Srce in duša inkluzije se seli v Radlje ob Dravi

IMG 4715

Čez vikend so naši udeleženci v okviru projekta Srce in duša inkluzije nadaljevali s predstavitvijo neformalnih metod učenja. Hrvaška ekipa se je predstavila s slikanjem na tkanino oz. vrečke iz platna in odtiskovanjem s pomočjo krompirja. Srbska ekipa je prikazala metodo izdelovanja papirja iz recikliranega papirja. Makedonska ekipa je pričela s pripovedovanjem zgodbe in nadaljevala s tematskim slikanjem po Montessori metodi, v kateri so še posebej specializirani. Bosanska ekipa pa je predstavila zanimivo gibalno-motorično aktivnost s pomočjo vodnih balonov. Sledile so različne diskusije v povezavi s kreativnostjo, metodami in inkluzijo otrok s posebnimi potrebami.

Udeleženci so delili svoje izkušnje iz prakse, se pogovarjali o različnih pristopih, ki jih uporabljajo in ob tem odpirali nekatere dileme.

 

Uvedli smo tudi aktivnost, v kateri lahko udeleženci sami sebe preizkusijo v vživljanju v posebne potrebe kot so gibalna oviranost, slepota, naglušnost in druge. Cilj aktivnosti je, da udeleženec preživi polovico dneva v invalidskem vozičku ali pa z zavezanimi očmi oz. slušalkami na ušesih. Pri tem je še posebej pomembno, da celotna skupina ozavesti, da je med njimi tudi oseba s posebnimi potrebami, ki morda potrebuje posebno asistenco ali pomoč pri dnevnih rutinah.

V ponedeljek zjutraj bo skupina zamenjala delovno okolje, saj se odpravlja v Radlje ob Dravi, kjer se bo predstavila še zadnja neformalna metoda - slikanje v naravi.

Vabljeni k ogledu fotografij v galeriji.