Prek 1000 se nas je v raznolikosti igralo na "Bodi športnik"

Včeraj, 5.10.2015, je na letnem telovadišču Ilirija potekal že 9. mednarodni športni dogodek "Igraj se z mano - Bodi športnik". Dan je bil kot nalašč v uvod za združevanje ob svetovnem dnevu učiteljev ter začetku tedna otroka. Tudi letošnji "Bodi športnik" je bil mednaroden - naši gostje iz Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Srbije, Črne gore, Makedonije so se odlično zabavali. Druženje je bilo pisano, saj so se ga poleg gostov iz tujine udeležili tako malčki iz vrtcev kot šolarji, dijaki in različne organizacije! Ovira ni bil ne jezik, ne različne zmožnosti otrok in mladih, inkluzija ne pozna meja. Na voljo jim je bilo preko 40 športnih, gibalnih in ustvarjalnih delavnic, kjer so skupaj urili športno-igrivega duha.

Prehodni pokal "fair play-a" je letos za eno leto odšel v roke Gimnazije Šiška, katere dijaki so se izkazali v pošteni igri, strpnosti, spoštovanju in sprejemanju drugačnosti, odlični pa so bili tudi v vlogi prostovoljcev. Ob zaključku so jim ga podelili lanski dobitniki pokala, Zveza Sonček, nato pa so skupaj zapeli še »Vse najboljše« učiteljem ob svetovnem dnevu učiteljev.

Kot vsako leto, je dogodek povezoval Gogi, ki nas je s pozitivno energijo držal po konci. Manjkala nista niti klovn Jaka in njegova Pika Nogavička, ter dva škrata –naši maskoti. Vrhunec športnega dneva je bil tudi naš zvesti ambasador Zlatko, ki je vse vrgel na noge! Pri repanju se mu je pridružil tudi eden izmed otrok in pokazal, kako se stvari streže! Kako sta skupaj zarepala in kaj vse se je dogajalo, je objavljeno na facebook.com/igrajsezmano.

Fotografije z dogodka