Strokovni posvet kot uvod v praznovanje 10. obletnice Mednarodnega festivala "Igraj se z mano"

posvet 3

Danes, 17. 5., je v Veliki sejni dvorani Mestne občine Ljubljana potekal strokovni posvet ob 10. obletnici Mednarodnega festivala "Igraj se z mano". Udeležili so se ga strokovnjaki z različnih področij, ki so orisali svoj pogled na razvoj in stanje festivala po desetih letih.


 
Ob začetku dogodka je zbrane pozdravil vodja Oddelka za projektne dejavnosti na Centru Janeza Levca Ljubljana in vodja festivala Boštjan Kotnik. S kratkim predstavitvenim filmom je publiki predstavil projekt festivalskega leta Igraj se z mano, statistiko in pomembne dosežke, ki jih je festival v desetih letih nanizal. S pozdravnim nagovorom je zbranim besede namenil tudi župan MOL g. Zoran Janković.
 V prvem delu posveta so povabljeni govorniki predstavili pogled na festival s stališča svojega strokovnega področja, v nadaljevanju pa je sledila odprta razprava, na kateri so gostje skušali odgovoriti na številna vprašanja, sprožena tekom samega posveta.
Na povetu so svoje prispevke pripravili:
- dr. Katja Jeznik s Filozofske fakultete UL z Oddelka za pedagogiko in andragogiko;
- Julija Kotnik, vodja marketinga in PR Igraj se z mano;
- Roberta Čotar Krilić iz Nacionalne agencije programa Erasmus+, Mladi v akciji;
- mag. Marja Medved iz Agencije CMEPIUS;
- Marija Fabčič iz Mestne občine Ljubljana;
- dr. Matej Rovšek, ravnatelj Centra Janeza Levca Ljubljana;

 

Razpravo je moderiral dr. Robi Kroflič s Filozofske fakultete UL iz Oddelka za pedagogiko in andragogiko.

V živahni razpravi so sodelujoči izmenjavali mnenja in se strinjali, da je festival prehodil dolgo in spoštovanja vredno pot proti svojemu cilju.

Utrinke z današnjega posveta si lahko ogledate v galeriji.