Peruzzijeva, kamor vas takrat pripelje avtobus št. 3-Rudnik.
Kdor bo prišel z avtom, naj iz Dolenjske ceste zavije na Pot spominov (naslov: Dolenjska cesta 105 ( https://goo.gl/maps/vy6zWJ8ENop )). Parkirate lahko na parkirišču na poti v gozd, kjer se dobimo ob 9:25.
Dobro se obujte. Udeležba je brezplačna.

Prijave: https://goo.gl/forms/wcnI6q9WUElIAzU03

Več informacij pri Evi: 051 211 268

Obvestilo o prostem projektnem delovnem mestu 7. 2. 2019

Društvo za kulturo inkluzije zaposli organizatorja_ko kulturno-razvedrilnih programov in dogodkov. Pričakujemo VI. stopnjo izobrazbe in dobro poznavanjem kulture (gledališča, likovne umetnosti ipd.) ter izkušnje na področju inkluzije ter dela z osebami s posebnimi potrebami. Zaposlitev se na razpisanem projektnem delovnem mestu izvede le v primeru, da je Društvo za kulturo inkluzije izbrano na javnem razpisu JSKD: »PRIDOBIVANJE DODATNIH ZNANJ ZA MLADE NA PODROČJU KULTURNIH DEJAVNOSTI V OKVIRU JSKD (Subvencije za delodajalce)«.

Kandidati naj pošljejo CV na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. do 14. 2. 2019.

Prijavnica za otvoritveno razstavo Bodi umetnik "Igraj se z mano" v Koroški galeriji likovnih umetnosti v Slovenj Gradcu

Na spodnji povezavi lahko mentorji izbranih avtorjev prijavite svojo udeležbo na otvoritveni razstavi Bodi umetnik "Igraj se z mano". Zaradi omejitve števila obiskovalcev v galeriji smo primorani število udeležencev omejitvi, zato bodo prijave na voljo le do zapolnitve vseh razpoložljivih mest. Seveda bi si želeli sprejeti vse zainteresirane, vendar to žal ne gre in vas prosimo za razumevanje.

Peticija za spremembo šolskega sistema!

Podpiramo točke peticije, saj si želimo sprememb na vseh izpostavljenih področjih dokumenta. Vabljeni, da jo s svojim podpisom podprete tudi VI️. S podpisom boste pripomogli k boljši šoli, tisti, ki bo vse učence - tudi s posebnimi potrebami - opremila z znanjem, pomembnim za življenje, in ohranila prostor za IGRO!
Naj gredo otroci z veseljem v šolo - povezava do peticije:

http://drustvo-sst.si/peticija-za-spremembo-solskega-sistema/

Snežne radosti na hribčkih pod Rožnikom

Altitude Blog Winter boots kids cover

To soboto, 26.1, od 9:30 do 11:30 vas vabimo, da se nam pridružite pri skupinski igri v snegu na hribčkih pod Rožnikom.

S seboj prinesite lopatke, sanke, bobe, krožnike in podobna vozila za sneg, ki jih bomo skupaj preizkusili in naredili mega snežaka ali iglu!
Za tople želodčke prinesite tudi čaj.

ZBORNO MESTO: Tivoli park, pred vhodom v kopališče (https://goo.gl/maps/zSncoGwoxJN2).
Prijave: https://goo.gl/forms/W2G9I8DpMUbIr0my2

Udeležba je brezplačna.

Več info: Eva: 051 211 268

Iščemo prostovoljko ali prostovoljca v projektu »Solidarity« (Evropska solidarnostna enota)

prostovoljci ISZM DKI

Društvo za kulturo inkluzije išče prostovoljca iz Slovenije v okviru programa Evropska solidarnostna enota, za projekt »Solidarity«. Aktivnost dolgoročnega prostovoljstva bo trajala od predvidoma 1. 3. 2019 do predvidoma 28. 2. 2020. Časovni termini izvedbe aktivnosti projekta se lahko spremenijo oz. zamaknejo.

Preberi več

Improkluzija

improkluzija banner.resized

Društvo za kulturo inkluzije v sodelovanju z Društvom IMPRO organizira dvodnevno brezplačno izobraževanje za učitelje, gledališke pedagoge in mentorje gledaliških skupin - Improkluzija.

Izobraževanje bo potekalo 26. in 27. 1. na Karlovški 18 v prostorih Centra Janeza Levca Ljubljana

Vsa mesta na izobraževanju "Improkluzija" so žal zasedena, vabimo vas, da se prijavite na čakalno listo in vas obvestimo v primeru, da se kako mesto sprosti. Prijavite se lahko preko https://goo.gl/forms/95xEMC7IeZ1p6Ro22

za več informacij smo dosegljivi na: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali 068 161 287 (Eva Jus)

Vabilo [pdf, 90 kb]

Usposabljanje za prostovoljce v okviru programa Erasmus+

i love velenje

Naši trije prostovoljci, Dona, Deana in Gorjan, so se pretekli teden udeležili usposabljanja, ki ga nacionalna agencija Movit organizira za vse udeležence v projektih prostovoljstva, ki so podprti s strani programa Erasmus+. Usposabljanje je potekalo v Velenju, prostovoljci pa so bili za aktivnosti zelo motivirani. Obiskali so tudi Muzej Premogovništva, spoznavali knapovsko solidarnost in zgodovino mesta in s skupnimi močmi oblikovali ideje za solidarnostne projekte.

Preberi več

Ovbe, Kekec, ujma gre!

Ovbe Kekec, ujma gre! foto:nada žgank.

lutkovna predstava in ustvarjalnica

Pridružite se nam pri ogledu Kekčevih prigod v lutkovni izvedbi Rozinteatra - predstava za mlade po letih ali srcu je zaigrana po Kekčevi prigodi Kekec na hudi poti.
Polurno predstavo popestrijo izvirni songi in živahni liki.

Zberemo se v soboto, 8.12.2018, ob 9:45, pred Galerijo ŠKUC na Starem trgu 21.
Lutkovni predstavi sledi še ustvarjalna delavnica z zaključkom ob 11:45.
Udeležba je brezplačna.

Obvezna prijava: https://goo.gl/forms/iCLncnl29xbsTm9H3

Poti ob barjanskih oknih/je kdo videl kosca?

opaz 004.resized

Dragi pohodniki, na tokratnem pohodu po Ljubljanskem barju bomo raziskovali naravni rezervat mokrotnih travnikov - Iški morost. Pridružite se nam pri iskanju ptic in izvirov Ljubljanskega barja!

ZBOR: sobota, 24.11., ob 9:00, pri LPP postaji Lipe, do koder vozi tudi avtobus 19B Na pohodu boste potrebovali malico in primerno obutev. Udeležba je brezplačna.

Prijave zbiramo na povezavi: https://goo.gl/forms/NAQASqwVCt6ly6YI2

Kot vedno - veselimo se raziskovanja z vami! :)

Sožitje Ljubljana in Društvo za kuturo inkluzije

Druženje evropskih prostovoljcev v Medvodah

Društvo za kulturo inkluzije v času od oktobra 2018 do septembra 2019 gosti tri prostovoljce iz tujine in sicer: Dono in Gorjana z Makedonije ter Deano s Hrvaške. V okviru programa Erasmus+ bodo v društvu opravljali dolgoročno prostovoljsko delo na projektu "Give to get". Projekt je tudi sofinanciran iz programa Erasmus+.

Pretekli vikend so se udeležili spoznavnega in družabnega dogodka v Medvodah, ki ga je organiziral Javni zavod Sotočje Medvode z namenom, da se med seboj spoznajo mednarodni prostovoljci, ki opravljajo prostovoljsko delo v Ljubljani in okolici. Prostovoljci so pripravili degustacijo različnih jedi iz njihovih držav ter zanimive predstavitve njihovega dela in projektov. Preko iger in sproščenega druženja so navezali stike in se že dogovarjali za sodelovanje v prihodnosti.

Fotografije

erasmus             logotip movit 617x226

Pohod na Rašico 2018

DKI rasica

Vabimo vse, ki ste željni raziskovanja in gibanja v naravi, da se nam to soboto, 10. novembra, pridružite na sprehodu do priljubljene izletniške točke na robu Ljubljane.

Začnemo pred Mercatorjevo trgovino v Črnučah, od koder bomo krenili proti Sračji dolini, si ogledali gojišče damjakov in nato nadaljevali do vasi Rašica (422 mnm).
Če bodo razpoloženje in noge prave, lahko nadaljujemo do stolpa na Vrhu Staneta Kosca (647 mnm).
Do izhodišča se vrnemo do 14:00.
Potrebujete malico in pohodniško obutev.

ZBOR: 9:00, Mercator Črnuče.
BUS: 6 ali 21, Postaja Rogovilc

Pohod organiziramo Društvo za kulturo inkluzije in Sožitje Ljubljana

Jesenske igrarije 2018 - petek

 

Za nami je še zadnji dan počitniškega varstva. Kljub slabemu vremenu smo se povzpeli na Ljubljanski grad in poiskali skriti zaklad. Po okusnem kosilu smo skupaj plesali in si ogledali film. Za nami je lep počitniški teden.

Fotografije.

Jesenske igrarije 2018 - torek

Danes smo se takoj po zajtrku peš odpravili v kino Dvor, kjer smo si ogledali film Slon kolesari po svetu. Tudi na poti domov nas je še spremljalo suho vreme, zato smo čas do kosila izkoristili za igre na prostem: namizni tenis, nogomet, vožnjo z racerji, ... Po kosilu pa smo si sami izdelali kozmetiko iz naravnih materialov.

Fotografije.

Jesenske igrarije 2018 - ponedeljek

Jesensko počitniško varstvo "Jesenske igrarije" 2018, ki ga organizira Društvo za kulturo inkluzije, se je danes začelo. Preko zanimivih aktivnosti smo se najprej spoznali, nato pa na različnih delavnicah ustvarjali, se igrali in spoznavali cirkuške vragolije.

Fotografije.

Jesenske igrarije - zaprtje prijav

Danes smo zaprli prijave na jesensko počitniško varstvo "Jesenske igrarije" 2018, ki ga organizira Društvo za kulturo inkluzije. Vanj bodo vključeni različni otroci, tudi s posebnimi potrebami, od 1. do 5. razreda OŠ, ki imajo prebivališče v MOL in obiskujejo šole na področju MOL.

Starši, ki ste otroke prijavili na varstvo, si lahko tukaj preberete program varstva in druge potrebne informacije. Prav tako si lahko pogledate naš jedilnik v času varstva. Za diete, ki ste jih navedli v prijavnici, bo poskrbljeno.

Varstvo bomo izvajali prihodnji teden, 3 delovne dni in sicer 29.10., 30.10. in 2.11. od 7:30 do 16:30, na lokaciji Karlovška cesta 18 (OE DOM; Center Janeza Levca Ljubljana).

Program sofinancira MOL. Prispevek staršev na otroka za vse tri dni varstva je 15 eur. Prispevek je potrebno poravnati po prejemu predračuna (na e-mail naslov) najkasneje do petka, 26.10.2018.

Za dodatne informacije smo na voljo preko e-pošte: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali na telefonski številki 051-762-999 (Andreja Srpčič).

Odprte prijave na počitniško varstvo - jesenske igrarije

Društvo za kulturo inkluzije v času jesenskih počitnic organizira počitniško varstvo "Jesenske igrarije". Program bomo izvajali 3 delovne dni in sicer 29.10, 30.10. in 2.11., vanj pa se lahko vključijo vsi otroci od 1. do 5. razreda, ki obiskujejo šole na območju MOL in imajo stalno prebivališče v MOL.

Prijava je možna preko spletnega obrazca. Počitniško varstvo subvencionira MOL, cena varstva je 5 eur na dan, torej 15 eur za čas jesenskih počitnic.

Otroci so lahko v program vključeni med 7.30 in 16.30, lokacija izvajanja pa je na Karlovški cesti 18 v Ljubljani (Center Janeza Levca Ljubljana).

Prijave zbiramo do zapolnitve prostih mest.

Prijavnico najdete na spletni povezavi: https://goo.gl/QsHp96

Info brošura in jedilnik za počitniško varstvo:

Prijavo v program počitniškega varstva potrdite s plačilom na TRR, in sicer do četrtka, 25.10. 2018. Nakazilo opravite z naslednjimi podatki:

Društvo za kulturo inkluzije
Melikova 1
1000 Ljubljana

Sklic: Datum plačila
Namen: Počitniško varstvo ter ime otroka (na primer: Počitniško varstvo Peter Novak)
TRR: SI56 0201 0025 8652 697

Za več informacij smo na voljo na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali na telefonski številki 051-762-999 (Andreja Srpčič).

Pohod na Rašico

pohod1

Društvo za kulturo inkluzije in društvo Sožitje Ljubljana vas vabimo na brezplačna mesečna druženja v naravi, namenjena družinam in vsem, ki radi preživljajo prosti čas na prostem.
Lansko leto smo izdelali zmaja na Podpeškem jezeru, našli zaklad za mavrico na Golovcu, osvojili Toško Čelo, Sveto Ano, si ogledali smučarske skoke v Mostecu ter spekli kostanj.

V soboto, 27. oktobra dopoldan se odpravljamo na Pohod na Rašico.

Za več informacij in prijave nas kontaktirajte na:
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
051 211 268 (Eva)

Prenesite si vabilo [pdf]

12. Bodi športnik "Igraj se z mano" je za nami

Dogodek Bodi športnik je za nami. Veseli smo, da ste nas obiskali v tako velikem številu in uživali v raznolikih in inkluzivnih aktivnostih. Za zabavo in dobro voljo so poskrbeli Klovn Jaka, Pika Nogavička ter animator in voditelj Gogi. Kot na vseh dogodkih Igraj se z mano, pa je bil tudi tokrat z nami ambasador Zlatko.

Zahvaljujemo se vsem podpornikom in donatorjem, ki ste omogočili organizacijo našega dogodka: Pekarna Pečjak, Ljubljanske mlekarne, Meir HP trgovsko podjetje d.o.o., Frutis.
Posebna zahvala gre tudi WOOP Trampolin parku Ljubljana za donacijske vstopnice, ki jih je prejela izbrana turnirska ekipa skupaj s pokalom Fair play, in sicer odbojkarska ekipa OŠ Preserje pri Radomljah.

Fotografije

Trenutno poteka 12. Bodi športnik "Igraj se z mano"

bodi sportnik igraj se z mano 2018 0003

Danes se na Športnem centru Triglav odvija naš dogodek Bodi športnik in sicer med 9.00 in 12.00.

Pripravili smo številne inkluzivne delavnice, štiri turnirje (nogomet, košarka, odbojka in balinanje) ter pastirske igre za najmlajše udeležence. Za dobro vzdušje skrbijo naši dolgoletni prijatelji: Klovn Jaka, Pika Nogavička, animator in voditelj Gogi ter ambasador Igraj se z mano raper Zlatko.

Tudi vreme nam je naklonjeno in udeleženci uživajo v športnih aktivnostih. Kot vsako leto bomo tudi letos izbrali ekipo na turnirjih, ki bo prejela prehodni pokal za Fair play. Podelili ga bodo nogometaši NK Olimpija, hkrati pa bodo obiskovalcem pokazali nekaj nogometnih trikov.

Naš dogodek je tudi mednarodno obarvan, saj so nas obiskali naši partnerji iz tujine, in sicer: CEO Mitja Čuk Italija, Centar za rehabilitaciju Rijeka in OŠ Malešnica iz Hrvaške

Vabljeni, da se nam pridružite tudi vi!

Petkov Bodi športnik "Igraj se z mano"

Naš petkov dogodek Bodi športnik se hitro približuje! Z veseljem in ponosom najavljamo, da se nam bodo kot gostje pridružili izjemni športniki. Z nami bo Jernej Slivnik, paraalpski smučar, ki nas je letos zastopal na paraolimpijskih igrah v južnokorejskem Pjongčangu in zasedel 12. mesto v slalomu - najboljšo uvrstitev na zimskih igrah v času samostojne Slovenije. Obiskali nas bodo tudi nogometaši NK Olimpija, ki nam bodo pokazali nekaj nogometnih trikov, nato pa bodo sodelovali pri podelitvi prehodnega pokala za fair play, ki ga na našem dogodku prejme izbrana turnirska ekipa.

Vabljeni, da z nami preživite športno dopoldne!

Specialni telovaj v novi sezoni

Specialni telovaj.

Začela se je nova sezona Specialnega telovaja, vadba za otroke s posebnimi potrebami, ki jo Društvo za kulturo inkluzije organizira skupaj s Športnim centrom Fakultete za šport. Vsak ponedeljek in sredo pridno telovadimo, se razgibavamo, žogamo, skačemo, igramo in se predvsem zabavamo! Športne aktivnosti na obraz otrok pričarajo velik nasmeh, kar nam je v veliko zadovoljstvo.

Fotografije

Pohod na Planino nad Vrhniko

planina nad vrhniko

Dragi pohodniki, obveščamo vas, da je sobotni pohod na Planino nad Vrhniko zaradi slabega vremena odpovedan.
Vzemite si čas zase in napolnite moči za naslednje izzive! Želimo vam prijeten vikend,

pohodniška ekipa Društva za kulturo inkluzije in Sožitja.

Društvo za kulturo inkluzije in društvo Sožitje vas vabimo na aktivno druženje v naravi, namenjeno posameznikom in družinam z otroki s posebnimi potrebami ter družinam z njihovimi vrstniki iz rednih šol.

Tokrat se bomo z Zaplane odpravili do razglednega stolpa na Planini nad Vrhniko.

Snidemo se v soboto, 22.9. ob 9:00 uri.

Preberi več

Podaljšan rok za prijave na 12. Bodi športnik "Igraj se z mano"

Spoštovani,
obveščamo vas, da smo prijave na 12. Bodi športnik "Igraj se z mano" podaljšali do petka, 17. 9. 2018. Vsi zainteresirani prostovoljci, delavničarji, udeleženci turnirjev se hitro prijavite, da bomo skupaj pripravili nepozabni športni dan :)

Več informacij o dogodku si lahko preberete na spodnji povezavi.

Identity maze - dan 7

Včeraj smo zaključili z našim srečanjem mladinskim delavcev v projektu Identity maze. Udeleženci so nadaljevali z razvijanjem platforme, ki bi odgovarjala njihovim potrebam in se spraševali, na katerem področju jo najbolj potrebujejo. Strinjali so se, da zelo potrebujejo medsebojno podporo na področju mladinskega dela ter prostor, kjer lahko najdejo različne vsebine, hkrati pa imajo priložnosti razvijanja novih projektnih idej. Sledila bo vzpostavitev spletne platforme, ki bo v poskusnem delovanju 6 mesecev.

Fotografije


Projekt je sofinanciran iz programa Erasmus+

Europe in my eyes - mladinska izmenjava na Poljskem

Društvo za kulturo inkluzije je v tem tednu zasedeno s kar dvema projektoma v okviru programa Evropske komisije - Erasmus+. Poleg srečanja mladinskih delavcev, ki smo ga organizirali mi, se je ena naša ekipa katere člani so tudi učenci OE Dom Centra Janeza Levca Ljubljana odpravila za en teden na mladinsko izmenjavo v Poronin na Poljskem. Tam bodo ostali še do ponedeljka, ko se vrnejo v Slovenijo, kjer bodo z nami in s svojimi sovrstniki delili izkušnje in znanja pridobljena na izmenjavi. Želimo jim lep povratek.

Fotografije

Identity maze - dan 6

Danes je minil še zadnji dan našega srečanja v Ribnici na Pohorju. Dan smo posvetili razvijanju platforme, ki bi nagovarjala potrebe mladinskih delavcev iz različnih področij in držav. Prišli smo do zanimivih idej in izsledkov naših diskusij v manjših skupinah, ki jih bomo jutri poskusili povezali v celoto.

Fotografije


Projekt je sofinanciran iz programa Erasmus+

Identity maze - dan 5

Današnji dan smo otvorili s predstavitvami metod dela preostanka organizacij in njihovih mladinskih delavcev. Večino aktivnosti smo izpeljali v naravi. Največji izziv dneva je bil pohod do Ribniškega jezera v tišini

Fotografije


Projekt je sofinanciran iz programa Erasmus+

Identity maze - dan 4

Z udeleženci projekta Identity maze smo zamenjali lokacijo in sedaj naše srečanje nadaljujemo v Ribnici na Pohorju. Zadnja dva dneva sta minila v znamenju spoznavanja organizacij ter metod dela njihovih mladinskih delavcev. Večer prej pa smo spoznavali tudi različne države, kulture in tradicionalne jedi.

Fotografije


Projekt je sofinanciran iz programa Erasmus+

Pohod na Sv. Ano

V nedeljo nas je 18 pohodnikov ulovilo sonce na sv. Ani nad Podpeškim jezerom.
22. ali 23.9. ste vabljeni, da se nam pridružite na Planini nad Vrhniko! :)

Fotografije

Identity maze - dan 2

Z udeleženci srečanja Identity maze smo danes raziskovali nevidno Ljubljano. Mesto smo spoznavali skozi oči tistih, ki so pogosto spregledani - klošarjev. Taubi in Špela sta bila odlična vodiča in nam odprla oči glede pomembnih tem.
Zvečer pa smo bili deležni gostoljubja restavracije Druga violina, kjer so nas odlično pogostili. Jutri se ekipa odpravlja na Ribnico na Pohorju, novim dogodivščinam naproti.

Fotografije


Projekt je sofinanciran iz programa Erasmus+

Identity maze - dan 1

Društvo za kulturo inkluzije v okviru Erasmus+ programa še z devetimi partnerskimi organizacijami iz osmih držav gosti seminar z imenom Identity maze. Seminar je namenjen mladinskim delavcem, ki delajo z različnimi ranljivimi skupinami. Za nami je pester prvi dan programa, kjer smo se udeleženci seminarja po spoznavnih aktivnostih teoretsko opolnomočili s pomočjo red. prof. dr. Romana Kuharja ter asist. dr. Katje Jeznik. Sledila je refleksija in predstavitev ene od metod dela Društva za kulturo inkluzije, in sicer preko igre - sestavljanja velikega puzzla.

Fotografije


Projekt je sofinanciran iz programa Erasmus+

Pohod na sv. Ano nad Podpeškim jezerom

sv ana

Ob začetku šolskega leta vas Društvo za kulturo inkluzije v sodelovanju z zvezo Sožitje vabimo na aktivno druženje v naravi, namenjeno posameznikom in družinam z otroki s posebnimi potrebami ter družinam z njihovimi vrstniki iz rednih šol.

S Podpeškega jezera se bomo skupaj odpravili na vrh sv. Ane, od koder se razprostre lep pogled na Ljubljansko barje in vrhove Karavank. Pot ni preveč zahtevna, prav tako bomo tempo hoje prilagodili posameznikom v skupini.

Preberi več

Pohod na Toško Čelo

tosko celo

Društvo za kulturo inkluzije vas vabi na aktivno druženje v naravi, namenjeno posameznikom in družinam z otroki s posebnimi potrebami ter družinam z njihovimi vrstniki iz rednih šol.

Tokrat se bomo iz Podutika odpravili na vrh Toškega Čela. Pot ni preveč zahtevna, prav tako bomo tempo hoje prilagodili posameznikom v skupini. Pot bomo popestrili tudi z zanimivo skupinsko igro :)

Preberi več

Volunteering project - Give to get

evs - give to get.

V Društvu za kulturo inkluzije iščemo partnerske organizacije in/ali prostovoljce za sodelovanje na našem prihajajočem projektu prostovoljstva, ki je sofinanciran s strani programa Erasmus+. Mobilnost v projektu bo trajala 11 mesecev - predvidoma od 17. oktobra 2018 do 15. septembra 2019, gotiti pa nameravamo 3 prostovoljce.
Vabljeni, da se nam pridružite. Več na spodnjih povezavah.

Preberi več

Odprte prijavnice na 12. Mednarodni Bodi športnik "Igraj se z mano"

Danes so se odprle prijavnice za 12. Mednarodni Bodi športnik "Igraj se z mano".
Športno - družabni dogodek se bo odvil na prostem in sicer na lokaciji Športni center Triglav (v Jami za Plečnikovim stadionom za Bežigradom).

V petek, dne 28. 9. 2018 se bodo ob 8:30 na igrišču zbrale športne ekipe, ki bodo uživale v nogometu, košarki, balinanju in odbojki. Za najmlajše in druge, se bodo izvajale različne pastirske in druge gibalne igre ter ostale športno obarvane delavnice. Prireditev se bo začela ob 9:00 s skupinskim ogrevanjem in bo trajala vse do 12:00, ko zaključimo s skupinsko igro in tradicionalno predajo pokala za Fair play.

Za še večjo pestrost bodo poskrbeli nogometaši NK Olimpija z nogometnimi vragolijami ter naši stalni animatorji, Klovn Jaka s Piko Nogavičko, Gogi in raper Zlatko.

Prosim potrdite svojo prisotnost preko spletne prijavnice najkasneje do 14. 9. 2018

Pohod ob Savi

voda

Društvo za kulturo inkluzije vas v sklopu projekta Različnost nas bogati v sodelovanju z društvom Sožitje vabi na tretje druženje, namenjeno družinam z otroki s posebnimi potrebami in družinam z njihovimi vrstniki iz rednih šol. Cilj druženj je ustvariti prijetno in podporno okolje za vse družine. Skupaj smo na Podpeškem jezeru izdelali zmaja, našli zaklad za mavrico na Golovcu in si ogledali smučarske skoke v Mostecu.

Tokrat se bomo od kopališča Laguna za Bežigradom odpravili do živalskega vrta v bližini Tomačevega. Tam se bomo spoznali med seboj in z domačimi živalmi ter se po želji odžejali v bližnji okrepčevalnici.

Zbrali se bomo na avtobusni postaji Ježica v soboto, 16.6. ob 9:00 uri, kjer bomo tudi zaključili do 13:00 ure. Tja se lahko pripeljete z avtobusi številka 6, 8, 11, 21 (postaja Ježica).

S seboj potrebujete:

 • primerno obutev in oblačila
 • zaščito proti soncu (sončna krema, pokrivala) in klopom
 • pijačo in malico
 • NUJNO: dobro voljo :)

>Prijave na dogodek so obvezne in jih do zapolnitve prostih mest najdete na povezavi: https://goo.gl/forms/ImMrG3zoMcGdBe2H2

V primeru slabega vremena bo dogodek prestavljen. Udeležba na dogodku je brezplačna.

Preberi več

Hop! V Mostec

hop v mostec DKI

Društvo za kulturo inkluzije vas v sklopu projekta Različnost nas bogati vabi na tretje druženje, namenjeno družinam z otroki s posebnimi potrebami in družinam z njihovimi vrstniki iz rednih šol. Cilj druženj je ustvariti prijetno in podporno okolje za vse družine.

Skupaj smo že izdelali zmaja in našli zaklad na Golovcu, tokrat pa se bomo po prijetni poti sprehodili od Koseškega bajerja do Mosteca. Tam bomo preizkusili igrala in navijali za najmlajše smučarske skakalce na Tradicionalni Reviji smučarskih skokov Mostec.

Dobimo se na otroškem igrišču ob Koseškem bajerju (nasproti gostišča Avšič), v soboto, 16.6. ob 10:30 uri, kjer bomo tudi predvidoma zaključili ob 14:00.

Do zbirališča se lahko pripeljete z avtobusoma številka 5 ali 22 (postaja Bratov Učakar) ali avtobusom številka 18 (postaja Draga).

Dovolj je tudi parkirišč za avtomobile.

S seboj si prinesite:

 • primerno obutev in oblačila
 • zaščito proti soncu (sončna krema, pokrivala) in klopom
 • pijačo in malico
 • NUJNO: dobro voljo :)

Prijave na dogodek so obvezne in jih do zapolnitve prostih mest najdete na povezavi: https://goo.gl/forms/ImMrG3zoMcGdBe2H2

V primeru slabega vremena bo dogodek prestavljen. Udeležba na dogodku je brezplačna.

Za vprašanja nam pišite na: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Prijave za počitniško varstvo zaprte

Obveščamo vse, da so vsa razpoložljiva sofinancirana mesta za počitniško varstvo že zasedena in da so zato prijavnice zaprte.

Možna je še prijava na plačljiv program ali pa na čakalno listo.

Hvala vsem za izkazano zaupanje.

POČITNIŠKE IGRARIJE 'Igraj se z mano' 2018 – PRIJAVE ODPRTE!

Društvo za kulturo inkluzije v času poletnih počitnic organizira počitniško varstvo za učence, ki obiskujejo šole znotraj Mestne občine Ljubljana. MOL je hkrati tudi sofinancer omenjenih aktivnosti.
Dejavnosti se bodo odvijale na OŠ Oskarja Kovačiča (Dolenjska cesta 20) pod okriljem strokovno usposobljenih voditeljev, in sicer v treh terminih:

 • 26. 6.–29. 6. 2018
 • 2. 7.–6. 7. 2018
 • 9. 7.–13. 7. 2018

Prijava je možna preko spletnega obrazca. MOL subvencionira 1 teden varstva za posameznega otroka. Cena subvencioniranega varstva je 5 eur na dan.

Prijavnica za subvencionirano varstvo 26. 6. – 29. 6. 2018
Prijavnica za subvencionirano varstvo 2. 7. – 6. 7. 2018
Prijavnica za subvencionirano varstvo 9. 7. – 13. 7. 2018

Na spodnjo prijavnico se vpišete v naslednjih primerih:

 • če je želeni teden že zapolnjen in bi želeli, da vas uvrstimo na čakalno listo,
 • če je želeni teden že zapolnjen in bi želeli, da vas uvrstimo v plačljiv program (15 € na dan),
 • če želite vašega otroka prijaviti na dodaten teden varstva (samo 1 teden je sofinanciran s strani MOL-a).

Prijavnica za plačljiv program in čakalno listo

Prijavo v program počitniškega varstva potrdite s plačilom na TRR, in sicer do torka, 15. 5. 2018. Nakazilo opravite z naslednjimi podatki:

Društvo za kulturo inkluzije
Melikova 1
1000 Ljubljana

Sklic: Datum plačila
Namen: Počitniško varstvo ter ime otroka (na primer: Počitniško varstvo Peter Novak)
TRR: SI56 0201 0025 8652 697

Več informacij o programu in ostalih podrobnostih najdete na spodnji povezavi, za dodatna pojasnila pa nas lahko pokličete tudi na tel. št 068 161 287 (Eva Jus).

Več informacij

Ekipa Društva za kulturo inkluzije

Prijava na dogodek Pustolovski pohod na Orle

dki pustolovski pohod na orle

Društvo za kulturo inkluzije vas v sklopu projekta Različnost nas bogati vabi na drugo druženje, namenjeno družinam z otroki s posebnimi potrebami in družinam z njihovimi vrstniki iz rednih šol. Cilj druženj je ustvariti prijetno in podporno okolje za vse družine.

Od Rakovniškega ribnika se bomo v tempu, prilagojenem vsem članom skupine, odpravili na pustolovsko odpravo proti Orlam. Pot bomo popestrili z dobro voljo in igro v naravi.

V soboto, 12.5. se najdemo ob nogometnem igrišču NK Krim (naslov: Pot k ribniku 6) ob 10:00 uri, zaključili pa bomo do 14:30.

Pripeljete se lahko z avtobusi 3, 3B in 3G (postaja Rakovnik), dovolj je tudi parkirišč za avtomobile.

S seboj potrebujete:

 • primerno obutev in oblačila
 • zaščito proti soncu (sončna krema, pokrivala) in klopom
 • pijačo in malico
 • dobro voljo in pripravljenost za igranje :)

Prijave na dogodek so obvezne in jih do 11.5. ob 9:00 ali do zapolnitve prostih mest najdete na povezavi: https://goo.gl/forms/9exVATU4ejjRCVZh1

V primeru slabega vremena bo dogodek prestavljen.

Na pustolovščini bodite pripravljeni na presenečenja!

Za več informacij nas lahko kontaktirate na: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Eva: 051 211 268
Nika: 031 783 374

Počitniške igrarije "Igraj se z mano"

Društvo za kulturo inkluzije v času poletnih počitnic organizira počitniško varstvo za učence iz Mestne občine Ljubljana. MOL je hkrati tudi sofinancer omenjenih aktivnosti. Dejavnosti se bodo odvijale na OŠ Oskarja Kovačiča (Dolenjska cesta 20, Ljubljana) pod okriljem strokovno usposobljenih voditeljev in sicer v treh terminih:

 • 26. 6. – 29. 6. 2018
 • 2. 7. – 6. 7. 2018
 • 9. 7. – 13. 7. 2018

Več informacij o programu in ostalih podrobnostih najdete na spodnji povezavi, za dodatna pojasnila pa nas lahko pokličete tudi na tel. št 068 161 287 (Eva Jus).
Prijave bodo potekale preko spletnega obrazca, ki bo objavljen na naši spletni strani. Prijava bo možna od torka, 8. maja od 7h zjutraj do zapolnitve mest (21 udeležencev na posamezen termin)

Več informacij
Ekipa Društva za kulturo inkluzije

Drug za drugega

festival bosanske hrane april 2018

V soboto, 14. 4., je Stritajevo ulico v Ljubljani preplavil 12. Festival bosanske hrane v organizaciji Ženskega združenja Zemzem. Tam je bila tudi naša prostovoljka Adna, ki je promovirala naš medkulturni projekt Drug za drugega, ki je namenjen vključevanju mladih migrantov. Za nami je uspešno mladinsko ulično delo, navezali smo stike, naužili smo se bosanskih dobrot, veselimo pa se že prvega pomladnega srečanja udeležencev.

Odprte prijavnice za prijavo na 12. Mednarodni festival "Igraj se z mano"

Dragi 'igrajsezmano'-vci!

Z veseljem najavljamo, da so odprte prijavnice na 12. Mednarodni festival "Igraj se z mano" 2018. Festival bo tudi letos potekal v maju, na več lokacijah po Sloveniji.
Povabilo
O Igraj se z mano
Prijavnice
Pogosto zastavljena vprašanja (FAQ)

Rok za prijavo na festival je 27. 4. 2018 ali do zasedenosti kapacitet.

Vabljeni k sodelovanju!

Prijava na dogodek Izdelaj svojega zmaja

jezero podpec 800x600

Društvo za kulturo inkluzije vas v sklopu projekta Različnost nas bogati vabi na prvo druženje, namenjeno vsem družinam – tistim z otroki s posebnimi potrebami in njihovimi vrstniki iz rednih šol. Cilj druženj je ustvariti prijetno in podporno okolje za vse družine. Uvodno druženje bo potekalo v soboto, 21. 4. 2018, ob Podpeškem jezeru.

Za vas smo pripravili dopoldansko igro in druženje v naravi, izdelali in spuščali bomo tudi svoje leteče zmaje. Poskrbljeno pa bo seveda tudi za kavo in malico :)

Zbiranje potekalo med 8:30 in 9:00. Kdor pride z avtobusom, ga pričakamo na končni postaji lpp 19B Jezero. Če  pridete z avtomobilom, vas obveščamo, da so na voljo tudi parkirišča. Poslovili se bomo do 13:00 ure.

V primeru slabega vremena bo dogodek prestavljen. Udeležba je brezplačna.

Veselimo se druženja z vami!

Do zapolnitev mest lahko prijavnico za dogodek najdete na: https://goo.gl/forms/6xMMo0Rj7LHqJcXm1

Za več informacij nas lahko kontaktirate na: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Eva: 051 211 268
Nika: 031 783 374

Otvoritvena razstava Bodi umetnik "Igraj se z mano" v Koroški galeriji likovnih umetnosti

Uspešno smo otvorili 11. Mednarodno likovno razstavo Bodi umetnik "Igraj se z mano". Najprej smo na delavnicah spoznali in iz tulcev izdelali dvanajst živali ter se o njih naučili veliko novega. Nato smo postali kustusi. Skupaj smo pregledali likovna dela, ugotavljali teme risb in jih izobesili po galeriji #KGLU. Na koncu smo rajali z Zlatkom, ki sta ga spremljala tudi Palček Znalček in Škrat Brat. Razstavo si lahko v Koroški galeriji likovnih umetnosti ogledate do vključno nedelje 1.4.2018.

Fotografije z dogodka

EVS trening v Križevcih pri Ljutomerju

 evs mid term training krizevci ljutomer

Naša prostovoljka Adna je sodelovala na EVS treningu v Križevcih pri Ljutomerju med 12. in 15. marcem. V nadaljevanju si lahko preberete njene vtise:

A life of an EVS volunteer is very fast and dynamic which is confirmed again by mine experience in Ljutomer.
It has been five months now since I arrived in Ljubljana. My volunteer experience is filled with activities in Društvo za kulturo inkluzije, so this Mid-term training was a milstone which needs to be reflected up on.
Anyway, this training was not just a regular one where we need to learn new skills, but to recall all of the memories throughout the evaluation. That has helped us to create a better programme for the rest of our stay in Slovenia.

Preberi več

Obvestilo o prostem projektnem delovnem mestu 15. 3. 2018

Društvo za kulturo inkluzije zaposli Vodjo inkluzivne kulturno-umetnostne vzgoje za obdobje od 1. 4. 2018 do 31. 3. 2019. Pričakujemo VII. stopnjo izobrazbe humanistično družboslovne smeri z opravljenimi pedagoškimi predmeti in dobrim poznavanjem kulture (gledališča, likovne umetnosti ipd.) ter inkluzije. Kandidati naj pošljejo CV na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. do 25. 3. 2018.

Obvestilo o prostem projektnem delovnem mestu 6.3.2018

Društvo za kulturo inkluzije zaposli organizatorja_ko kulturno-razvedrilnih programov in dogodkov. Pričakujemo VI. stopnjo izobrazbe in dobro poznavanjem kulture (gledališča, likovne umetnosti ipd.) ter izkušnje na področju inkluzije ter dela z osebami s posebnimi potrebami. Zaposlitev se na razpisanem projektnem delovnem mestu izvede le v primeru, da je Društvo za kulturo inkluzije izbrano na javnem razpisu JSKD: Pridobivanje dodatnih znanj za mlade na področju kulturnih dejavnosti v okviru JSKD (Subvencija za delodajalce). Kandidati naj pošljejo CV na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. do 14. 3. 2018.

Vsa mesta za otvoritveni dogodek na Bodi umetnik "Igraj se z mano" v KGLU Slovenj Gradec zapolnjena

Veseli nas, da ste se tudi letošnje leto tako številčno odzvali na naše povabilo na otvoritveno razstavo Bodi umetnik "Igraj se z mano", kljub novi lokaciji. Koroška galerija likovnih umetnosti v kateri se bo odvijal dogodek ima iz varnostnih razlogov omejeno število obiskovalcev. Prijave moramo žal predčasno zapreti iz navedenega razloga. Ste pa vsi vljudno vabljeni na ogled razstave še 28., 29., 30. marca in 1. aprila v Koroško galerijo likovnih umetnosti, kjer bodo vse obiskovalce z veseljem sprejeli. Se veselimo vašega obiska in smo hvaležni za vso vašo podporo in pripravljenost v graditvi boljšega jutri za vse naše otroke.

Intervju: Specialni telovaj z Nežo Adamič

specialni telovaj 1

Intervju z vodjo Speicalnega telovaja Neza Adamic o konceptu telovadbe za otroke s posebnimi potrebami.

Povezava do videa

»Specialni telovaj«

specialni telovaj

Športni center Fakultete za šport in Društvo za kulturo inkluzije vabita na prav posebno vadbo – »Specialni telovaj«

 • Prilagojena vadba za otroke s posebnimi potrebami do 12. leta starosti.
 • Prostor v moderno opremljeni telovadnici FŠ, ki s svojo infrastrukturo in številnimi pripomočki omogoča prilagoditve gibalnih vsebin vsakemu otroku, vodeno s strani izkušenih vaditeljev.
 • Velika podpora izkušenih prostovoljcev (Društvo za kulturo inkluzije in študentje Specialne in rehabilitacijske pedagogike), po potrebi vadba 1:1.
 • KDAJ? Torek in petek od 16:00 do 17:00.
 • KJE? Dvorana Škrlatica na Fakulteti za šport (Gortanova 22, Ljubljana).
 • CENA? 3-mesečna karta, 2x na teden: 135 €

Preberi več

Yesterday

druzina rok bicek kino dvor

Včeraj, 16. 1. 2018, so si člani našega Društva ogledali film Družina, avtorja Roka Bička, katerega ogled zelo priporočamo.

V nadaljevanju si lahko preberete pogled naše EVS prostovoljke Marije Sapundjie na omenjeni film in kratko vsebino filma (pozor tistim, ki si ga še nameravate ogledati!!!)

Preberi več

EVS Around The World

EVS peru

When you think of EVS, you don't often think of countries outside of, well Europe, hence the name. Luckily for us at DKI, we welcomed a guest today. Where is he from you might ask? Peru! From the rural areas of the Peruvian mountains, where they keep alpakas (which are most certanly not the same as llamas) as house pets and speak kichwa langage sharing an amazing bond with each other supported by family and land.

Preberi več

Zaposlitev asistenta

V letu 2017 smo zaposlili tri asistentke, iskalke prve zaposlitve, v okviru projekta »Spodbujanje zaposlovanja mladih v nevladnih organizacijah z namenom sodelovanja vzgojno-izobraževalnih zavodov z nevladnimi organizacijami na področju dela z otroki s posebnimi potrebami 2«, ki ga v sodelovanju z Evropskim socialnim skladom financira Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

Preberi več

Podprite nas

05proc

Dragi naši prijatelji in podporniki!

Tokrat se na vas obračamo s prijaznim povabilom, da nam namenite del dohodnine. Društvo za kulturo inkluzije je namreč prepoznano kot društvo, ki deluje v javnem interesu na področju vzgoje in izobraževanja in kot takemu, nam lahko namenite do 0.5% dohodnine. Kot veste, je to dejanje za vas brezplačno, nam pa pomeni ogromno, saj nam na ta način omogočite, da še naprej prirejamo in izvajamo številne inkluzivne dogodke, kot so Mednarodno festivalsko leto »Igraj se z mano«, počitniško varstvo, idr.

Svojo dohodnino že namenjam drugemu društvu v javnem interesu, ali obstaja možnost, da jo razdelim med več društev?

Seveda! Delež dohodnine (torej 0.5%) lahko poljubno razdelite med vam ljuba društva. Tako recimo namenite 0.2% lokalnemu gasilskemu društvu, 0.3% pa Društvu za kulturo inkluzije.

Preberi več

Konferenca Humanitas

Društvo za kulturo inkluzije se je z dvema svojima članicama danes udeležilo konference društva Humanitas: Od globalnih izzivov do globalnih državljanov: kako naslavljati občutljive teme in ustvarjati prostore sobivanja.

Nekaj foto utrinkov s koference.

Mara, Mara (Makedonka prava)

Misli prostovoljke Marije iz Makedonije ob prihodu v Slovenijo:

I once saw a fb post. A girl had posted a picture of someone posting a picture of a guy writing to her: "Why are you"?...it was supposed to be funny, and the poor guy probably meant to say, HOW are you, but without knowing he asked one of the deepest questions i have ever came across.

Preberi več

Obvestilo o treh prostih delovnih mestih - 6.11.2017

Društvo za kulturo inkluzije zaposli 3 ASISTENTE/KE v okviru Javnega razpisa »Spodbujanje zaposlovanja mladih v nevladnih organizacijah z namenom sodelovanja vzgojno-izobraževalnih zavodov z nevladnimi organizacijami na področju dela z otroki s posebnimi potrebami 2«.

Javni razpis za izbor projektov delno financira Evropska unija, in sicer iz Evropskega socialnega sklada.

Pogoji za kandidiranje na razpisanem delovnem mestu:

  Na razpis se lahko prijavijo:
 • osebe stare med 15 in 29 let,
 • mladi brezposelni (potrdilo Zavoda RS za zaposlovanje ali izpis Zavoda RS za zdravstveno zavarovanje, da oseba ni v delovnem razmerju),
 • osebe z izkušnjami na področju dela z otroki s posebnimi potrebami.

Preberi več

Novi prostovoljki v okviru projekta EVS "Best of both worlds"

22789048 722382641293451 8115545280937701215 n Custom

V našem društvu tudi letos gostimo prostovoljce EVS, tokrat sta se nam pridružili Marija iz Makedonije in Adna iz Bosne in Hercegovine. Obe bosta z nami preživeli deset mesecev.

Preberi več

Počitniško varstvo Jesenske igrarije - čakalna lista in možnost plačljivega programa

Obveščamo vse zainteresirane za počitniško varstvo med jesenskimi počitnicami, da so vsa sofinancirana mesta že zasedena, sprejemamo pa še prijave za plačljivo počitniško varstvo po ceni 12 € na dan. S prijavo na plačljivo počitniško varstvo vas avtomatsko dodamo tudi na čakalno listo za sofinancirana mesta, kjer je cena 6 € za vse 3 dni varstva, če se katero mesto sprosti. Možna pa je tudi prijava samo na čakalno listo. Oboje se označi v spletni prijavnici.

 

Prijave:

Počitniško varstvo - Jesenske igrarije »Igraj se z mano« - PRIJAVE ODPRTE!

Društvo za kulturo inkluzije v času jesenskih počitnic organizira počitniško varstvo za učence, ki obiskujejo šole znotraj Mestne občine Ljubljana. MOL je hkrati tudi sofinancer omenjenih aktivnosti.
Dejavnosti se bodo odvijale na OŠ Oskarja Kovačiča (Ob Dolenjski železnici 48, Ljubljana) pod okriljem strokovno usposobljenih voditeljev, in sicer ob naslednjih dnevih:

 • Ponedeljek 30.10.2017
 • Četrtek 2.11.2017
 • Petek 3.11.2017

Več informacij o programu in ostalih podrobnostih najdete v priponki, za dodatna pojasnila pa nas lahko pokličete tudi na tel. št 040 309 822 (Boštjan Kotnik).
Prijave so odprte od ponedeljka, 9. oktobra do zapolnitve mest (21 udeležencev na posamezen termin). Ker se mesta hitro polnijo, vabljeni k čimprejšnji prijavi!
To lahko storite preko spletnega obrazca, ali pa nam po pošti pošljete natisnjeno in izpolnjeno prijavnico.

Ekipa Društva za kulturo inkluzije

Mednarodna potujoča razstava Bodi umetnik "Igraj se z mano" in Cel svet se rad igra v Vrtcu pod Gradom

Tudi pri "Igraj se z mano" praznujemo teden otroka. Z mednarodno potujočo razstavo smo obiskali Vrtec pod Gradom. Potujoči razstavi se je pridružil tudi projekt Cel svet se rad igra, preko katerega se najmlajši učijo o različnih kulturah in drugih etničnih skupinah ter pomembnosti sprejemanja beguncev in migrantov.

Preberi več

Bodi športnik "Igraj se z mano" v Vipavi (dogodek)

Danes, v sredo 27. 9. 2017 je na stadionu v Vipavi potekal športno družeben dogodek Bodi športnik "Igraj se z mano", ki so ga organizirali v CIRIUS Vipava, kot soorganizatorja pa nastopata Center Janeza Levca Ljubljana in Društvo za kulturo inkluzije.
Na prizorišču ste se nam lahko pridružili na raznoraznih športno gibalnih delavnicah in se poigrali z nami od 9:00 pa vse tja do 12:30. Športnemu dogodku se je pridružil tudi projekt Cel svet se rad igra. Z njim smo naše najmlajše podučili o različnih kulturah, o drugih etnični hskupinah, hkrati pa tudi o sprejemanju beguncev in migrantov. 

Fotografije z dogodka.

Bodi športnik "Igraj se z mano" v Vipavi

CIRIUS Vipava bo v Vipavi prvič organiziral mednarodni športno-družabni festival Bodi športnik. Dogodek se bo odvijal na površinah novega stadiona in športnih igriščih ob Vojašnici Vipava v sredo, 27. septembra 2017 s pričetkom ob 9:00 uri in zaključkom okoli 12:30 ure.

Festival poteka v okviru Mednarodnega festivaskega leta »Igraj se z mano«, ki ga koordinirata Center Janeza Levca Ljubljana in Društvo za kulturo inkluzije. Vabljeni v čim večjem številu vsi, ki se radi igrate!

Preberi več

Mladinska izmenjava Active means happy na Poljskem

IMG 0334

V okviru mladinske izmenjave, katere partner je tudi Društvo za kulturo inkluzije, se v času 19. do 27. 9. naša ekipa otrok in učiteljev mudi na Poljskem.
Mladinska izmenjava z naslovom Active means happy bo potekala 9 dni.

Preberi več

Mednarodna mladinska izmenjava "Fair play!"

Te dni v organizaciji Društva za kulturo inkluzije poteka mladinska izmenjava z naslovom "Fair play". Našo državo so v okviru izmenjave obiskala dekleta s Finske.

Od 12. pa do 19. septembra Društvo za kulturo inkluzije gosti mednarodno mladinsko izmenjavo. V okviru mladinske izmenjave nas je obiskalo 8 deklet iz Finske iz organizacije Icehearts, s katero že dolgo sodelujemo. Od včeraj pa vse do petkovega jutra bodo skupaj z otroki s Centra Janeza Levca Ljubljana uživali na taboru v čudoviti dolenjski naravi, v petek pa se vrnejo v Ljubljano, kjer bodo skupaj preživeli še preostanek izmenjave. Žal je odpadel Bodi športnik "Igraj se z mano", kjer so se udeleženci izmenjave želeli predstaviti s svojimi športnimi delavnicami. Naši izmenjavi se je pridružil tudi projekt Cel svet se rad igra, preko katerega mladi spoznavajo različne kulture in druge etnične skupine ter se učijo o pomembnosti sprejemanja beguncev in migrantov

Mednarodna mladinska izmenjava "Fair play!"


Projekt je sofinanciran iz programa Erasmus+

Bodi športnik "Igraj se z mano" v Ljubljani odpovedan zaradi slabe vremenske napovedi

Dragi Igrajsezmanovci.

Obveščamo vas, da jutrijšnji dogodek Bodi športnik "Igraj se z mano" zaradi slabih vremenskih napovedi odpade (padavine in nizke temperature) . Zelo nam je žal, ker smo skupaj z vami in za vas pripravili lep dogodek. Že zdaj vas pa vabimo, da se srečamo isti čas drugo leto.

Odprli smo prijavnice za 11. Mednarodni likovni natečaj Bodi umetnik

bodi umetnik CD 14.2.2017

Začelo se je novo šolsko leto in s tem tudi nov Mednarodni likovni natečaj Bodi umetnik, ki ga organizirata Center Janeza Levca Ljubljana in Društvo za kulturo inkluzije.
Bodi umetnik - Mednarodni likovni natečaj je del celoletnih aktivnosti Mednarodnega festivalskega leta "Igraj se z mano". Poleg likovnega natečaja pripravljamo tudi otvoritveni dogodek s postavitvijo razstave, ki bo potekal v januarju ali februarju 2018, čez leto pa razstava v manjšem obsegu potuje po Sloveniji in razveseljuje mlade in nekoliko starejše ljubitelje umetnosti.

Preberi več

Približuje se tradicionalni športni dogodek Bodi športnik "Igraj se z mano"

bodi sportnik za 11

Poletje se približuje koncu in še čisto malo nas loči do športnega dogodka Bodi športnik "Igraj se z mano". Letos ga bomo prvič pripravili na površinah Športnega centra Triglav. Dogodek bo v petek, 15. septembra, s pričetkom 9. uri in bo trajal vse do 12.

Preberi več

Začel se je tretji teden Počitniških igrarij

2017 pocitnistko varstvo dki t3d1 48

Za nami je že prvi dan tretjega tedna Počitniških igrarij. Na vroč poletni dan smo se veliko igrali in zabavali.

Preberi več

Počitniške igrarije Igraj se z mano: 2 prosti mesti prihodnji teden!

Dragi starši in šolarji, ki že veselo uživate zaslužene poletne počitnice!
V času od 26. 6. do 14. 7. v organizaciji Društva za kulturo inkluzije poteka počitniško varstvo, ki smo ga naslovili Poletne igrarije ‘Igraj se z mano’. Varstvo subvencionira MOL.

Preberi več

Počitniške igrarije - teden 2

Trenutno poteka že drugi teden našega počitniškega varstva - Počitniške igrarije. Izvajalci in otroci skupaj upamo, da nam bo tudi ta teden vreme služilo kot prejšnji teden in bomo tako lahko večino planiranih zanimivih aktivnosti preživeli na prostem.

Album s fotografijami bo dnevno posodabljan.

Povabilo k sodelovanju z Društvom za kulturo inkluzije

Dragi prijatelj! Si želiš pridobiti nova znanja, izkušnje in kompetence na področju dela z otroki s posebnimi potrebami? Si iskalec_ka zaposlitve, star_a med 15. in 29. let ter prijavljen_a na Zavodu RS za zaposlovanje? Potem si pravi, da se pridružiš našim vrstam.

Preberi več

Počitniške igrarije

Danes se je začelo počitniško varstvo - Počitniške igrarije, v organizaciji in izvedbi Društva za kulturo inkluzije, ki je sofinancirano s strani Mestne občine Ljubljana.
Prvi dan je minil v znamenju vročega sonca in veselih nasmehov, o čem se lahko prepričate na fotografijah na spodnji povezavi. Album s fotografijami bo dnevno posodabljan. 

Počitniškim igrarijam se bo pridružil tudi projekt Cel svet se rad igra. Naši najmlajši bodo spoznavali različne kulture in etnične skupine, preko zanimivih delavnic pa jim bomo predstavili tudi pomembnost sprejemanja migrantov in beguncev.

Album s fotografijami

Festivalske dni smo zaključili v Radljah ob Dravi

Radlje ob Dravi

Mednarodni festival "Igraj se z mano" je že sedmič obiskal koroško-celjsko regijo, vendar se je letos iz Mute preselil v Radlje ob Dravi. V centru mesta, na Koroški cesti, je bilo veselo in igrivo. Ogledali smo si lahko številne gledališke, pevske, folklorne, plesne in druge nastope. Večkrat smo zaploskali tudi animatorju Petru Nosu, ki je vodil program na odru.

Preberi več

Mednarodni festival "Igraj se z mano" je prvič obiskal Novo Gorico

NG ISZM

Mednarodni festival "Igraj se z mano" smo danes prvič pripeljali v Novo Gorico. Organizatorji Center Janeza Levca Ljubljana in Društvo za kulturo inkluzije ter OŠ Kozara Nova Gorica so pripravili čudovito in igrivo dopoldne v središču mesta.

Preberi več

Potujoča razstava Bodi umetnik - postaja Slovenj Gradec

BU Slovenj Gradec

Tudi v Slovenj Gradcu so se odzvali na naše povabilo k gostovanju potujoče likovne razstave. Razstavili so likovne izdelke, ki so jih izdelali otroci iz cele Slovenije.

Preberi več

Samo korak do konca 11. Mednarodnega festivala "Igraj se z mano"

Petek ISZM

Samo nas korak loči od konca 11. Mednarodnega festivala "Igraj se z mano" v Ljubljani. Dopoldanski nastopi na dveh odrih in delavnicah so se že končali.

Na Janezovem odru so nas do 13. ure zabavale slovenske in hrvaške recitacijske, folklorne, plesne, pevske in gledališke skupine. Po nastopu glasbene skupine Muzika Vivo se je obiskovalcem in podpornikom festivala zahvalil vedno nasmejani animator Gogi. Pestro in zabavno je bilo tudi pri Aničinem odru, kjer so bili na ogled orientalski in trebušni ples, improvizirani skeči, gledališke ter lutkovne predstave. Program na tem odru so s plesno točko zaključili otroci iz vrtca dr. France Prešern.

Na delavnicah smo se družili, igrali, zabavali, spoznavali, športali in ustvarjali. Naučili smo tudi veliko novih stvari.

Skozi igro, pesem, šport, zabavo, druženje in ustvarjanje smo vsi skupaj že enajstič poskušali najti odgovor na vprašanje "kaj je inkluzija" in "kako sprejemamo drugačnosti". Letošnji festival se je pridružil projektu "Cel svet se rad igra", ki v inkluzijo vnaša mednarodno komponento ter poskuša promovirati kulturo in ustvarjalnosti drugih etničnih skupin, beguncev in migrantov.

Predvsem smo hvaležni pridnim učencem in uporabnikom (okrog 100) Centra Janeza Levca Ljubljana, ki so opravili veliko fizičnega dela, fotografirali, pomagali v skladišču, bili naši varovalci, so pripravljali in izvajali različne delavnice, kot so športne, ustvarjalne, ter delavnice peke zelo okusnih palačink.

Zahvaljujemo se tudi podpornikom festivala, prostovoljcem, šolami, vrtcem, varstveno delovnim centrom, nevladnim organizacijam ter vsem ostalim, ki so skozi delavnice in različne nastope sodelovali z nami.

Fotogalerijo si lahko ogledate tukaj: https://goo.gl/photos/SzfkBcVN1RRZq6Cm7

Zvoki balkanske in arabske jazzrock glasbe navdušili obiskovalce današnjega večernega koncerta

IMG 0414

Tretji inkluzivni glasbeni večer so pričarali člani novo nastalega projekta (Los Ninos De Nunca) mladega slovenskega trobentača in skladatelja Timoteja Kotnika, ki se je že velikokrat našel na koncertnem odru Mednarodnega festivala "Igraj se z mano". Skupaj z gostom Yarubom Smaraitom bosta nastopila tudi jutri na zaključku letošnjega festivala. Yarub bo ljubljanski publiki predstavil projekt RastAsia s svojega zadnjega albuma.

Pred nami je še zadnji festivalski dan. Upamo, da ga bomo zaključili v čim večjem številu.

Četrtkovo zabavno dopoldne

DSC 6346

Za nami je že tretji festivalski dan.

Uživali smo lahko ob številnih zanimivih delavnicah in nastopih. Izdelovali smo denarnice iz recikliranega tetrapaka, si poslikali obraz in nalakirali nohte, preizkušali svoje ravnotežje na "slack line", pripravljali smoothije in še mnogo več. Z nami so bili tudi naši prijatelji animator Gogi, ambasador Zlatko, Klovn Jaka in Pika Nogavička. Še jutri imate možnost, da se pridružite festivalskemu rajanju. Danes nas čaka še en čudovit glasbeni večer v družbi vrhunskega trobentača Timoteja Kotnika in Los Ninos De Nunca. Točno ob 20. uri bo glasba napolnila Kongresni trg.

Utrinke z današnjega dne si lahko ogledate tukaj: https://goo.gl/photos/DCdi3CrW7rLkW2Xe7

Inkluzivni večer v ritmih arabske glasbe

IMG 0132

Drugi inkluzivni večer je postregel z zvoki in ritmi arabske glasbe.

Kongresni trg se je napolnil z ljubitelji dobre glasbe, ki so jo ustvarjali naši glasbeni gostje. Žal se zaradi birokratskih zapletov, nastalih zaradi njenega statusa begunke, dogodka ni udeležila Jawa Manla, vrhunska sirska glasbenica. Kljub nepričakovanim spremembam smo pripravili vrhunski glasbeni dogodek. Na odru se je glasbenikom pridružil Ali R Taha, pevec iz Sirije, ki že štiri leta prebiva v Sloveniji.

Pred nami sta še dva večera dobre glasbe, na katerem bosta nastopila Timotej Kotnik in vrhunski jordanski virtuoz na violini Yarub Smarait.

 

Nekaj utrinkov z današnjega večera lahko najdete tukaj: https://goo.gl/photos/14dozCVWskKvBsU9A

Sprememba nastopajočih na današnjem večernem dogodku

Naše festivalsko dogajanje je v polnem teku in že je tu sredin večerni dogodek.

Ne glede na to, da je misija festivala inkluzija in vljučevanje ter boj proti nestrpnosti, je na globalni ravni diskriminacija še kako prisotna. Le-te je bila zaradi statusa begunke deležna tudi ena izmed naših današnjih nastopajočih, virtuozinja na odru Jawa Manla iz Sirije. Čeprav je imetnica začasnega nizozemskega potnega lista, ima njen begunski status negativno konotacijo tako v birokratskem kot tudi v splošnem smislu. Tako se je birokratska težava prelevila v tehnično in s tem povzročila negativno izkušnjo za Jawo in za Mednarodni festival "Igraj se z mano".

Festivalski ekipi bi se morala pridružiti že v petek, 19.5., vendar zaradi zapletov v Slovenijo ni prišla, zato njenega današnjega nastopa na odru Mednarodnega festivala "Igraj se z mano" ne bo.

Kljub temu večerni dogodek v sklopu sredinega festivalskega dne ostaja in veselimo se, da bomo kljub zapletom lahko uživali v dobri glasbi. Pridružili se nam bodo mnogi vrhunski glasbeniki. Veselimo se srečanja z vami na Kongresnem trgu.

Za nami je že drugi dan igranja na Kongresnem trgu

Sreda dopoldan
Drugo festivalsko dopoldne je za nami. Spet smo se igrali, zabavali, ustvarjali in nastopali.
Pester živžav v prestolnici se nadaljuje. Tudi danes smo uživali v raznolikih delavnicah, nastopih in animacijah. Obiskal nas je tudi župan Mestne občine Ljubljana in festivalu zaželel veliko uspeha še naprej. Mi smo že pripravljeni za nadaljevanje.
 
Utrinke današnjega dne si lahko ogledate tukaj: https://goo.gl/photos/tuHR5tYaeR7MjCiW9

S petjem in glasbo smo premagovali dež

festival vecer1 fb 2017 Custom

Za nami je prvi inkluzivni glasbeni večer v okviru Mednarodnega festivala "Igraj se z mano". Na današnjem so svoje moči združili Otroci s Centra Janeza Levca Ljubljana in zvenela imena domače glasbene scene, Zlatko, Omar Naber, Hamo, Ula Ložar, Jurki ...

Preberi več

Igrajte se z nami na Kongresnem trgu v Ljubljani

igrajsezmano2017 torek

Pa smo dočakali letošnji Mednarodni festival "Igraj se z mano" v Ljubljani. Od 9. ure zjutraj se je Kongresni trg v prestolnici šibil od mladih in malo manj mladih obiskovalcev, ki so se udeležili prvega dne 11. Mednarodnega festivala "Igraj se z mano".

Preberi več

Bodi umetnik na OŠ Srečka Kosovela Sežana

BU Sežane

V torek 16. 5. 2017 je v jedilnici OŠ  Srečka Kosovela Sežana potekala prireditev ob otvoritvi mednarodne likovne razstave "Igraj se z mano". Na prireditvi so se predstavili učenci različnih razredov podaljšanega bivanja in učenci, ki obiskujejo neobvezni izbirni predmet italijanščino v 4. razredu. Prireditev sta povezovali devetošolki, ena od njiju je učenka s posebnimi potrebami (gibalno ovirana).

Ga. ravnateljica je na začetku prireditve prijazno pozdravila navzoče, še posebej prijazne besede namenila gostom (upokojenkam iz Doma upokojencev Sežana in članov društva Sožitje), predstavila namen druženja in zaželela užitek ob spremljanju nastopov naših učencev. Prireditev je bila pestra, prepletalo se je petje pesmi, ples in recitacija pesmi Nesem sončnico na rami učencev, ki imajo vsaj enega od staršev druge narodnosti. Vsi navzoči smo prisluhnili tudi pevskemu zboru Vesela jesen iz Doma upokojencev, ki so doživeto zapeli tri ljudske pesmi.

Po nastopu so sledile še likovne delavnice (izdelovanje sončnice, mavrice in knjižnega kazala) in krasitev panoja z likovnimi deli.

Za zaključek pa še nagrajena pesem o drugačnosti učenke 9. razreda.

Drugačnost

Težko je,
če si drugačen,
ko ves svet misli,
da si popačen.

Občutek imaš,
da se vsi iz tebe norčujejo.
Občutek imaš,
da te vsi čudno pogledujejo.

Kaj sploh pomeni biti drugačen?
Zakaj ta občutek v srcu je potlačen?
Nihče se iz tebe zares ne norčuje,
nihče se zares tebi ne posmehuje.

Vsi smo enaki,
a vseeno različni.
Vsi smo junaki,
a včasih dvolični.

Ne sodi knjige
samo po platnici,
poglobi se raje
in v oči poglej resnici.

Roko podaj
prijatelju naproti,
tako ti bo lažje
na življenjski poti.

Novico sestavila: Tadeja Bogdan, OŠ Srečka Kosovela Sežana.

POVABILO ZA SODELOVANJE V PROJEKTU EVROPSKE PROSTOVOLJNE SLUŽBE: Hrvaška, september 2017

Dragi prostovoljci.
Vrsto let ste naši zvesti pomočniki pri organizaciji inkluzivnih dogodkov 'Igraj se z mano', sedaj pa vam ponujamo možnost, da se kot prostovoljci Evropske prostovoljne službe udeležite tudi prostovoljnega dela v partnerski organizaciji Centar Krugovi na Hrvaškem.

Gre za 12-mesečni projekt, ki smo ga s partnerji prijavili na Hrvaško Nacionalno agencijo.

Nekaj podatkov najdete v nadaljevanju, za podrobnejše informacije pa si oglejte tudi dokument v priponki ali pa nas pokličite na 01 241 8 125 (Tina Verbič).

Preberi več

POČITNIŠKE IGRARIJE 'Igraj se z mano' – PRIJAVE ODPRTE!

Društvo za kulturo inkluzije v času poletnih počitnic organizira počitniško varstvo za učence, ki obiskujejo šole znotraj Mestne občine Ljubljana. MOL je hkrati tudi sofinancer omenjenih aktivnosti.
Dejavnosti se bodo odvijale na OŠ Oskarja Kovačiča (Ob Dolenjski železnici 48, Ljubljana) pod okriljem strokovno usposobljenih voditeljev in sicer v treh terminih:

 • 26. 6. – 30. 6. 2017
 • 3. 7. – 7. 7. 2017
 • 10. 7. – 14. 7. 2017

Preberi več

Izobraževalnica za strokovne delavce ljubljanskih šolah in vrtcev

IMG 9382 Custom

Za nami je še en izobraževalni teden, saj je od četrtka, 20. 4., do danes potekala Izobraževalnica za strokovne delavce ljubljanskih šol in vrtcev.

Preberi več

Key to inclusion – International seminar on crossectorial cooperation

Med 19. in 22. aprilom v Ljubljani poteka mednarodni medsektorski seminar »Key to inclusion«. Udeležila se ga je tudi naša Eva, ki se v okviru seminarja srečuje s predstavniki izobraževalnih ustanov, nevladnih organizacij, občin, ..., iz številnih evropskih držav. V okviru seminarja si udeleženci izmenjujejo različne ideje in poglede na inkluzijo, delijo pristope in strategije, predstavljajo svoje projekte in iščejo možnosti za povezovanja. Seminar poteka v soorganizaciji nacionalnih agencij MOVIT in CMEPIUS.

Bodi umetnik v vrtcu Mladi rod 2017

Tudi letos je naša potujoča likovna razstava Bodi umetnik "Igraj se z mano" kot že vrsto let poprej gostovala v vrtcu Mladi rod, iz katerega so nam poslali naslednjo novičko:

V četrtek, 6.4. 2017 so nas v naši enoti Mavrica vrtca Mladi rod obiskali varovanci Centra Janeza Levca Ljubljana. Skupaj smo postavili razstavo likovnih del, ki prihajajo iz vse Slovenije in tudi tujine. Ob tem dogodku se družimo že vrsto let, tako , da je razstava postala že del naše vrtčevske tradicije. Varovanci in otroci se radi igrajo in družijo. Oboji na ta način spoznavajo drugačnost.

Fotografije z dogodka

Potujoča razstava Bodi umetnik – Igraj se z mano gostuje tudi v Ormožu!

V sredo 12. 4. so učenci OŠ Stanka Vraza Ormož okrasili jedilnico in hodnike svoje šole z likovnimi deli iz vse Slovenije ter tujine. Na otvoritev razstave so povabili prijatelje iz sosednjega vrtca in iz OŠ Ormož. Skupaj so si ogledali poučno predstavo Kamišibaj gledališča, ki jim je v okviru projekta Cel svet se rad igra prikazala tradicionalno pravljico iz daljne Indije. Otroke sta zabavali naši lutkarici Ana in Patricija. Po zaključeni predstavi in kratki igrici pa so otroci skupaj izdelovali lutke po svojih zamislih. Ob pomoči lutkaric, EVS prostovoljke Gyurgitse in koordinatorice Eve, so otroci izdelali vse od Batmana, številnih princes, metuljev, polžev, kužkov in avtomobilov pa do velikonočnih jajc in celo lutke, ki je predstavljala matematiko. Dogodek se je zaključil z bučnim aplavzom, razstava pa še traja. V prostorih OŠ Stanka Vraza Ormož je na ogled še vse do 26. aprila!

Fotografije sledijo.

Potujoča razstava »Bodi umetnik« v Šentvidu pri Stični

Sentvid pri Sticni Custom

Tudi v Šentvidu pri Stični smo se odločili za gostovanje potujoče likovne razstave »Bodi umetnik«. Svoje mesto so likovna dela našla na stenah hodnika v Centru za zdravljenje bolezni otrok, kjer domuje tudi razvojni oddelek Vrtca Ivančna Gorica.

Preberi več

Razstava Bodi umetnik in prireditev ob materinskem dnevu Pozdrav pomladi

Učenci oddelkov z nižjim izobrazbenim standardom na OŠ Primoža Trubarja Laško so v avli šole postavili na ogled likovna dela potujoče razstave "Igraj se z mano". Dan pred materinskim praznikom so se svojim mamam in babicam ter drugim gostom predstavili s kulturnim programom, polnim razigranega plesa in prelepih pesmi o pomladi ter brezpogojni ljubezni naših mamic.

Preberi več

Strokovno izobraževanje

kniga 4 Custom

16. in 17. junija bo v Mariboru potekalo dvodnevno izobraževanje z naslovom Obvladovanje frustracij, tesnobe in učenje socialnih veščin pri otrocih in mladostnikih z motnjo avtističenga spektra, ADHD in drugimi oblikami težavnega vedenja.

Preberi več

Odprtje fotografske razstave "Nič drugačne mame" v Mestni hiši v Ljubljani

otvoritev1

Na včerajšnji lep pomladni dan je v steklenem atriju Mestne občine Ljubljana potekalo odprtje fotografske razstave "Nič drugačne mame" fotografa Primoža Lavreta.

Preberi več

Udeležba na mednarodni konferenci "The EEA Scholarships Programme – A Plus in Education"

romunija2

Te dni v Bukarešti poteka mednarodna konferenca "The EEA Scholarships Programme  – A Plus in Education". Udeležil se je je tudi predstavnik Centra Janeza Levca Ljubljana Boštjan Kotnik.

Preberi več

Že tretja gledališka delavnica "Improviziraj z mano"

1impro
V soboto, 18. 3., smo izvedli še eno gledališko delavnico "Improviziraj z mano".

Preberi več

Odprte prijavnice za prijavo na 11. Mednarodni festival "Igraj se z mano"

Dragi 'igrajsezmano'-vci!
Z veseljem najavljamo, da so odprte prijavnice na 11. Mednarodni festival "Igraj se z mano" 2017. Festival bo tudi letos potekal v maju, na več lokacijah po Sloveniji.
Povabilo
O Igraj se z mano
Prijavnice
Pogosto zastavljena vprašanja (FAQ)

Rok za prijavo na festival je 12. 5. 2017 ali do zasedenosti kapacitet.

Vabljeni k sodelovanju!

Puppet as a method and agent of inclusion

Med 25. 2. in 2. 3. 2017 je Društvo za kulturo inkluzije organizator in gostitelj mladinske izmenjave Puppet as a method and agent of inclusion. Na mladinski izmenjavi se nam je pridružilo še sedem tujih partnerskih organizacij iz sedmih držav: Euroteam Turkey (Turčija), Association "Professional Forum for Education" (Bolgarija), Macedonian Montessori Association (Makedonija), Associazione italiana persone down (Italija), Asociatia Psihologilor Profesionisti din Romania (Romunija), Osnovna škola Josipa Matoša (Hrvaška) in Polskie Stowarzyszenie na Rzecz Osob z Uposledzeniem Umyslowym Kolo w Jaworznie (Poljska).

Preberi več

Sporočilo o prostem delovnem mestu

Društvo za kulturo inkluzije zaposli koordinatorja_ko kulturno-umetnostne vzgoje za obdobje od 1. 3. 2017 do 28. 2. 2018. Pričakujemo VII. stopnjo izobrazbe humanistično družboslovne smeri z opravljenimi pedagoškimi predmeti in dobrim poznavanjem kulture (gledališča, likovne umetnosti ipd.) in inkluzije. Kandidati naj pošljejo CV na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. do 27. 2. 2017.

Obvestilo o prostem delovnem mestu

Društvo za kulturo inkluzije zaposli organizatorja_ko kulturno-razvedrilnih programov in dogodkov. Pričakujemo VI. stopnjo izobrazbe in dobro poznavanjem kulture (gledališča, likovne umetnosti ipd.) ter izkušnje na področju inkluzije ter dela z osebami s posebnimi potrebami. Kandidati naj pošljejo CV na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. do 27. 2. 2017.

Za nami še ena gledališka delavnica "Improviziraj z mano"

impro2

Preteklo soboto smo se zopet srečali na gledaliških delavnicah "Improviziraj z mano".

Čudovit dan smo izkoristili za druženje, kjer ni manjkalo smeha in dobre volje. Ob različnih improvizacijskih igrah smo se povezovali in tudi do solz nasmejali. Hodili smo po medu, se spremenili v samuraje in še mnogo več. Komaj čakamo, da se ponovno vidimo čez mesec dni!

Mentorji se že veselimo!

impro3

Mladi umetniki in umetnine napolnile Cankarjev dom

IMG 7672 mala

Na današnji, prav poseben valentinov dan, smo v Cankarjevem domu v Ljubljani pripravili otvoritveno razstavo likovnih del, ki so prispela na Bodi umetnik – 10. Mednarodni likovni natečaj »Igraj se z mano«. Na njem smo razstavili slike, izbrane na likovnem natečaju.

Preberi več

Priprave na otvoritveno razstavo Bodi umetnik v polnem teku

manjsa slika1

Samo še dober teden dni nas loči od kulturno-likovnega dogodka Bodi umetnik v Cankarjevem domu v Ljubljani. Priprave so vsak dan bolj intenzivne, saj se vsi trudimo in želimo, da bi vsem udeležencem Bodi umetnik še dolgo ostal v lepem spominu.

Preberi več

Otvoritev razstave Bodi umetnik letos na prav poseben, Valentinov dan

16194995 857967344305957 5115667361594764894 n 

V drugem preddverju Cankarjevega doma bo od 14. do 17. februarja 2017 potekala razstava likovnih del številnih otrok in mladostnikov iz celotne Slovenije, ki so sodelovali na 10. mednarodnem natečaju Bodi umetnik - Igraj se z mano, ki ga pripravljata Center Janeza Levca Ljubljana in Društvo za kulturo inkluzije.

Preberi več

Izobraževalnica 2 - nadaljevanje

V soboto, 9. 12., smo polni znanja zaključili s 24 urnim izobraževanjem strokovnih delavcev na področju inkluzivne šole oz. vrtcev. Obiskal nas je tudi ravnatelj OŠ Livada, Goran Popović, ki nas je s primeri dobrih praks vključevanja priseljencev v šolsko okolje, navdušil za nadaljnje delo.

Fotografije z dogodka

Bodi umetnik "Igraj se z mano" v JSKD Trebnje

V organizaciji Društva za kulturo inkluzije in JSKD Trebnje, je bila v dvorani STIK Trebnje postavitev z otvoritvijo Mednorodne likovne razstave Bodi umetnik »Igraj se z mano«. Udeležili so se je učenci OŠ PP iz Mirne, učenci OŠ Trebnje ter vrtca Trebnje. Najprej so se med sabo spoznali ter obesili risbe otrok na temo »Rad pomagam« in "Igraj se z mano" na panoje v galeriji, nato pa so si družno ogledali lutkovno predstavo z naslovom »Grajska skrivnost«, ki so jo uprizorili prostovoljci Društva za kulturo inkluzije, ki je tudi pobudnik tovrstnih dogodkov širom Slovenije. Sam dogodek je popestrila lutka »Ivan Cankar,« s katero so se otroci pogovarjali ter se za spomin tudi slikali. Na koncu pa so si vsi supaj ogledali še mednarodno razstavo lanskoletne likovne kolinije »Naiva« v galeriji »Likovni samorastniki« v Trebnjem.

Fotografije z dogodka

Izobraževalnica 2

Včeraj smo s strokovnimi delavci različnih šol in vrtcev na področju MOL začeli s sklopom izobraževalnic (izobraževanje + delavnice), ki so nadgradnja prve Izobraževalnice, na področju širjenja inkluzivne kulture v šoli oz. vrtcih.

Moderatorja Boštjan Kotnik in Andreja Vouk, sta vodila dialoge med udeleženci ter skupaj z njimi razkrivala in iskala odgovore na področju reševanja izzivov, s katerimi se srečujejo pri svojem delu. Na izobraževalnici ni manjkalo entuziazma strokovnih delavcev, kar kaže na pozitivne premike v smeri inkluzivnejše kulture v šolah in vrtcih.

Preberi več

Razstava Bodi umetnik "Igraj se z mano" gostuje v MGLC 

na ogled: 17. 11.–11. 12. 2016, od torka do nedelje, od 10.00 do 18.00, vstop prost

 

Potujoča razstava, ki je nastala na podlagi mednarodnega likovnega natečaja v 2015-2016, predstavlja pomemben element socialne integracije oziroma inkluzije med otroki s posebnimi potrebami ter večinsko populacijo, ki jo že vrsto let gradita Društvo za kulturo inkluzije in Center Janeza Levca Ljubljana.
Razstavo so postavili otroci sami. Pri izvedbi otvoritve in postavitve razstave so sodelovali gojenci Centra Janeza Levca ter učenci 2. B. OŠ Prežihov Voranc v Ljubljani.
Razstava je tudi spremljevalni dogodek razstave Centri grafike: na presečišču znanja, vedenja in sodelovanja. Dopolnjuje jo izbor del, ki so jih otroci izdelali na otvoritvenem dogodku, ko so obiskali tudi to razstavo in na podlagi vtisov izdelali likovne izdelke.

Preberi več

Bodi umetnik "Igraj se z mano" v knjižnici SLovenska Bistrica

V sklopu potujoče razstave, ki je nastala v okviru Bodi umetnik - Mednarodnega likovnega natečaja Igraj se z mano, so v ponedeljek, 17. oktobra, tudi v Pionirski knjižnici v Slovenski Bistrici odprli razstavo, na kateri se predstavljajo dela ustvarjena za ta natečaj.

Po osrednjem dogodku, ki se februarja odvijal v Cankarjevem domu, razstava v različnem obsegu zaokroži po šolah, vrtcih, knjižnicah, mladinskih centrih in drugih ustanovah. Razstava, njena postavitev in otvoritvena prireditev naj bi omogočala vzpostavljanje stikov in spodbuja druženje med otroci s posebnimi potrebami in večinsko populacijo, zelo dobrodošlo pa je tudi medgeneracijsko druženje.

Preberi več

Bodi umetnik "Igraj se z mano" v KGLU Slovenj Gradec

V sredo 12. 10. 2016 je bila otvoritev zaključne razstave 9. Bodi umetnik "Igraj se z mano", že tradicionalno v Koroški galeriji likovnih umetnosti Slovenj Gradec.

Na dogodku smo se zbrali udeleženci iz Prve osnovne šole Slovenj Gradec, Druge osnovne šole Slovenj Gradec, Tretje osnovne šole Slovenj Gradec, Gimnazije Slovenj Gradec, Srednje šole Slovenj Gradec in Muta, VDC Slovenj Gradec, VDC Muta in dveh enot Centra Janeza Levca Ljubljana.

Preberi več

Bodi umetnik "Igraj se z mano" v CID Ptuj

V torek 11. 10. 2016 so v CID Ptuj z otroci ptujskega vrtca in osnovnih šol v MO Ptuj, v sodelovanju z Društvom za kulturo inkluzije Ljubljana, odprli likovno razstavo »Igraj se z mano-bodi umetnik«, na temo RAD POMAGAM! Razstava bo na ogled do 3. novembra 2016.

Otroci so si ob postavitvi razstave ogledali še lutkovno predstavo Grajska skrivnost. V tej predstavi je Ivan Cankar (letos poteka 140 let od njegovega rojstva) otrokom pomagal najti zaklad — knjigo.

Preberi več

Obiskali so nas prijatelji z Islandije

01

Pretekli teden smo gostili naše prijatelje iz partnerske organizaciješole Klettaskoli iz Reykjavika.

Preberi več

Bodi umetnik v Mestni knjižnici Izola

V Mestni knjižnici Izola si lahko ta mesec ogledate likovno razstavo z naslovom Igraj se z mano! Takšno je tudi ime mednarodnega festivala, ki s različnimi dejavnostmi spodbuja spoznavanje, druženje, prijateljstvo in sodelovanje med otroci, mladimi in odraslimi s posebnimi potrebami in večinsko populacijo vseh starosti. Razstavljenih je več kot 40 risbic, ki so jih prispevali otroci iz različnih krajev širom po Sloveniji in so nastale v okviru projekta Bodi umetnik. Razstavo smo pripravili v sodelovanju s Centrom Janeza Levca v Ljubljani, Društvom za kulturo inkluzije, v veliko pomoč nam je bil gospod Boris Kononenko, ki vodi skupino Mladi Maj.

Preberi več

Usposabljanje EVS prostovoljcev v Ankaranu

Skupna

EVS prostovoljci iz vseh slovenskih ogranizacij, ki so prišli v Slovenijo v tem oziroma prejšnjem mesecu, so imeli prejšnji teden (od 19. do 23. septembra) usposabljanje v Ankaranu. Med njimi so bili tudi vsi naši EVS prostovoljci.

Preberi več

Naša ekipa je obiskala Pikin festival

Velenje

Te dni v Velenju poteka že 27. Pikin festival. Udeležila se ga je tudi naša ekipa in uživala v prelepem pravljičnem dnevu.

Preberi več

Še vedno so odprte prijave za Bodi športnik

bodisportnik1

Bliža se konec septembra in s tem naš vsakoletni mednarodni športni dogodek Bodi športnik. 29. septembra se bomo že 10. družili na Stadionu Ilirija, kjer ne bo manjkalo zanimivih in prijetnih dejavnosti.

Preberi več

Slovenski večer z novimi EVS prostovoljci

Slovenski vecer1

Končno smo dočakali naše nove EVS prostovoljce. Včeraj smo jim pripravili pravi kulinarični slovenski večer.

Preberi več

Odprli smo prijavnice za nov Mednarodni likovni natečaj Bodi umetnik

umetnikZačelo se je novo šolsko leto in s tem tudi nov Mednarodni likovni natečaj Bodi umetnik, ki ga organizirata Center Janeza Levca Ljubljana in Društvo za kulturo inkluzije.

Preberi več

Začelo se je igrivo novo šolsko leto

solasalaPoletje se je poslovilo, šolski zvonec je pozvonil in med klopi spet povabil pridne učence.

Preberi več

Prijavnice za jubilejni 10. Bodi športnik so odprte

20151005 093721

Poletje se že počasi poslavlja in mi že nestrpno pričakujemo jesen. Letošnja bo zelo pestra, saj se že intenzivno pripravljamo na že 10. športno-družabni dogodek Bodi športnik. Letošnji se bo odvil 29. septembra na znani lokaciji na stadionu Ilirija.

Preberi več

Prihod prvih dveh EVS prostovoljcev v društvo

slika prostovoljci

Društvo za kulturo inkluzije bo v letošnjem šolskem letu v sklopu akcije Evropske prostovoljne službe, ki poteka znotraj programa erasmus+ in Nacionalne agencije MOVIT, gostili dva prostovoljca iz Španije.

Preberi več

V jesen vstopamo s športno-družabnim dogodkom Bodi športnik

bodisportnik1

Poletje se od nas počasi poslavlja in aktivno se že pripravljamo na pestro športno jesen. Že 10. leto zapored bomo organizirali mednarodni športno-družabni dogodek Bodi športnik.

Preberi več

Obisk naših partnerjev z Norveške

Norvezanke splet

V teh dneh nas so nas obiskali partnerji z Norveške, in sicer pet specialnih pedagoginj s Kragera. Z njimi smo v preteklosti uspešno sodelovali v treh projektih, financiranih s strani Norveškega finančnega mehanizma, in razvili zelo dobre odnose.

Preberi več

Zahvala za sodelovanje na 10. Mednarodnem festivalu "Igraj se z mano"

Mesec maj se zaključuje in prav tako je za nami letos jubilejni 10. Mednarodni festival Igraj se z mano. Center Janeza Levca Ljubljana je v sodelovanju z Društvom za kulturo inkluzije ter seveda tudi z vašo pomočjo ponovno priredil nepozaben inkluziven festival.

Preberi več

Odpoved Mednarodnega festivala »Igraj se z mano« - Inkluzivni športni festival v Vipavi

Obveščamo vas, da je zaradi napovedanega slabega vremena jutrišnji Mednarodni festival »Igraj se z mano« - Inkluzivni športni festival v Vipavi ODPOVEDAN.

Organizacijski odbor FIM Vipava se vsem sodelujočim pri pripravi festivala zahvaljuje za sodelovanje in pomoč!

V velikem slogu smo zaključili Mednarodni festival "Igraj se z mano" v Ljubljani

spletna

Mednarodni festival Igraj se z mano smo v Ljubljani pripeljali do konca.Na najboljši možen način ga je zaključil naš ambasador Zlatko s svojimi gosti.

Preberi več

Osrednji trg na Muti spet obiskal Mednarodni festival "Igraj se z mano"

 MG 9329 splet

Festival se je danes za en dan naselil tudi na Muti. Lepo sončno vreme je na plano privabilo mlade in malo manj mlade, željne igranja in zabave.

Preberi več

Mednarodni festival "Igraj se z mano" potuje po Sloveniji

splet

Mednarodni festival "Igraj se z mano" bo v zadnjih dneh maja prepotoval različne konce Slovenije in s tem razširil dobro voljo in idejo inkluzije po domovini.

Preberi več

Zaključek projekta Inclusion through performance

IMG 5933 splet

V duhu inkluzije so se zaključile aktivnosti mladinske izmenjave Inclusion through performance, ki je financirana s strani Erasmus +.

Preberi več

Četrtkov inkluzivni glasbeni večer na Kongresnem trgu prebudil Ljubljano

DSC 0488 splet

Četrtkov inkluzivni večer so glasbeno obarvali glasbeniki iz Big Bandov konzervatorija za glasbo in balet Maribor in Ljubljana ter Big Band glasbene šole Fran Korun Koželjski iz Velenja.

Preberi več

Otroški živžav že tretji dan polni Kongresni trg

20160526 094747 splet1

Sonce nas je prebudilo v še en festivalski dan. Že od 9. ure se igramo na Kongresnem trgu, ki je spet napolnjen z otroki, delavnicami in radoživostjo naših malih prijateljev.

Preberi več

Inkluzivni glasbeni spektakel

IMG 4087 splet

 

V okviru mladinske izmenjave Inclusion through performance so svoje glasbene sposobnosti združili mladostniki s posebnimi potrebami in vrhunski glasbeniki z akademije Berklee College of Music.

Preberi več

Tudi danes z igro, smehom in zabavo na Kongresnem trgu rušimo stereotipe o drugačnosti

20160525 093909 za splet

Kakšno čudovito vzdušje je na Kongresnem trgu v Ljubljani! Sonček nas prav prijetno greje in poskrbi za še boljšo voljo.

Preberi več

Torkov večer z akademijo Berklee in skupino Čudoviti um

slika splet

Prvi  večerni dogodek  okviru Mednarodnega festivala "Igraj se z mano" je za nami. Vrhunska glasba je odmevala po Kongresnem trgu in na prizorišče privabila množico obiskovalcev.

Preberi več

Spektakularno smo odprli 10. Mednarodni festival "Igraj se z mano" v Ljubljani

20160524 111959za splet

Danes se je v Ljubljani začel 10. Mednarodni festival "Igraj se z mano". Že od 9. ure zjutraj se igramo na Kongresnem trgu in Parku Zvezda v Ljubljani, za spektakularno otvoritev festivala pa so poskrbeli člani Pihalnega orkestra GŠ Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana s svojimi gosti KD Pihalni orkester Bežigrad in KD Pihalni orkester Godbe ljubljanskih veteranov. Bučen aplavz so požele tudi naše gostje, članice mažoretne skupine iz Sevnice in Trebnjega.

Preberi več

Glasbeniki z Berklee-ja na potepu po Sloveniji

Bled1

Udeleženci mladinske izmenjave Inclusion through performance so lep vikend izkoristili za raziskovanje naše male deželice.

Preberi več

Festivalsko dogajanje iz Maribora potuje naprej po Sloveniji

SLIKE2 za splet

Mednarodni festval "Igraj se z mano" je včeraj v Mariboru otvoril letošnjo potovanje. Že nasledni teden se bo najobsežnejši del odvil v Ljubljani, in sicer bo Kongresni trg in Park Zvezda za 4 dni zavzela igra.

Preberi več

Že sedmič smo Trg svobode v Mariboru napolnili z otroškim smehom in igro

Maribor1

Mednarodni festival "Igraj se z mano", ki se je danes odvil na Trgu svobode v Mariboru, je odprl vrata v letošnje festivalsko dogajanje.

Preberi več

Mladinska izmenjava Inclusion through performance

priprave 3

Pričela se je mladinska izmenjava »Inlcusion through performance«, ki poteka v času od 18.-28. 5. in je financirana preko programa Eramsus +. V okviru izmenjave so nas obiskali vrhunski glasbeniki iz naše partnerske organizacije Berklee College of Music - Valencia Campus.

Preberi več

Jutri s festivalom v Mariboru odpiramo letošnje festivalsko potovanje

Maribor 2014 1

Jutri ob 9. uri se začenja zares. V Mariboru na Trgu Svobode bomo otvorili letošnje jubilejno festivalsko potovanje po Sloveniji, ki se bo nadaljevalo vse do konca meseca.

Preberi več

Strokovni posvet kot uvod v praznovanje 10. obletnice Mednarodnega festivala "Igraj se z mano"

posvet 3

Danes, 17. 5., je v Veliki sejni dvorani Mestne občine Ljubljana potekal strokovni posvet ob 10. obletnici Mednarodnega festivala "Igraj se z mano". Udeležili so se ga strokovnjaki z različnih področij, ki so orisali svoj pogled na razvoj in stanje festivala po desetih letih.

Preberi več

Potujoča likovna razstava tokrat na ogled na PŠ Dolenja Nemška vas

DSC 0047

V četrtek, 12. 5. 2016, je na PŠ Dolenja Nemška vas potekala postavitev in otvoritev razstave likovnih del, nastalih v okviru Mednarodnega likovnega natečaja Igraj se z mano.

Preberi več

Slonček Bansi na Mednarodnem festivalu "Igraj se z mano"

Bansi

Letošnje leto se bo na festivalu "Igraj se z mano" z nami igral in zabaval tudi Slonček Bansi.

Preberi več

Predstavitev Mednarodnega festivala "Igraj se z mano" na Srednji zdravstveni šoli v Ljubljani

Srednja zdravstvena sola

Danes je na Srednji zdravstveni šoli v Ljubljani potekala prireditev ob dnevu medicinskih sester. Na dogodek so bili povabljeni tudi prostovoljci s Centra Janeza Levca Ljubljana in Društva za kulturo inkluzije. Na slovesnosti so se našim prostovoljcem zahvalili za prijetno in dolgoletno sodelovanje.

Preberi več

Športne igre brez meja

Športno obarvano popoldne so v torek, 10. 5. 2016 ob svetovnem dnevu gibanja preživeli udeleženci projekta »Zdrav duh v zdravem telesu«. Udeleženci so skozi raznolike šaljive igre pokazali svoje spretnosti z žogo, skakali v vrečah, se pomerili v štafeti z oblačili, vozili samokolnico ter se obenem zabavali. Seveda ni manjkalo tudi športno navijanje in spodbujanje obeh ekip. Ob koncu so se udeleženci okrepčali s sadno malico ter skupaj z mentorji ozavestili pozitivne učinke gibanja in zdravega življenjskega sloga.

Preberi več

Strokovni posvet ob 10. obletnici Mednarodnega festivala "Igraj se z mano"

Letošnji festivalski program ob deseti obletnici Mednarodnega festivala "Igraj se z mano" je vsebinsko in programsko nadgrajen in še posebej slovesen, kot se za tak jubilej tudi spodobi.

Preberi več

Mednarodni festival »Igraj se z mano« in projekt Video S-faktor skupaj v Beli krajini v Črnomlju

DSC 17891

Letošnje leto se bo Festival "Igraj se z mano" prvič predstavil tudi v Črnomlju, in sicer v okviru filmskega projekta Video S-faktor.

Preberi več

Festival "Igraj se z mano" tudi letos na Rijeki na Hrvaškem

PICT02591

Včeraj se je naš festival "Igraj se z mano" za en dan ponovno ustavil tudi na Rijeki na Hrvaškem. Čudovito pomladno vreme je na plano privabilo množico otrok, mladostnikov in drugih, željnih igranja in druženja. 

Preberi več

Delno podaljšanje prijav za 10. Mednarodni festival "Igraj se z mano"

Prijavnice na 10. Mednarodni festival »Igraj se z mano« so delno podaljšane. Rok za prijavo smo podaljšali do 18. 5. 2016 oziroma do zapolnitve za naslednje prijave:

 • Nastopi Muta
 • Delavnice Maribor
 • Delavnice Ljubljana
 • Delavnice Muta
 • Športne delavnice Vipava
 • Obiskovalci Vipava

Povezava do prijavnic

Vljudno vabljeni, da se nam pridružite in skupaj z nami širite inkluzijo!

Delavnica izdelovanja naravne kozmetike

Aktivnosti v projektu »Zdrav duh v zdravem telesu« so v polnem teku. Ponedeljkovo popoldne so udeleženci projekta izkoristili za izdelovanje naravne kozmetike s pomočjo naravnih materialov in eteričnih olj. Na delavnici so skupaj z mentorji usvojili tehnike in postopke izdelovanja naravne kozmetike, spoznavali naravne dišave, ozavestili pomen zdravega načina življenja in se ob tem neizmerno zabavali. Kolaž fotografij priča o tem, da smo preživeli pestro in živahno popoldne.

Preberi več

Spoznavanje sebe in drugih

V četrtek, 14. 4. 2016 smo v okviru projekta »Zdrav duh v zdravem telesu« skupaj z mladostniki iz Centra Janeza Levca Ljubljana izvedli delavnico Pozitivna samopodoba. V okviru delavnice so vključeni mladostniki iskali dobre lastnosti pri sebi in drugih, razvijali in krepili pozitivno razmišljanje, se bolje spoznali med seboj in se pri tem zabavali. Prijetno popoldne se je nadaljevalo z druženjem ob zdravih prigrizkih.

Likovna razstava »Bodi umetnik« v Ambrusu

V sredo, dne 13.4.2016 smo popoldan obiskali slikovito vasico na meji med Dolenjsko in Suho krajino, Ambrus. Z otroci iz tamkajšnje podružnične šole smo se srečali v »Kulturnem domu Ambrus,« kjer smo najprej uprizorili lutkovno animacijsko predstavo »Grajska skrivnost«. Posebnost te predstave je ta, da v njej nastopajo otroci iz občinstva, pod budnim vodstvom animatorja. Med predstavo je otroke obiskal posebni gost, Ivan Cankar, katerega 140-letnico rojstva letos praznujemo v Sloveniji. Otroci, ki so se razveselili tako sodelovanja v predstavi, kot obiska Ivana Cankarja, so po predstavi postavili likovno razstavo 300-tih likovnih del. Le to so si pozneje popoldan ogledali skupaj s svojimi starši, ki so se v polnem številu udeležili otvoritve razstave, ki bo (je bila) na ogled do konca aprila. Otvoritev razstave je pripadla ge. Tatjani Hren, vodji podružnične enote OŠ Ambrus, kateri gre tudi največja zasluga za izvedeno prireditev. Po ogledu razstave so se udeleženci posladkali z domačimi dobrotami, omeniti pa velja, da so prireditev omogočili trije obrtniki iz vasi Ambrus.

Spomladanski tek na Golovcu

Narava se prebuja in sončni žarki ter tople spomladanske temperature so kot nalašč primerne za športne aktivnosti na prostem. Tako so se v okviru projekta »Zdrav duh v zdravem telesu« mladostniki iz Centra Janeza Levca Ljubljana v ponedeljek, 11. 4. 2016 odpravili na bližnji Golovec, kjer so preizkusili svojo telesno kondicijo in tekaške spretnosti. Skupaj z mentorji so nato ozavestili pomen redne telesne aktivnosti za zdrav način življenja ter ugotovili, da je tek odlična aktivnost, s pomočjo katere porabimo odvečno energijo, se sprostimo in se hkrati zabavamo.

Preberi več

Bodi umetnik v Vrtcu Mladi rod

8.4. 2016 so učenci 5.ih in 6. skupine posebnega programa Jarše v sodelovanju z otroci iz vrtca Mavrica-Mladi rod postavili potujočo likovno razstavo Bodi umetnik "Igraj se z mano" v vrtcu.

Več fotografij...

Igraj sa nama

V črnogorskem mestu Plav so naši prijatelji iz "Dnevnega centra za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju ''Lipa'' na svetovni dan avtizma, 2. aprila, pripravili Festival "Igraj sa nama". Tudi tam ni primanjkovalo delavnic, nastopov in seveda bogatega kulturnega programa. Mi že komaj čakamo, da se bomo v maju igrali po mestih v Sloveniji - in vi z nami.

Preberi več

Izobraževalni dnevi specialne in rehabilitacijske pedagogike


Vegetarijanski kabaret - Mladinski dom Malči Beličeve

V teh dneh (30. in 31. marec 2016) v Portorožu potekajo 24. Izobraževalni dnevi z osrednjo temo "Kako lahko drugače? Socialna vključenost otrok, mladostnikov in odraslih s posebnimi potrebami" v organizaciji Društva specialnih in rehabilitacijskih pedagogov Slovenije in Skupnosti organizacij za usposabljanje Slovenije. Tudi letos bodo svoj prispevek k programu dali zaposleni iz Centra Janeza Levca Ljubljana, nekateri od njih pa so tudi člani našega Društva za kulturo inkluzije.

Preberi več

Okrogla miza Kako misliti integracijo beguncev v današnjih družbeno-ekonomskih okoliščinah

od leve proti desni: Boštjan Kotnik, Olga Bezenšek Lalić, Mitja Svete, Klemen Ploštajner, Željko Cigler

V torek 29. 3. 2016 je v celjskem Mestnem kinu Metropol potekala okrogla miza z naslovom Kako misliti integracijo beguncev v današnjih družbeno-ekonomskih okoliščinah. Debato, v kateri so sodelovali Olga Bezenšek Lalić, Mitja Svete, Željko Cigler in Boštjan Kotnik (Društvo za kulturo inkluzije), je vodil moderator Klemen Ploštajner. Sogovorniki so med pogovorom opozorili na pomanjkljivosti slovenskega socialnovarstvenega in izobraževalnega sistema na področju integracije in inkluzije. S pozitivnimi zgledi so pokazali, da lahko vsak od nas prispeva k boljšemu vključevanju vseh priseljencev.

Zimske radosti na Kopaoniku

V sklopu mednarodnih dogodkov Bodi popotnik »Igraj se z mano« so se učenci Centra Janeza Levca v času praznikov odpravili na smučanje na Kopaonik. Naši ljubitelji belih strmin so srečno prispeli v največje smučarsko središče v Srbiji in že uživajo na svežem gorskem zraku in toplem, že skoraj spomladanskem soncu. Različne športne aktivnosti na snegu so pisane na kožo mladostnikom, ki si na ta način krepijo svojo samozavest in pridobivajo številna nova znanja in veščine, skozi aktivnosti pa se povezuje tudi zaupanje med učitelji in učenci. Še posebej zanimivo in prijetno pa je druženje naših otrok s srbskimi vrstniki, saj se tako oblikujejo globoke vezi in prijateljstva.
Slike, ki so nam jih posredovali, pripovedujejo o čudoviti zimski pravljici in prav gotovo bodo počitnice na snegu prehitro minile. Želimo jim čim več sneženih užitkov in varnih spustov na smučeh. Slike si lahko ogledate tukaj.

Bodi umetnik "Igraj se z mano" - otvoritev potujoče razstave v OŠ Primoža Trubarja, Laško

Na 9. Mednarodnem likovnem natečaju Bodi umetnik »Igraj se z mano« so tudi letos sodelovali učenci OŠ Primoža Trubarja Laško - prilagojen program z nižjim izobrazbenim standardom. Poleg slik, ki so jih narisali, so se skupaj z učiteljicami odločili, da pripeljejo potujočo razstavo tudi v Laško in jo predstavijo. Razstava se je uradno odprla 18. marca s kulturnim programom z naslovom Pozdrav pomladi. Pred tem so učenci pomagali pri pripravi razstave, peki peciva za otvoritveno slovesnost ter pri izvedbi kulturnega programa, na katerega so bili vabljeni tudi gostje. Dela so na ogled v Knjižnici Laško, v Hiši generacij Laško in na šoli Primoža Trubarja Laško na oddelku nis-a do 20. maja 2016.

Fotografije z dogodka.

Odprte prijavnice za prijavo na jubilejni 10. Mednarodni festival "Igraj se z mano"

Dragi 'igrajsezmano'-vci!
Z veseljem najavljamo, da so odprte prijavnice na jubilejni 10. Mednarodni festival "Igraj se z mano" 2016. Festival bo tudi letos potekal v maju, na več lokacijah po Sloveniji.
Povabilo
O Igraj se z mano
Prijavnice

Rok za prijavo na festival je 26. 4. 2016.

Vabljeni k sodelovanju!

Zdrava zabava v Atlantisu

dki zdravje mladih

V okviru projekta »Zdrav duh v zdravem telesu« so se vključeni mladostniki s Centra Janeza Levca Ljubljana v ponedeljek, 14. 3. 2016, odpravili v vodni park Atlanis. Mladostniki so športno aktivnost sami izbrali ter se pred odhodom skupaj z mentorji poučili o pozitivnih vidikih, ki jih ima plavanje na telo. Preživeli so zabavno popoldne, polno vodnih užitkov in vragolij, se bolje spoznali med seboj ter se zabavali na zdrav način.

  Takole so nekateri izmed udeležencev delili svoje vtise:
 • Anže: »Imamo se fino, rad plavam, rad imam vodni tobogan, rad se hecam z ostalimi. Znam mrtvaka in žabico, kravel se morem še malo naučiti. Z našima puncama grem rad v bazen z mehurčki. Všeč mi je bila tudi savna, a je zelo vroče tam.«
 • Branko: »Fajn se je kopat, tobogani so dobri, znam plavati in narediti mrtvaka. Rad bi se naučil tudi kravel.«
 • Jetimire: »Všeč mi je, a ne znam dobro plavati, zato sem se danes učila plavati žabico.«

Udeleženci že nestrpno pričakujejo prihodnje aktivnosti v projektu.

9. Mednarodni kulturno-umetniški dogodek Bodi umetnik "Igraj se z mano" v Cankarjevem domu

4. 2. 2016 se je v Cankarjevem domu v Ljubljani odvil zelo uspešen kulturno-likovni dogodek Bodi umetnik – 9. Mednarodni likovni natečaj »Igraj se z mano«. Na otvoritveni razstavi je prikazanih 1200 del, izbranih na likovnem natečaju, na katerega je letos prispelo več kot 6000 likovnih del! Prav vsem udeležencem natečaja smo izročili priznanja za sodelovanje. Razstavo so tako kot vsa leta doslej postavili udeleženci sami, kar da dogodku prav poseben čar. Otvoritveni dogodek je spremljal bogat kulturni program, delavnice, koncert ambasadorja Zlatka, za smeh in dobro voljo so skrbeli animator Gogi, navihana klovn Jaka in Pika Nogavička, brata Malek s pisanimi baloni ter prikupna zelena žabica.

Preberi več

Identity, Inclusion and Diversity (Novi Sad, Srbija)

Predstavnika Društva za kulturo inkluzije sta v teh dneh udeleženca na mednarodnem usposabljanju » Identity, Inclusion and Diversity« v Novem Sadu, Srbiji. Izobraževanje je organizirano iz strani Centra za jačanje civilnog društva in je namenjeno mladinskim delavcem na različnih področjih, ki želijo poglobiti svoje znanje o identiteti, inkluziji in različnosti posameznika in skupin ter vso pridobljeno znanje tudi vključiti v svoje delo. Usposabljanja so se udeležili predstavniki različnih organizacij iz 14ih evropskih držav. Izobraževanje se je začelo v ponedeljek, 18.1.2016 in se bo zaključilo v torek, 26. 1. 2016.

Preberi več

Zgodnja obravnava otrok z Downovim sindromom

zgodnja obravnava otrok z downovim sindromom radio prvi

V sredo 9. 12. 2015 se je v dvorani Državnega sveta RS odvijala okrogla miza "Predstavitev projekta Mreženje za zgodnjo obravnavo otrok z Downovim Sindromom", v organizaciji Društva Downov sindrom Slovenija, Društva za kulturo inkluzije in Društva Sožitje. Po okrogli mizi je novinarka Radia Slovenija Petra Medved pripravila oddajo Med štirimi stenami na to tematiko.

Vabljeni k poslušanju.

Podelitev priznanj Jabolka kakovosti

Včeraj je v Hotelu Slon potekala že tradicionalna podelitev nacionalnih priznanj Jabolka kakovosti. Slovesnost je organiziral CMEPIUS (Center Republike Slovenije za mobilnost in evropske programe izobraževanja in usposabljanja) in podelil nagrade za najboljše zaključene projekte v evropskih programih izobraževanja in usposabljanja, v petih različnih kategorijah. Slavnostna govornica na prireditvi je bila ministrica za izobraževanje, znanost in šport, dr. Maja Makovec Brenčič, udeležence pa je nagovorila tudi dr. Alenka Flander, direktorica CMEPIUS-a. Med povabljenimi je bil tudi Center Janeza Levca Ljubljana

Preberi več

Okrogla miza: Predstavitev projekta Mreženje za zgodnjo obravnavo otrok z Downovim Sindromom

mrezenje za zgodnjo obravnavo otrok z downovim sindromom drustvo za kulturo inkluzije 1

Društvo Downov sindrom Slovenija je skupaj z Društvom za kulturo inkluzije in Zvezo Sožitje organiziralo okroglo mizo ob jutrišnjem svetovnem dnevu človekovih pravic in sicer v dvorani Državnega sveta RS. Tema okrogle mize je bila predstavitev projekta Mreženje za zgodnjo obravnavo otrok z Downovim sindromom s ciljem, da se javnost in politiko spodbudi k sistemskemu reševanju te problematike. Okroglo mizo je povezoval dr. Matej Rovšek, svoj prispevek pa je podalo še sedem udeleženk, ki so bile na različne načine vključene v omenjen projekt.

Preberi več

Vabilo na okroglo mizo ob svetovnem dnevu človekovih pravic

VABILO

 

Ob svetovnem dnevu človekovih pravic, 10. decembra, vabi
Društvo Downov sindrom Slovenija
na okroglo mizo
Predstavitev projekta Mreženje za zgodnjo obravnavo otrok z
Downovim sindromom

v sredo, 9. decembra 2015 ob 10. uri v dvorani Državnega sveta RS,
Šubičeva 2, Ljubljana

Zgodnja obravnava (ZO) je ena izmed najpomembnejših oblik podpore otrokom z razvojnim tveganjem ali ugotovljenimi primanjkljaji ter njihovim družinam. V Sloveniji nimamo strategije razvoja ZO; poskusi, da bi nekatere programe zgodnje obravnave, ki so obstajali v preteklosti preoblikovali skladno z novimi smernicami in dognanji stroke, se večinoma niso posrečili.

Preberi več

Bodi umetnik - podaljšanje roka za prijavo 2015

Obveščamo vas, da je rok za oddajo likovnih del in za izpolnitev spletne prijavnice zaradi velikega zanimanja podaljšan do vključno ponedeljka 14. 12. 2015

Spletno prijavnico najdete na povezavi www.igrajsezmano.eu/Kontakt/Prijavnice.aspx, likovna dela pa pošljite na spodnji naslov:

Center Janeza Levca Ljubljana
Karlovška 18
1000 Ljubljana
s pripisom Za Bodi umetnik »Igraj se z mano«

Vnovič lepo vabljeni k sodelovanju

Predavanje na mednarodnem forumu "ME TOO! Conversations on social inclusion"

Vodja festivalskega leta Igraj se z mano in predsednik Društva za kulturo inkluzije, Boštjan Kotnik, je v sredo, 25. 11. 2015 predaval na mednarodnemu forumu "ME TOO! Conversations on social inclusion". Forum, ki ga je organiziral MOVIT v okviru programa Erasmus+ Mladi v akciji, je potekal od 24. do 27. 11. 2015 v Hotelu Lev v Ljubljani, udeležili pa so se ga mladinski delavci in voditelji z različnih držav. Namen je bil omogočiti izmenjavo izkušenj in dobrih praks na področju vključevanja mladih z manj priložnostmi in/ali posebnimi potrebami na lokalni in mednarodni ravni. Boštjan je predstavil delovanje Društva za kulturo inkluzije ter dogodke Igraj se z mano, kot primer dobre prakse socialne integracije in inkluzije otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami.

Fotografije...

Prispevke in fotografije s foruma si lahko ogladate tudi na Facebooku

Bodi popotnik - Iz narave v naravo

Te dni uživamo na doživljajskem taboru »Iz narave v naravo« v prečudoviti vili Vili v Kranjski gori. Otroci ter mladostniki iz vseh enot Centra Janeza Levca Ljubljana se družijo v neokrnjeni naravi Triglavskega narodnega parka. Dnevi so zapolnjeni do zadnjega kotička, saj nam poleg pohodov, poučnih delavnic, jutranje telovadbe, kopanja ter čisto pravega Senata, ostane čas le še za spanje. Pa nič za to! Imamo se fino, veliko novega smo se naučili in kar je najbolj pomembno – med sabo smo se bolj spoznali.

Veselimo se že prihodnjega leta, ko bomo zopet za par dni postali mladi planinci!

Fotografije ...

Potujoča razstava "Igraj se z mano" v Kamniku

V četrtek 8. 10. 2015 so ob 15-letnici Varstveno delovnega centra Sožitje Kamnik odprli razstavo "Igraj se z mano". Likovna dela iz natečaja Bodi umetnik "Igraj se z mano" dopolnjujejo tudi drugi izdelki iz lesa, blaga in gline, vse skupaj pa si je moč ogledati v prostorih Knjižnice Franceta Balantiča Kamnik. Več vtisov z dogodka si lahko preberete v novici na spletni strani Občine Kamnik.

Otvoritev letošnje zaključne potujoče razstave Bodi umetnik v Koroški galeriji likovnih umetnosti v Slovenj Gradcu

Na letošnjem dogodku se nas je zopet zbralo veliko število udeležencev, ki smo prihajali iz VDC Muta, VDC Slovenj Gradec, 3. OŠ Slovenj Gradec, OŠ Koroški jeklarji Ravne na Koroškem, pridružili pa so se jim tudi gostje iz tujine, udeleženci mednarodne mladinske izmenjave Srce in duša inkluzije, ki prihajajo iz vseh bivših republik Jugoslavije: Makedonije, Črne Gore, Srbije, Bosne in Hercegovine, Hrvaške in Slovenjie.

Preberi več

Prek 1000 se nas je v raznolikosti igralo na "Bodi športnik"

Včeraj, 5.10.2015, je na letnem telovadišču Ilirija potekal že 9. mednarodni športni dogodek "Igraj se z mano - Bodi športnik". Dan je bil kot nalašč v uvod za združevanje ob svetovnem dnevu učiteljev ter začetku tedna otroka. Tudi letošnji "Bodi športnik" je bil mednaroden - naši gostje iz Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Srbije, Črne gore, Makedonije so se odlično zabavali. Druženje je bilo pisano, saj so se ga poleg gostov iz tujine udeležili tako malčki iz vrtcev kot šolarji, dijaki in različne organizacije! Ovira ni bil ne jezik, ne različne zmožnosti otrok in mladih, inkluzija ne pozna meja. Na voljo jim je bilo preko 40 športnih, gibalnih in ustvarjalnih delavnic, kjer so skupaj urili športno-igrivega duha.

Preberi več

Mladinska izmenjava - Srce in duša inkluzije

srce-in-dusa-inkluzije-dki-2

Danes, 2. 10. 2015 smo se ponovno srečali z našimi dolgoletnimi partnerji iz držav naše bivše skupne države na drugem delu projekta »Srce in duša inkluzije«.

Projekt je nastal kot posledica dolgoletnih izkušenj Društva za kulturo inkluzije pri delu s populacijo posameznikov s posebnimi potrebami. Ker so izkušnje dokazale, da so učinki (učni, vzgojni, osebnostni in splošno razvojni) neformalnega učenja izredno pozitivni, smo se odločili, da bomo v enem projektu združili dve aktivnosti (usposabljanje in mladinsko izmenjavo). Izvajamo ju skupaj z našimi dolgoletnimi partnerji iz držav bivše skupne republike.

Preberi več

Pekarna in hostel

V ponedeljek, 21.9.2015, so v oddaji Tednik na RTV SLO posvetili prispevek dvema inovativnima projektoma Centra Janeza Levca Ljubljana: pekarna Janez dela in Hostel pri Janezu.

Pekarna Janez dela, Centra Janeza Levca Ljubljana je projekt, kjer osebe z lažjo motnjo v duševnem razvoju s pomočjo delovnega mentorja in prilagojenim delovnim procesom opravljajo poklic pomočnika peka in izpopolnjujejo svoja znanja, ki so jih že pridobivali tekom izobraževanja v nižjih poklicnih šolah. Fantje pričnejo z delom vsak dan zelo zgodaj zjutraj in oskrbujejo centralno kuhinjo Centra Janeza Levca Ljubljana in tudi že zunanje odjemalce, s svežim kruhom in pekovskimi izdelki.

Preberi več

Festival "Igraj se z mano" na Norveškem uspel

Skupina s Centra Janeza Levca Ljubljana je danes preživela aktiven dan na festivalu Igraj se z mano v Krageru, hkrati pa norveške kolege podprla pri organizaciji festivala. Le-ta se je tam odvijal prvič v okviru projekta Igraj se z mano potuje po Evropi, ki je financiran s strani Norveškega finančnega mehanizma.

Preberi več

Festival Igraj se z mano na Norveškem

V mestu Kragero na Norveškem se danes odvija festival Igraj se z mano, v okviru projekta Igraj se z mano potuje po Evropi. Sodelovala bo tudi skupina udeležencev s Centra Janeza Levca Ljubljana, med drugim Klovn Jaka, ki bo otroke zabaval z animacijo. V popoldanskem času sledijo še koncerti z raperjem Ravijem, v glasbenem programu pa bo sodeloval tudi Timotej Kotnik, vodja večernega programa na festivalu v Ljubljani.

Odvijajo se številne delavnice kot na primer: balinanje, poligon z invalidskimi vozički, risanje, lutke, poslikava obraza, puzle in mnoge druge.

Več fotografij...

Odprte prijavnice na Bodi umetnik Igraj se z mano

V organizaciji Centra Janeza Levca Ljubljana in Društva za kulturo inkluzije poteka že deveti Bodi umetnik - Mednarodni likovni natečaj »Igraj se z mano«. Letošnji temi sta "Rad pomagam" in tradicionalna "Igraj se z mano".

Likovna dela in vaše spletne prijave zbiramo do petka, 27.11.2015.

Več o natečaju si lahko preberete na tej povezavi.

Nove EVS prostovoljke

Pa jih imamo, nove prostovoljke! Že osmo leto zapored Center Janeza Levca Ljubljana gosti mednarodne prostovoljce, to leto iz držav bivše Jugoslavije. V sklopu Evropske prostovoljne službe (EVS), ki poteka znotraj programa Erasmus+ in Nacionalne agencije MOVIT, so se nam pridružila štiri mlada ter novih znanj polna dekleta.

Preberi več

Bodi športnik 2015

Že skorajšnja jesen ne prinaša le začetka novega šolskega leta, temveč tudi Bodi športnik. Prijave so že odrte, zato lepo vabljeni da obiščete našo spletno stran www.igrajsezmano.eu in se prijavite! Rok za oddajo prijave je petek 25. 09. 2015 do 12. ure.

Preberi več

Bodi umetnik med počitnicami v Knjižnici Radlje

V Knjižnici Radlje ob Dravi že skoraj tradicionalno okrasimo počitniško knjižnico z deli avtorjev, ki so sodelovali na natečaju Bodi umetnik. Dela se odlično vklopijo v sproščeno okolje knjižnice v neposredni bližini otroškega kotička. Letos smo razstavo postavili ob otvoritvi, ki smo jo povezali s počitniško ustvarjalno delavnico v ponedeljek, 3. avgusta.

Preberi več

Festival "Igraj se z mano" se seli na Norveško

Kragerø kommune, partnerji Centra Janeza Levca Ljubljana iz Norveške in naši prijatelji, ki bodo letos 18. septembra organizirali Mednarodni festival "Igraj se z mano" na Norveškem, so nas v maju obiskali v Sloveniji in takrat so nastali posnetki v filmčku, ki si ga lahko pogledate na tej povezavi: http://youtu.be/Oiw9qgN5KQU
ali pa v naši video galeriji.

Srce in duša inkluzije - zaključek prve aktivnosti

tc-srce-in-dusa-inkluzije 443

V sredo, 1. 7. se je zaključilo usposabljanje oziroma prvi del projekta Srce in duša inkluzije, ki je financiran preko programa Erasmus+.
Zadnja dva dni smo udeleženci preživeli v lepem okolju v Radljah ob Dravi, kjer je Črnogorska ekipa predstavila še zadnjo metodo neformalnega učenja - slikanje v naravi. Udeleženci so izjemno uživali pri učenju metode, ki vključuje ustvarjanje slike z materiali, ki jih najdemo v naravi in tako spodbuja kreativnost tudi preko iskanja in uporabe raznolikih pripomočkov.

Preberi več

Hostel pri Janezu je spet odprl svoja vrata

Kako združimo koristno s prijetnim, so že lansko leto dokazali zaposleni v Centru Janeza Levca Ljubljana, ko so mogočno stavbo na Karlovški cesti 18, ki med letom nudi dom učencem in dijakom s posebnimi potrebami, za čas poletja spremenili v prijeten hostel. Poimenovali so ga Hostel pri Janezu, ki se je med svojim lanskim poletnim delovanjem zavihtel na 2. mesto med ljubljanskimi hostli po ocenah na Hostelworld.com.

Preberi več

Srce in duša inkluzije se seli v Radlje ob Dravi

IMG 4715

Čez vikend so naši udeleženci v okviru projekta Srce in duša inkluzije nadaljevali s predstavitvijo neformalnih metod učenja. Hrvaška ekipa se je predstavila s slikanjem na tkanino oz. vrečke iz platna in odtiskovanjem s pomočjo krompirja. Srbska ekipa je prikazala metodo izdelovanja papirja iz recikliranega papirja. Makedonska ekipa je pričela s pripovedovanjem zgodbe in nadaljevala s tematskim slikanjem po Montessori metodi, v kateri so še posebej specializirani. Bosanska ekipa pa je predstavila zanimivo gibalno-motorično aktivnost s pomočjo vodnih balonov. Sledile so različne diskusije v povezavi s kreativnostjo, metodami in inkluzijo otrok s posebnimi potrebami.

Preberi več

Srce in duša inkluzije

Projekt »Srce in duša inkluzije« je nastal kot posledica dolgoletnih izkušenj Društva za kulturo inkluzije pri delu s populacijo posameznikov s posebnimi potrebami.Naše izkušnje kažejo, da so učinki (učni, vzgojni, osebnostni in splošno razvojni) neformalnega učenja izredno pozitivni, zato smo se odločili, da bomo v enem projektu združili dve aktivnosti (usposabljanje in mladinsko izmenjavo). Izvedli ju bomo skupaj z našimi dolgoletnimi partnerji iz republik naše bivše skupne države.

Preberi več

Partnerstvo v projektu Mreženje za zgodnjo obravnavo otrok z Downovim sindromom

20150425 140244

V preteklih mesecih se je pod okriljem Društva Downov sindrom Slovenije odvijal projekt »Mreženje za zgodnjo obravnavo otrok z Downovim sindromom«, ki je bil podprt s strani Norveškega finančnega mehanizma. Namen projekta je bil združevati strokovnjake iz različnih področij in vzpostaviti program celostne pomoči družinam ter spodbude otrokovemu razvoju v zgodnjem otroštvu. Otrokom se tako omoči, da razvijejo svoje potenciale in lažje premagujejo razvojne zaostanke, staršem pa se nudi podporo in blaži občutke nemoči in frustracije.

Preberi več

Mednarodni festival Igraj se z mano je zaključil potovanje po Sloveniji

Mednarodni festival Igraj se z mano se je končal v Begunjah in s tem zaključil svoje potovanje po Sloveniji. Septembra bo prvič izveden tudi na Norveškem.

Begunje so danes postale mesto, kjer so se v igri združili vsi mladi in mladi po srcu. Oder je prekipeval od pozitivne energije vseh nastopajočih, ki so se na svoje nastope skrbno pripravljali. Prišel je tudi slon Bansi, ki se je na odru pridružil otrokom, z njimi zaplesal in zapel. Dogajanje pa je bilo pestro tudi okoli odra, saj so zanimive delavnice in športne dejavnosti omogočile prav vsakemu obiskovalcu, da preizkusi svoje spretnosti.

Preberi več

Mednarodni festival Igraj se z mano se bo 20. junija prvič odvijal na športnem parku v Begunjah na Gorenjskem

V polnem teku so še zadnje priprave na festivalsko dogajanje v središču Begunj. Tudi gorenjski festival, ki ga pripravljajo Center Janeza Levca Ljubljana, Društvo za kulturo inkluzijo ter lokalni organizator Zavod Manipura, bo postregel s številnimi odrskimi nastopi, raznolikimi delavnicami, animacijami, športnimi dogodki …

Preberi več

Mednarodni festival Igraj se z mano se je zaključil v Ljubljani, se vidimo 20. junija v Begunjah na Gorenjskem

9. Mednarodni festival Igraj se z mano v Ljubljani se je zaključil v velikem slogu, kakor je vse štiri dni in večere tudi potekal. Občinstvo so dodobra ogreli člani Pihalnega orkestra Litostroj, nato pa je oder najprej v inkluziji z otroci zavzel Zlatko ter Tamara z odličnim vokalom. Energična Jana Šušteršič, ki je z vokalom bogatila otvoritev ter vse štiri večere festivala, je ob koncu dodala piko na i veličastnemu zaključku ljubljanskega festivala.

Preberi več

Tradicionalni zaključni koncert raperja Zlatka

Mednarodni fstival Igraj se z mano bo danes zaprl svoja vrata s tradicionalnim koncertom raperja Zlatka. Pred njim bodo za dobro vzdušje poskrbeli člani Pihalnega orkestra Litostroj.
Vstop na koncert je prost, zato se vidimo ob 20. na Kongresnem trgu. Za dobro voljo in dober program bomo poskrbeli mi, vi pa pridite in uživajte z nami!

Preberi več

Še zadnji dan smo se igrali v Ljubljani

Mednarodni festival Igraj se z mano se je danes še zadnjič odvil na Kongresnem trgu. Poskrbeli smo za bogat program na dveh odrih, dogajanje pa spremljajo številne delavnice, animacije, športne igre, predstave ... Toplo in sončno vreme je na trg pod Gradom privabilo množico obiskovalcev, željnih zabave in igranja. V duhu inkluzije smo vse štiri dni ustvarjali nepozabno pravljico, ki bo še dolgo privabljala nasmeh na obraz.

Preberi več

Večerni koncert v Ljubljani navdušil obiskovalce

Četrtkovo festivalsko dogajanje so v večernih urah zaokrožili glasbeniki z akademije Berklee. V sodelovanju z big bandi Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana in Maribor, Glasbene šole Fran Korun Koželjski ter z vokalistkama Jano Šušteršič in Faniko Križaj so ponovno poskrbeli, da je trg pod gradom napolnilo veliko ljubiteljev vrhunske glasbe. Obiskovalci so lahko dobri dve uri uživali v vrhuski predstavi.

Preberi več

Tudi danes se igramo v Ljubljani

Poteka že tretji dan Mednarodnega festivala Igraj se z mano v Ljubljani. Sonce nas že od jutra toplo greje in vzdušje v prestolnici je odlično.
Tudi danes smo pripravili veliko delavnic, gledaliških nastopov in drugih aktivnosti, na katerih lahko obiskovalci uživajo preko celega dne. Z nami sta ambasador in raper ZLATKO ter animator Gogi, ki skrbita za smeh in dobro voljo.

Preberi več

Na Kongresnem trgu so zazvenele slovenske popevke

Včeraj je Kongresni trg preplavila glasba slovenskih zimzelenih melodij. Otroke s Centra Janeza Levca ter učence glasbenih šol DO RE MI in Muzikaviva so spremljali izjemni glasbeniki z Berkleeja. Množica mladih pevcev in glasbenikov, ki se je na svoj nastop skrbno pripravljala, je obiskovalce ogrela in spodbudila, da so tudi sami zapeli.

Preberi več

Sprejem glasbenikov z Berkleeja v mestni hiši v Ljubljani

Danes je v mestni hiši Mestne občine Ljubljana glasbenike iz akademije Berklee College of Music – Campus Valencia sprejela vodja oddelka za kulturo mag. Mateja Demšič. Ga. Demšič je glasbenikom, ki koncertirajo vse štiri dni na večernih koncertih Mednarodnega festivala Igraj se z mano, predstavila bogato kulturno delovanje v okviru Mestne občine Ljubljana.

Preberi več

Kongresni trg je preplavil otroški smeh

Še pred večernim koncertom ste tudi danes vabljeni na dopoldansko dogajanje Mednarodnega festivala Igraj se z mano.
Drugi dan festivalskega dogajanja lahko obiskovalci uživajo v športnih animacijah, poligonih, plezalni steni, se pomerijo v badmintonu, twisterju ali pa na kreativnih delavnicah preizkusijo svoje umetniške spretnosti.
Pridite na Kongresni trg in se prepričajte, kako zabavno se je igrati z nami.

Preberi več

Glasbeniki z Berkleeja so pripravili vrhunsko glasbeno predstavo

Včeraj, 26. 5. 2015, se je v sklopu večernih koncertov Mednarodnega festivala Igraj se z mano odvil prvi od štirih vrhunskih dogodkov. Glasbeniki z Berklee College of Music so Kongresni trg v Ljubljani napolnili z vrhunsko glasbo. Obiskovalcem so se skupaj z glasbeniki predstavili tudi plesalci iz swing in latino plesnih šol ter plesalci s posebnimi potrebami. Dobra energija, ki so jo ustvarjali nastopajoči, je pregnala tudi dež.Večerni koncerti se bodo odvijali vse štiri festivalske dni.

Preberi več

Večerni koncerti z vrhunskimi glasbeniki z Berkleeja

Danes ob 20:00 se vidimo na Kongresnem trgu na prvem koncertu sklopa "Vrhunski Mednarodni glasbeniki igrajo z mano". Glasbeniki Berklee College of Music in izjemen vibrafonist Victor Mendoza Latin Jazz Ensemble, ki velja za enega najboljših tolkalcev in ustvarjalcev žanra latino jazz, bodo dodobra prebudili našo prestolnico. Koncert bo v vsakem vremenu. V primeru suhega vremena se pridružijo tudi latino in swing plesalci in plesalci na vozičkih. Za streho bo poskrbljeno!

Prost vstop.

Otvoritev Mednarodnega festivala "Igraj se z mano" v Ljubljani

9. Mednarodni festival Igraj se z mano se je začel! Ob 10.00 uri je oder zavzela Jana Šušteršič, učenci Centra Janeza Levca in bend Berklee, ki so tako navdušili, da se je pod odrom na »polno« zaplesalo. Po spektakularnem uvodu je vse obiskovalce pozdravil ravnatelj Centra Janeza Levca Ljubljana g. Matej Rovšek. Uradno pa je festival otvoril župan Mestne občine Ljubljana g. Zoran Janković, ki je festivalu podal dobro popotnico in lepo vreme.

Preberi več

Začenja se 4-dnevno festivalsko dogajanje in večerni koncerti!

Uradna otvoritev 9. Mednarodnega festivala »Igraj se z mano« bo na Kongresnem trgu v torek, 26. 5., ob 10.00, ko bo oder zavzela Jana Šušteršič z Berklee glasbeniki in učenci Centra Janeza Levca.
Letošnji festival bo zaznamovalo preko 3500 nastopajočih in vodij delavnic, ki dnevno pripravljajo povprečno 60 kreativnih, športnih, glasbenih, gledaliških … delavnic.

Preberi več

V torek začetek festivala

Torek se že naglo približuje. Festival bo tudi letos raznoliko deloval v dveh inkluzivnih programskih sklopih na Kongresnem trgu v Ljubljani: dnevnem programu (9:00 do13:00) in večernem vrhunskem koncertnem programu (vsak večer od 20:00 naprej). Raznolikost, ki dela usklajeno in katere vsak delček najde svoje mesto v povezovanju, je fenomen Mednarodnega festivala Igraj se z mano. Vabimo vas, da ga z nami sestavljate tudi vi!

Preberi več

Vaje za koncert tudi na enoti OVI Jarše

V sredo, 27. maja bo prav posebej pomemben večer tudi za otroke iz Centra Janeza Levca Ljubljana. Tudi za njih bodo prišli v Ljubljano koncertirat vrhunski glasbeniki iz akademije Berklee. Spremljali jih bodo na velikem odru Kongresnega trga v okviru 9. Mednarodnega festivala Igraj se z mano. Kako se na svoj del koncerta pripravljajo otroci v enoti OVI Jarše, si lahko ogledate na video posnetku , nekaj utrinkov iz vaj lahko ujamete tudi iz fotografij.

Preberi več

V Mariboru se igramo

9. Mednarodni festival »Igraj se z mano« danes odpira svoja vrata v Mariboru. Dogajanje bo ob 9. zaživelo na Trgu Svobode in bo trajalo vse do 13. ure. Na glavnem odru, ki bo postavljen v samo središče dogajanja, bo svoje nastope predstavilo veliko število vrtčevskih in šolskih otrok, mladostnikov … Pevski in plesni nastopi, gledališke, lutkovne predstave bodo tekom celega dopoldneva razveseljevali vse obiskovalce festivala.

Preberi več

Vabljeni v Maribor

V teku so še zadnje priprave na jutrišnji Mednarodni festival »Igraj se z mano« v Mariboru. Dež nas ne bo oviral, saj smo se dobro pripravili za primer slabega vremena.

S programom začnemo ob 9h in spreminjamo dež v mavrico vse do 13h.

Preberi več

Priprave na Dečkovi

priprave-deckova

Otroci s Centra Janeza Levca že nestrpno pričakujejo nastop na velikem odru večernega glasbenega dogajanja v okviru festivala Mednarodnega festivala »Igraj se z mano« na Kongresnem trgu. Tudi otroci z enote Dečkova se skrbno pripravljajo na veliki dogodek. Mi smo jih danes obiskali med vajami, ko so nam ob spremljavi kitare z veseljem zapeli in pokazali, kaj so se naučili.

Preberi več

Obisk Zlatka na pripravah na Levstikovem trgu

Priprave na koncerte z akademijo Berklee v večernem programu 9. Mednarodnega festivala "Igraj se z mano" so v polnem teku. Kongresni trg v Ljubljani bo od 26. do 29. maja zacvetel v inkluzivni glasbeni pravljici.

Preberi več

Mednarodni festival Igraj se z mano v Mariboru

Mednarodni festival "Igraj se z mano" v organizaciji Centra Janeza Levca Ljubljana in Društva za kulturo inkluzije se bo v petek, 22. 5. 2015 odvijal v Mariboru že šesto leto zapored.

Preberi več

Videi iz koncerta glasbenikov iz Berklee-ja

9. Mednarodni festival »Igraj se z mano« bo od 26. do 29. maja 2015 vsak večer na Kongresnem trgu gostil slovito akademijo Berklee College of Music - Valencia Campus, program nastaja pod programskim vodstvom mladega trobentača in skladatelja Timoteja Kotnika.

Video iz koncerta glasbenikov iz Berklee-ja, ki bodo koncertiralu na festivalu.

Video iz koncerta Timoteja Kotnika.

Video "Igraj se z mano" Jaworzno, Poljska

Naši popotniki s Centra Janeza Levca Ljubljana OE Dom, ki so se udeležili Mednarodnega festivala "Igraj se z mano", ki smo ga iz Slovenije ponesli tudi v poljsko mesto Jaworzno, so nam s svojega popotovanja prinesli tudi filmček z doživetji, ki si ga lahko ogledate na spodnji povezavi:

http://youtu.be/fn2plfAbnAU

Quid pro Quo - strokovni obisk v Prlekiji

Goste iz partnerske ustanove Icehearts of Finland iz Finske smo po obisku Mednarodnega festivala "Igraj se z mano" na Muti odpeljali na strokovni obisk v Prlekijo. Obiskali smo ustanovi Dom Lukavci in Vzgojni zavod Veržej.

Preberi več

Na Muti smo z igro dež spremenili v mavrico

V petek 15. 5. se je na Muti odvijal že petič odvijal Mednarodni festival "Igraj se z mano". S pripravami smo začeli zgodaj zjutraj, malo čez devet pa so na oder že stopili prvi nastopajoči, pevski zbor osnovne šole Brezno Podvelka. Nastopi se vrstijo, zarepal je tudi Zlatko, ambasador mednarodnega festivala Igraj se z mano. Nekaj besed je spregovoril tudi podžupan Mute.

Preberi več

Center Janeza Levca Ljubljana in Icehearts of Finland v skupnem projektu 'Quid pro quo'

V sredo, 13. 5. so nas s svojim obiskom počastili gostje iz partnerske ustanove Icehearts of Finland iz Finske. V sklopu projekta usposabljanje na delovnem mestu 'Quid pro quo' nas je obiskalo 10 zaposlenih, večinoma socialnih delavcev na področju mladine.

Preberi več

Filmček Na valovih vetra

Naši hrabri jadralci so nam z morja s sabo prinesli tudi filmček o svojih dogodivščinah, ki si ga lahko ogledate na spodnji povezavi:

https://youtu.be/mLf0PCUC2GA

Na valovih vetra 2015

02-na-valovih-vetra

Letošnje leto sta se v okviru projekta Na valovih vetra podali na pot 2 jadrnici (Ana in Rožmarinka) z otroci iz Centra Janeza Levca Ljubljana - OE Jarše. Obljubili so, da nam bodo s svoje poti pošiljali čimveč fotografij. Prve so že tukaj....

Preberi več

Podaljšanje roka za prijavo na 9. Mednarodni festival "Igraj se z mano"

Obveščamo vas, da smo podaljšali rok za prijavo do petka 8. 5. 2015, vendar samo za delavnice in prijavo nastopov v Mariboru in Begunjah (prijavnica za Begunje bo odprta še po 8. 5.). Se vidimo na festivalu!. Več informacij najdete tukaj.

Udeležba na 19. taborniškem feštivalu

Društvo za kulturo inkluzije na taborniškem Feštivalu 2015

V soboto, 18.4.2015, smo se člani DKI udeležili že 19. taborniškega feštivala, ki se je odvijal v parku Tivoli. Navkljub vremenu, ki je bil vse prej kot vabljiv, smo skupaj s taborniki vedrili in prisostvovali s svojo delavnico, in sicer, sestavljanjem velike sestavljanke, s katero smo mimoidoče opozarjali na pomembnost medsebojnega sodelovanja in potrpežljivosti.

Preberi več

Bodi umetnik "Igraj se z mano" tudi v Cerknem

Bodi umetnik 'Igraj se z mano' v C.M.A.K. Cerkno

Na dan sončnega petka, 10. 4. 2015, je pred in v mladinskem centru C.M.A.K. Cerkno potekalo odprtje razstave v okviru projekta Igraj se z mano, ki so jo učenci in učenke OŠ Cerkno izvedli s pomočjo prostovoljk in prostovoljcev omenjenega mladinskega centra.

Preberi več

Bodi umetnik "Igraj se z mano" na OŠ Livada

V četrtek 12. 3. 2015 so na OŠ Livada imeli prireditev, ki je združila dva dogodka v enega: Bodi umetnik "Igraj se z mano in Različni, a skupaj zmoremo vse.
V nadaljevanju najdete program prireditve in nekaj fotografij

Preberi več

Sprememba datuma festivala v Begunjah

Obveščamo vas, da je prišlo do spremembe datuma za Mednarodni festival "Igraj se z mano" v Begunjah.
Dogodek je prestavljen skoraj za mesec dni naprej in bo potekal v soboto 20. junija 2015.
Hvala za razumevanje.

Postavitev razstave »Igraj se z mano« v vrtcu Mladi rod, enota Mavrica, Ljubljana

V četrtek, 5. 3. 2015 smo skupaj z varovanci iz Centra Janeza Levca Ljubljana in z otroki iz enote Mavrica postavili tradicionalno razstavo likovnih del v okviru Bodi umetnik »Igraj se z mano«.

Preberi več

Odprte prijavnice na 9. Mednarodni festival "Igraj se z mano"

 

Dragi 'igrajsezmano'-vci!

Z veseljem najavljamo, da so odprte prijavnice na 9. Mednarodni festival "Igraj se z mano" 2015. Tudi letos bo festival potekal v maju, letos na kar šrtirih lokacijah po Sloveniji: Ljubljana, Maribor, Muta in letos še Begunje.

Vabilo in prijavnice.

Vabljeni k sodelovanju!

Izobraževalnica "Oblikovanje inkluzivne kulture v šoli in vrtcu

Po dveh uspešnih izvedbah Izobraževalnice, Center Janeza Levca Ljubljana zopet vabi strokovne delavce ljubljanskih vrtcev in osnovnih šol na IZOBRAŽEVALNICO z naslovom "Oblikovanje inkluzivne kulture v šoli in vrtcu".

Več informacij o usposabljanju najdete tukaj.

Prijavite pa se lahko preko spletnega obrazca na tej povezavi.

Likovna dela 'Igraj se z mano' začenjajo svojo pot!

Umetnine mladih snovalcev, ki so bile v preteklem tednu razstavljene v drugem preddverju Cankarjevega doma, sedaj začenjajo svojo pot po Sloveniji in tujini. Kot vsi dogodki 'Igraj se z mano', je tudi ta potujoča razstava inkluzivne narave in s seboj ponaša idejo o aktivnem vključevanju oseb s posebnimi potrebami v družbo.

V obdobju naslednjih mesecev bodo tako obiskala številne kraje in bila obiskovalcev na ogled v knjižnicah, šolah, vrtcih, mladinskih centrih, galerijah in drugih ustanovah, dostopnih širši množici ljudi.

Preberi več

8. Mednarodni kulturno likovni dogodek »Igraj se z mano«

20. 1. 2015 je v Cankarjevem domu že osmič zapored potekal Bodi umetnik - Mednarodni kulturni likovno dogodek »Igraj se z mano«. Otvoritveno razstavo Bodi umetnik - Mednarodnega likovnega natečaja »Igraj se z mano« je obiskalo več kot 750 otrok, mladostnikov ter njihovih staršev in mentorjev. Likovna dela iz vse Slovenije in tujine so več mesecev pridno prihajala na Center Janeza Levca Ljubljana. Seveda bi najraje razstavili vseh 5069 prispeleh del, a smo zaradi prostora bili primorani izbrati 1074 del.

Preberi več

Bodi umetnik v Cankarjevem domu

V torek 20. 1. 2015 od 9.00 pa do 11:30 se bo v II. preddverju Cankarjevega doma v Ljubljani odvijal že 8. Mednarodni kulturno likovni dogodek Bodi umetnik "Igraj se z mano". Na dogodek smo povabili vse mentorje, ki so sodelovali na likovnem natečaju s po dvema učencema.

Preberi več

Transnacionalna pobuda Let's do it

4Ljubljana ISZM3

Društvo za kulturo inkluzije je zaključilo s celoletnim projektom Let's do it. Šlo je za transnacionalno mladinsko pobudo, sofinancirano s strani MOVIT-a, Nacionalne agencije programa Erasmus+. Projekt smo izvajali skupaj s partnersko organizacijo s Hrvaške (Rijeke) in sicer Neformalno grupo Mary,

Preberi več

Strokovna ekskurzija k partnerski organizaciji v Srbijo

Strokovna ekskurzija - ŠOSO Milan Petrović, Novi Sad

Sodelavci Oddelka za projekte dejavnosti smo se nedavno udeležili strokovne ekskurzije v Novi Sad, kjer smo obiskali partnersko organizacijo, Osnovno in srednjo šolo Milana Petrovića. Z omenjeno organizacijo smo v preteklosti sodelovali že večkrat, tudi v sklopu Mednarodnega festivalskega leta "Igraj se z mano", v prihodnosti pa se prav tako obeta sodelovanje v več mednarodnih projektih.

Preberi več

Varna raba interneta (Lutke, ekran in osebni stik)

Lutke, ekran in osebni stik

Društvo za kulturo inkluzije je v okviru projekta Lutke, ekran in osebni stik, organiziralo predavanje in delavnico (Ne)varna raba interneta in mladostniki. Dogodek se je odvijal v torek, 9. 12. 2014, udeležili pa so se ga mladostniki iz domske enote Centra Janeza Levca Ljubljana, njihovi vzgojitelji ter učitelji s Centra. Vodil ga je Domen Božeglav, strokovnjak s tega področja, ki prihaja s Centra za varnejši internet Safe.si

Preberi več

Študijski obisk »EVS Hotspot« v Albaniji

Albanija EVS Hotspot

V Albaniji se je od 21. 11. - 27. 11. odvijal študijski obisk, ki se ga je udeležila tudi prostovoljka Andreja. Organiziral ga je SALTO Southeast Europe Resouce Centre, ki promovira sodelovanje držav iz programa Erasmus+ ter sosednjih partnerskih držav zahodnega Balkana. Udeleženci študijskega obiska so imeli možnost spoznati, navezati stik in vzpostaviti partnersko povezavo med njihovimi

Preberi več

Vabilo na predavanje (ne)varna raba interneta in mladostniki

KDAJ?  
9. 12. 2014 ob 17.00

KJE?
Center Janeza Levca Ljubljana
Karlovška 18, Ljubljana

KDO?
Domen Božeglav
strokovnjak s področja varne rabe interneta in mobilnih naprav

ZA KOGA?         
Za starše in učitelje otrok ter mladostnikov

ZAKAJ?
V Društvu za kulturo inkluzije organiziramo predavanje o varni rabi interneta otrok in mladostnikov.

Preberi več

Bodi umetnik - podaljšanje roka za prijavo

Obveščamo vas, da je rok za oddajo likovnih del in za izpolnitev spletne prijavnice zaradi velikega zanimanja podaljšan do 15. 12. 2014

Spletno prijavnico najdete na povezavi www.igrajsezmano.eu/Kontakt/Prijavnice.aspx, likovna dela pa pošljite na spodnji naslov:

Center Janeza Levca Ljubljana
Karlovška 18
1000 Ljubljana
s pripisom Za Bodi umetnik »Igraj se z mano«

Vnovič lepo vabljeni k sodelovanju

Bodi umetnik - Mednarodni likovni natečaj 'Igraj se z mano' samo še do konca novembra

Že osmo leto zapored poteka v organizaciji Centra Janeza Levca Ljubljana in Društva za kulturo inkluzije Bodi umetnik - Mednarodni likovni natečaj "Igraj se z mano".

Spletne prijave in poslana likovna dela zbiramo še do 28. novembra 2014.

Več o natečaju si lahko preberete na tej povezavi.

Hvala za Objeme topline!

Iskreno se zahvaljujemo vsem našim zvestim podpornikom in delivcem objemov, brez katerih nam do donacije Studia Moderna, kot tudi ne do fantastičnega vzdušja na dogodkih, nikakor ne bi uspelo priti!

Preberi več

Objem topline - samo še par dni

objem-topline

Hvala vsem, ki pridno glasujete za nas in ste nam s tem pomagali, da imamo trenutno največ glasov. Oktoberski dnevi se bližajo koncu, zato vas prosimo da z nami vzdržite še teh nekaj dni in nam podarjate objeme na http://objemtopline.dormeo.net/

V mesecu oktobru se  z Društvom za kulturo inkluzije – »Igraj se z mano« potegujemo za tako imenovane Objeme topline, pod sloganom podjetja Studio Moderna – »Vi odločate, mi doniramo«. Vsak mesec se prijavijo društva, zavodi, fundacije in druge neprofitne organizacije, kateri se potegujejo za najvišjo število objemov. Med tri najvišje umeščene prijavitelje se razdeli donacijskih 1.000 €. Da lahko še naprej kvalitetno izvajamo naše dejavnosti v okviru festivalskega leta »Igraj se z mano«, bi nam objemi zelo koristili, predvsem za nakup materialov in ostalih pripomočkov, ki jih potrebujemo za izvedbo dogodkov. Objeme nam lahko podariš na spletni strani http://objemtopline.dormeo.net/

Preberi več

Skoraj 200 kustosov v KGLU!

Bodi umentik - Zaključek potujoče likovne razstave "Igrja se z mano" v Koroški galeriji likovnih umetnosti Slovenj Gradec

Zaključek mednarodne potujoče razstave Bodi umetnik – Igraj se z mano

V Koroški galeriji likovnih umetnosti (KGLU) se je danes otvorila še zadnja letošnja potujoča razstava v sklopu projekta Bodi umetnik – Igraj se z mano. Na dogodku je sodelovalo okrog 200 mladostnikov in odraslih oseb s posebnimi potrebami in z značilnim razvojem, in sicer so prišli udeleženci mednarodne mladinske izmenjave Destination: Healthier future iz Češke, Finske, Irske, Slovenije in Škotske, iz OŠ Slovenj Gradec, Gimnazije Slovenj Gradec ter iz VDC Muta in VDC Slovenj Gradec.

Preberi več

Bodi športnik "Igraj se z mano" 2014

 

Za nami je že 8. mednarodni dogodek Bodi športnik – Igraj se z mano, ki je letos presegel vsa pričakovanja! Rekordno število delavnic, animatorjev in tujih gostov je navdušilo obiskovalce. Okrog 700 otrok in mladostnikov iz Slovenije in tujine je uživalo v športnem dopoldnevu v družbi Darka Đurića, Gala Jakiča ter številnih animatorjev in prostovoljcev, ki so popestrili več kot 40 športnih in ustvarjalnih delavnic za mladostnike.

Preberi več

Bodi športnik - zadnje informacije

 bodi-sportnik-2013-1

Hvala vsem, ki ste se prijavili na dogodek Bodi športnik, ki bo potekal v ponedeljek 6. oktobra. Dovolite, da vam posredujemo še zadnje informacije, ki so povezane z vašim sodelovanjem.

Prihodi in registracije ekip bodo potekale na INFO točki med 8. in 8:30 uro. Program se začne z otvoritveno točko ob 9.uri, trajal pa bo vse do 12. ure ter se zaključil s predajo pokala in zaključnim nastopom.

Preberi več

Objem topline

objem-topline

V mesecu oktobru se bomo z Društvom za kulturo inkluzije – »Igraj se z mano« potegovali za tako imenovane Objeme topline, pod sloganom podjetja Studio Moderna – »Vi odločate, mi doniramo«. Vsak mesec se prijavijo društva, zavodi, fundacije in druge neprofitne organizacije, kateri se potegujejo za najvišjo število objemov. Med tri najvišje umeščene prijavitelje se razdeli donacijskih 1.000 €. Da lahko še naprej kvalitetno izvajamo naše dejavnosti v okviru festivalskega leta »Igraj se z mano«, bi nam objemi zelo koristili, predvsem za nakup materialov in ostalih pripomočkov, ki jih potrebujemo za izvedbo dogodkov. Objeme nam lahko podariš na spletni strani http://objemtopline.dormeo.net/

Preberi več

Bodi športnik 2014

Bodi športnik 'Igraj se z mano'.

Pred nekaj dnevi smo veselo in polni zanosa vkorakali v september. Začetek novega šolskega leta pa bo v oktobru prinesel tudi Bodi športnik, že 8. Mednarodni športno-družabni dogodek 'Igraj se z mano'.

Ta se bo tako kot preteklo leto odvil na Letnem telovadišču Ilirija v ponedeljek, 6. 10. 2014, s pričetkom ob 8.30 in koncem okrog 12. ure. Kot se za dogodek športne narave spodobi, se bomo vsi skupaj najprej dobro raztegnili, nato pa se polni elana podali športnim izzivom naproti.

Preberi več

Bodi športnik - 8. Mednarodni športno-družabni dogodek "Igraj se z mano"

bodi-sportnik-igraj-se-z-mano-center-janeza-levca-ljubljana

Mesec maj je bil zaznamovan s festivalom 'Igraj se z mano', ki ste se ga udeležili mnogi izmed vas in tako poskrbeli za še večjo pestrost.

Projektna pisarna Centra Janeza Levca Ljubljana pa tudi v prihajajočih mesecih ne počiva; tudi letos jeseni bomo že 8. leto zapored namreč organizirali nepozabno športno druženje.

Preberi več

4 dni v Ljubljani

igraj-se-z-mano-festival-ljubljana-torek-2014 218

Več o festivalu najdete na spletni strani festivala, fotografije pa si lahko ogledate tukaj ali na našem Facebook profilu

Festival 'Igraj se z mano' 2014 otvorjen!

festival-igraj-se-z-mano-2014-maribor1

Pa smo ga dočakali - prvi festivalski dan!

Dogodil se je na Trgu Svobode v Mariboru, kjer je danes potekal že 5. leto zapovrstjo.

Na odru so se zvrstili številni zanimivi nastopi, ki so marsikomu polepšali že tako čudovit dan, ki nas je obdaril s soncem in pozitivnim vzdušjem.

Preberi več

Odkrivajmo svet zelišč nekoč in danes

drustvo-za-kulturo-inkluzije-center-janeza-levca-ljubljana-svet-zelisc-nekoc-in-danes 000-tb

Zeliščni tabor, pomemben del projekta "Odkrivajmo svet zelišč nekoč in danes", poteka od 19.5. do 23.5.2014 na Rogli. Mladostniki, ki obiskujejo zeliščni krožek na enoti OVI Jarše smo z dvema spremljevalkama nastanjeni v gostišču Smogavc v Gorenju pri Zrečah.

Preberi več

Znan program 8. Festivala 'Igraj se z mano' v Ljubljani

igraj-se-z-mano-festival-progrma-fotka-tb

Dragi 'igrajsezmano-vci',

na povezavi  http://www.igrajsezmano.eu/Festival/Program2014.aspx najdete letošnji program na obeh odrih ter razpored delavnic na letošnjem že 8. Mednarodnem festivalu 'Igraj se z mano' 2014 za Ljubljano.

Na Kongresnem trgu in v Parku Zvezda bo festival potekal med torkom, 27. in petkom, 30. majem.

Vsak večer smo za obiskovalce pripravili tudi brezplačne večerne dogodke. Več o tem prav tako najdete na zgornji povezavi.

'Igraj se z mano' v Mariboru

program-slika

Tudi letos bo povabilo k igri že 5. leto zapored moč slišati na Štajerskem. V petek, 23. maja bo festival v Mariboru namreč otvoril letošnje pestro festivalsko dogajanje.
V tednu, ki sledi, se bo to preselilo tudi v Ljubljano (27. - 30. maj) ter na Muto (30. maj).

Lepo vabljeni k ogledu letošnjega programa festivala ter delavnic v Mariboru*.

Preberi več

Rišemo, ustvarjamo, tečemo, beremo… IGRAMO SE!

mednarodni-festival-igraj-se-z-mano-ljubljana-delavnice-tb

Vsi že težko pričakujemo dan, ko bo festival zaživel! V okviru Festivala Igraj se z mano smo tudi letos pripravili širok in pester nabor delavnic. Z rajanjem začnemo v Mariboru 23. maja. Takrat bo postavljenih več kot dvajset delavnic! Zaradi njihove pestrosti vam zabava težko uide.

Preberi več

Mednarodno obarvan 'Igraj se z mano'

Mednarodni festival "Igraj se z mano"

Festival 'Igraj se z mano', ki se bo v letu 2014 odvil že 8. leto zapored, bo tudi tokrat upravičil svojo mednarodno naravnanost;
tudi letos bomo namreč gostili večje število gostov iz tujine.

Med ostalimi nastopajočimi in izvajalci delavnic boste tako lahko srečali goste iz

Preberi več

Na valovih vetra 2014

na-valovih-vetra-2014-center-janeza-levca-tb

Spremljajte to novico, ki se bo dnevno dopolnjevala

DAN 1

V ponedeljek 5. 5. 2014 se je ekipa Na valovih vetra odpravila iz Centra Janeza Levca Ljubljana. Po prihodu na obalo so se najprej peljali z reševalnim čolnom koprske kapitanije, katere člani so jim razložili vse o kontrolah na čolnu in reševanju na morju.

Preberi več

Podaljšan rok za prijavo na 8. Mednarodni festival "Igraj se z mano"

 2014-may-calendar-image

Obveščamo vas, da je na voljo še nekaj mest za nastope na 8. Mednarodnem festivalu "Igraj se z mano":
Janezov oder, Ljubljana: sreda in četrtek
Aničin oder, Ljubljana: četrtek
Prijavnice za delavnice so odprte še za vse dni v vseh treh krajih (Muta, Maribor in Ljubljana).

Podaljšani rok za prijavo je ponedeljek, 12. 5. 2014 do 12. ure oziroma do zapolnitve mest!

 

Bodi umetnik v Mestni knjižnici Piran

bodi-umetnik-igraj-se-z-mano-knjiznica-piran-2014 10-tb

V Mestni knjižnici Piran so imeli v četrtek, dne 24. aprila dopoldan zelo prijetno vzdušje ob lepem dogodku. Pripravili in izvedli so otvoritev potujoče likovne razstave Bodi umetnik - "Igraj se z mano". Otroci iz osnovne šole Cirila Kosmača, med katerimi so bili tudi otroci s posebnimi potrebami, so si ogledali predstavo z naslovom "Sapramiška", ki so jo jim odigrali dijakinje in dijaki "Gimnazije Piran".

Preberi več

Potujoča likovna razstava na OŠ Prežihovega Voranca na Jesenicah

 razstava-igraj-se-z-mano-os-prezihovega-voranca-2014 14-tb

V sredo, 23.4.2014, smo na OŠ Prežihovega Voranca na Jesenicah, organizirali dogodek v sklopu mednarodne potujoče razstave Bodi umetnik. Za učence 4. razreda je bil dogodek hkrati tudi kulturni dan, pridružili pa so se jim še otroci iz vrtčevske enote Julke Pibernik ter učenci iz OŠ s prilagojenim programom Poldeta Stražišarja.

Preberi več

Potujoča likovna razstava na OŠ Ivana Roba v Šempetru pri Novi Gorici

razstava-os-sempeter-pri-novi-gorici-2014-igraj-se-z-mano-tb-210

V torek, dne 15.4. smo imeli otovoritev potujoče likovne razstave, ki je del projekta »Bodi umetnik« na OŠ Ivana Roba v Šempetru pri Novi Gorici. Otvoritev razstave je sovpadala z zaključkom bralne značke v šolskem letu 2013/14 vseh udeleženih otrok.

Preberi več

Taborniški feštival

 taborniski-festival-2014-igraj-se-z-mano-drustvo-za-kulturo-inkluzije-tb 210

V soboto, 12. aprila, je v ljubljanskem parku Tivoli potekal že 18. Taborniški feštival. Tradicionalna prireditev je posvečena dnevu Zemlja ter dnevu tabornikov. Pod organizacijo Mestne zveze tabornikov Ljubljana, ki združuje vse ljubljanske tabornike iz skupaj 16 taborniških rodov, je bil park Tivoli zaznamovan z več kot 40 delavnicami,

Preberi več

Igraj se z mano na Inclusia Expo v Celovcu

inclusia-celovec002

Začetki dogodka 'Inclusia Expo' v organizaciji Društva Inkluzija iz Reifnitz iz Avstrijske Koroške segajo 12 let nazaj, ko so organizatorji želeli opozoriti na pomen inkluzije. Vse od takrat ostaja edinstven projekt, ki stremi k ozaveščanju ljudi.

Preberi več

Seminar vzpostavljanja partnerstev 'Mind EUR mental health'

pba-ireland000

Center Janeza Levca Ljubljana se je s svojo predstavnico udeležil Mednarodnega seminarja vzpostavljanja partnerstev 'Mind EUR mental health', ki je v organizaciji Irske Nacionalne agencije za mobilnost med 27. In 31. marcem potekal na Irskem.

Preberi več

Otvoritev potujoče likovne razstave "Igraj se z mano" - vrtec Mladi rod Ljubljana

otvoritev-razstave-igraj-se-z-mano-vrtec-mladi-rod-ljubljana-april-2014 02-tb

 

V četrtek 3.4.2014 je 8 učencev 5.-ih in 4.-ih skupin Centra Janeza Levca Ljubljana PP Jarše v inkluzivnem duhu obiskalo vrtec Mladi rod – Mavrica. Otroci so učence sprejeli s petjem in jih z roko popeljali do slik.

Preberi več

Potujoča razstava "Igraj se z mano" v CID Ptuj

 

otvoritev-razstave-igraj-se-z-mano-cid-ptuj-2014

Danes (14. 3. 2014) smo spet imeli zabavno dopoldne. Odprli smo še eno potujočo razstavo v Centru interesnih dejavnosti Ptuj. Povabili smo učence OŠ Olga Meglič ter OŠ s prilagojenim programom Ljudevita Pivka.

Preberi več

Odprte prijavnice za prijavo na 8. Mednarodni festival "Igraj se z mano" 2014

Dragi 'igrajsezmano'-vci!

Z veseljem najavljamo, da so odprte prijavnice na 8. Mednarodni festival "Igraj se z mano" 2014. Tudi letos bo festival potekal konec maja na treh lokacijah v Sloveniji: Ljubljana, Maribor in Muta.

Vabilo in prijavnice.

Vabljeni k sodelovanju!

Kratki vtisi z otvoritve Mednarodne potujoče razstave »Igraj se z mano« v Mladinskem centru Gornja Radgona

 

mc-gornja-radgona-razstava-igraj-se-z-mano-2014 11

Včeraj (12. 3. 2014) smo se res imeli fajn! Mednarodna potujoča likovna razstava je nadaljevala svojo pot v Mladinskem centru Gornja Radgona.

Preberi več

Znani datumi 8. Mednarodnega festivala "Igraj se z mano"

igraj-se-z-mano-2013

Dragi 'igrajsezmano'-vci!

Znani so datumi festivalskih dogodkov za 8. Mednarodni festival "Igraj se z mano".

 • Ljubljana, Kongresni trg: 27. 5. - 30. 5. 2014
 • Maribor, Trg Svobode: 23. 5. 2014
 • Muta, osrednji trg: 30. 5. 2014

Preberi več

Likovna razstava Igraj se z mano se podaja na pot

panorama-web-2
Likovna dela, ki smo jih od ustvarjalcev iz vse Slovenije in tujine prejeli v sklopu že 7. Mednarodnega likovnega natečaja 'Igraj se z mano', so se uvodoma že predstavila na otvoritveni razstavi v Cankarjevem domu ob koncu januarja.

Tam je bilo na ogled skoraj 900 likovnih del, kar je drugemu preddverju naše največje kulturne ustanove pridalo prav poseben čar!

Preberi več

Igraj se z mano ob slovenskem kulturnem prazniku, Prešernovem dnevu

 

bodi-umetnik-zakljucek-otvoritvene-razstave-igraj-se-z-mano-in-proslava-centra-janeza-levca-ljubljana-ob-dnevu-kulture 2Največja kulturna ustanova v Sloveniji, Cankarjev dom, je zopet gostila še enega v nizu dogodkov ‘Igraj se z mano’.

Otroci in mladostniki iz Centra Janeza Levca Ljubljana so letošnji kulturni praznik

Preberi več

Bodi umetnik - 7. Mednarodni kulturno-likovni dogodek "Igraj se z mano"

Bodi umetnik - 7. Mednarodni kulturno likovni dogodek "Igraj se z mano" 2014Letošnji mednarodni kulturno-likovni dogodek, ki je potekal 30. 1. 2014 v Cankarjevem domu, je ponovno gostil več kot 600 otrok in mladostnikov ter njihovih mentorjev in staršev, ki so sodelovali na mednarodnem likovnem natečaju Bodi umetnik – Igraj se z mano.

Preberi več

Obisk iz Reke

Uvodni sestanekV sredo, dne 15. Januarja smo gostili predstavnice »Centra za rehabilitacijo« iz prijateljskega mesta Reka na Hrvaškem in neformalne skupine Mary. S skupino Mary (katere člani so v večini uporabniki Centra za rehabilitacijo iz Reke) smo namreč prijavili in dobili odobreno transnacionalno pobudo.

Preberi več

Transnacionalna mladinska pobuda 'Let's do it'

Društvo za kulturo inkluzije bo v letu 2014 skupaj s partnerjem iz Hrvaške, Neformalno skupino Mary izvajal projekt transnacionalne mladinske pobude, katere glavni temi sta protidiskriminacija in invalidnost.

Projekt je financiran iz strani Evropske komisije preko Zavoda Movit NA Mladina s Programom Mladi v Akciji.

Preberi več

Mednarodno usposabljanje 'Count me in' – 'Računaj name'

count-me-in-14-monday-028

Društvo za kulturo inkluzije v sklopu projekta mednarodnega usposabljanja, ki poteka pod okriljem programa 'Mladi v akciji', gosti 24 mladinskih delavcev iz 11 držav.

Preberi več

Campaining for youth activisation

V začetku meseca novembra se bo v Srbiji, natančneje v Topoli,
odvijalo usposabljanje na temo "Campaining for youth activisation".
Glavni cilj je izobraziti 30 mladih udeležencev iz 10 različnih držav
Evropske unije ter Balkana o različnih metodah za povečanje aktivnosti
in participacije mladih v demokratičnih procesih. Udeleženci se bodo
preko stimulacij, iger vlog, predavanj in deljenja izkušenj ukvarjali
z različnimi aktualnimi vprašanji kot na primer: Kako oblikovati in
posredovati jasna sporočila mladim v različnih skupnostih? Katere
kanale komunikacije uporabiti na področju interneta in v današnjem
hitrem načinu življenja? Kako oblikovati uspešno kampanjo za
aktivizacijo mladih? Usposabljanja se bodo udeležile tudi tri članice
Društva za kulturo inkluzije.

Count me in (Računaj name)

Društvo za kulturo inkluzije se je 1. maja 2013 prijavilo na razpis programa Mladi v akciji in dobilo odobren projekt z naslovom 'Count me in: Volunteering for active inclusion (Računaj name: Prostovoljstvo za aktivno inkluzijo)'. Trenutno se poleg intenzivnih priprav na to usposabljanje ukvarjamo tudi s pisanjem novih projektov in pa še z dvema večjima poglavjima Mednarodnega festivalskega leta "Igraj se z mano" katerega soustvarjalec in soorganizator je poleg Zavoda za usposabljanje Janeza Levca tudi naše društvo.

Preberi več

Mednarodni inkluzivni dogodki ‘Igraj se z mano’ in DKI

Leto 2013 se preveša v drugo polovico, ki bo vsaj tako polna dogodkov, kot je bila prva. In kaj se je dogajalo v času od januarja do junija?

Leto se je pričelo z Mednarodnim kulturno-likovnim dogodkom ‘Igraj se z mano’, ki se je ponovno odvijal v Cankarjevem domu. Obiskovalcem so bila takrat na ogled številna dela umetnikov iz preko 270 ustanov iz Slovenije in drugod. Likovna dela so se nato podala na pot po Sloveniji in s seboj ponesla idejo o inkluziji – aktivnem vključevanju oseb s posebnimi potrebami v družbo. Umetnine mladih in malce starejših umetnikov so tako obiskale vrtce, šole, knjižnice, galerije, mladinske centre in druge ustanove in v prijetnem ter sproščenem vzdušju omogočile ustvarjalno in sproščeno druženje obiskovalcev.

 

Preberi več

7. Mednarodni festival "Igraj se z mano"

Festival 'Igraj se z mano', že 7. po vrsti, se nezadržno bliža.

Festivalsko pestrost bo najprej moč občutiti na Muti (24. 5. 7. 6.), ta se bo nato preselila v Maribor (27. in 28. 5. 11. in 12. 6.), končala pa v Ljubljani, kjer bo veselo dogajanje moč čutiti med 28. in 31. 5.

Program festivala, ki bo tako kot pretekla leta poln odrskih nastopov ter najrazličnejših delavnic, najdete na povezavi http://www.igrajsezmano.eu/Festival/Program2013.aspx

Iskreno vabljeni k udeležbi!

Društvo za kulturo inkluzije
Soorganizator dogodkov 'Igraj se z mano'

7. Mednarodni festival "Igraj se z mano" - odprte prijavnice

Odprte so prijavnice za sodelovanje na 7. Mednarodnem festivalu "Igraj se z mano", ki bo letos potekal na treh lokacijah v naslednjih terminih:

 • Muta - 24. 5. 7.6. 2013
 • Maribor - 27. in 28. 5. 11. in 12. 6. 2013
 • Ljubljana - od 28. do 31. 5. 2013

Prijavnice najdete na uradni spletni strani festivala: www.igrajsezmano.eu

Vabljeni

21. 3. – svetovni dan Downovega sindroma

Leta 2007 so organizacije, ki se posvečajo vzgoji in izobraževanu, življenju in delu ljudi z downovim sindromom 21. marec razglasile za svetovni dan downovega sindroma. Datum simbolno opozarja na družbeni položaj ljudi s kromosomsko posebnostjo, saj je za downov sindrom značilen tretji kromosom na 21. paru kromosomov človeške celice.

Preberi več

6. Mednarodni kulturno likovni dogodek "Igraj se z mano"

Kot že nekaj let zapovrstjo smo tudi letos skupaj z Zavodom za usposabljanje Janeza Levca organizirali Mednarodni likovni natečaj "Igraj se z mano". Dela, ki so prispela na natečaj bodo od 5. 2. 2013 do 17. 2. 2013 razstavljena v II. Preddverju Cankarjevega doma. 

Vabljeni na ogled.

Posvetovalni organ Društva za kulturo inkluzije

Na 2. občnem zboru članov društva za kulturo inkluzije, ki je potekal v četrtek, 23. 8. 2012 s pričetkom ob 15.00 uri smo prisotni člani soglasno sprejeli sklep o ustanovitvi Posvetovalnega organ Društva za kulturo inkluzije v sestavi mag. Matej Rovšek, Dr. Robi Kroflič in g. Josip Šerbetar.