Hostel pri Janezu je spet odprl svoja vrata

Kako združimo koristno s prijetnim, so že lansko leto dokazali zaposleni v Centru Janeza Levca Ljubljana, ko so mogočno stavbo na Karlovški cesti 18, ki med letom nudi dom učencem in dijakom s posebnimi potrebami, za čas poletja spremenili v prijeten hostel. Poimenovali so ga Hostel pri Janezu, ki se je med svojim lanskim poletnim delovanjem zavihtel na 2. mesto med ljubljanskimi hostli po ocenah na Hostelworld.com.

Ne samo, da hostel nudi prijetna in ugodna prenočišča obiskovalcem s celega sveta, vanj so vključili tudi mlade s posebnimi potrebami, ki bodo svoje počitniško delo lahko opravljali v hostlu. Takšno socialno vključevanje se je izkazalo za zelo koristno, saj je tovrstno preživljanje prostega časa zanje prijetno, staršem pa je prihranjena marsikatera skrb. Opravljali bodo prav vse naloge, od vodenja recepcije in sprejemanja gostov do priprave zajtrka, pospravljanja sob in urejanja okolice.

 

Hostel, ki je v Sloveniji edinstven, ne ponuja samo cenovno ugodne namestitve; tisto, kar res šteje, je prijetnost ob vstopu v stavbo, ki jo začutijo prav vsi obiskovalci. Pisane slike in mozaiki, ki jih med letom ustvarjajo otroci, hostlu dodajo še višjo vrednost.

Povezava do spletne strani Hostla pri Janezu