Delavnica izdelovanja naravne kozmetike

Aktivnosti v projektu »Zdrav duh v zdravem telesu« so v polnem teku. Ponedeljkovo popoldne so udeleženci projekta izkoristili za izdelovanje naravne kozmetike s pomočjo naravnih materialov in eteričnih olj. Na delavnici so skupaj z mentorji usvojili tehnike in postopke izdelovanja naravne kozmetike, spoznavali naravne dišave, ozavestili pomen zdravega načina življenja in se ob tem neizmerno zabavali. Kolaž fotografij priča o tem, da smo preživeli pestro in živahno popoldne.

 

Takole so nekateri udeleženci delili svoje vtise:

  • Anja: "Na delavnicah je fajn, ker se lahko pogovarjamo o naših težavah. Skupaj izdelamo kozmetiko, ki nam diši in pomaga. Meni je bila najbolj všeč krema, ki mi je pomagala pri težavah s kašljanjem."
  • Ana: "Vredu je tu. Najbolj všeč mi je mazilo iz aloe vere gela proti mozoljem."
  • Veronika: "Moj najljubši izdelek je krema za obraz. Rada pridem, ker se lahko veliko pogovorimo in smejimo. Danes smo izdelovali pripravke za suho lasišče proti prhljaju. Veliko limoninega soka, olivno olje in dišeča olja. Jaz sem si izbrala limonsko travo in rožmarin."
  • Matjaž: "Rad hodim, ker se veliko smejimo. Uporabljam vse izdelke, ki jih naredimo. Najpogosteje pa deodorant. Smešno je, zabavamo se, včasih kakšna olja tudi smrdijo, drugače pa je pomembno, da vemo za kaj jih uporabljamo."
  • Gordan: "Jaz rad pridem in všeč mi je, ker delavnice niso zahtevne. Veliko sestavin je potrebno segrevati, tukaj vedno pomagam. Delali smo tudi čokoladne kokosove kroglice z eteričnimi olji."