Srce in duša inkluzije - zaključek prve aktivnosti

tc-srce-in-dusa-inkluzije 443

V sredo, 1. 7. se je zaključilo usposabljanje oziroma prvi del projekta Srce in duša inkluzije, ki je financiran preko programa Erasmus+.
Zadnja dva dni smo udeleženci preživeli v lepem okolju v Radljah ob Dravi, kjer je Črnogorska ekipa predstavila še zadnjo metodo neformalnega učenja - slikanje v naravi. Udeleženci so izjemno uživali pri učenju metode, ki vključuje ustvarjanje slike z materiali, ki jih najdemo v naravi in tako spodbuja kreativnost tudi preko iskanja in uporabe raznolikih pripomočkov.

Pred začetkom učenja pa nam je ekipa iz Črne gore predstavila še uporabne vaje za dihanje in raztegovanje, katerih se poslužujejo pri svojem vsakodnevnem delu v centru.

 

Udeleženci smo se odpravili tudi na pohod po gozdni poti na Stari grad, kjer smo uživali v razgledu zgornje dravske doline. Aktivnosti so se zaključile s pohodom po vodni učni poti ob Dravi, kjer smo spoznali še zgodbe nekaterih okoliških prebivalcev. Ustavili smo se pri naravnem kopalnem jezeru. Tu smo poleg sproščenega uživanja v lepem vremenu, kopanju in igrah v vodi izkoristili priložnost za snovanje projektov v prihodnosti in se pogovarjali o različnih načinih sodelovanja med organizacijami. Prav tako se je že začelo načrtovanje drugega dela projekta - mladinske izmenjave, ki bo potekala oktobra. Večer se je zaključil s končno evalvacijo in prijetnim druženjem.