Festivalsko dogajanje iz Maribora potuje naprej po Sloveniji

SLIKE2 za splet

Mednarodni festval "Igraj se z mano" je včeraj v Mariboru otvoril letošnjo potovanje. Že nasledni teden se bo najobsežnejši del odvil v Ljubljani, in sicer bo Kongresni trg in Park Zvezda za 4 dni zavzela igra.

Včeraj smo na Trgu svobode v Mariboru preživeli čudovito dopoldne. Začetne dežne kapljice smo z dobro voljo hitro pregnali. Iz Maribora se bomo že naslednji teden preselili na druge konce Slovenije. Osrednje dogajanje bo od torka do petka potekalo na Kongresnem trgu in v Parku Zvezda v Ljubljani. Dva odra, veliki glavni in mali gledališki, bosta vse štiri dni gostila nadebudne mladein malo manj mlade plesalce, glasbenike, pevce, lutkarje ... Tudi v Ljubljani boste lahko svoje spretnosti preizkušali na različnih delavnicah, ki jih bodo pripravili različne šole, zavodi, centri, društva, muzeji ... Čaka nas pester program.

V petek, 27. maja se bo festival že šestič zapored odpravil na Muto in jo za en dan spremenil v mesto inkluzije. Še posebej pa nas veseli, da se bomo letos prvič igrali tudi v Beli krajini - v Črnomlju in Semiču (26. maj), ter v Vipavi (27. maj). Belokranjski festival bo povezan s filmskim projektom Video S-factor, v Vipavi pa bo poudarek na športnih igrah.

Z nami bo tudi naš ambasador Zlatko, ki se bo pomešal med delavnice in skupaj z vami preživljal lepe dopoldanske dneve. Na našem facebooku vas takole povabi na festival.