Mladinska izmenjava Inclusion through performance

priprave 3

Pričela se je mladinska izmenjava »Inlcusion through performance«, ki poteka v času od 18.-28. 5. in je financirana preko programa Eramsus +. V okviru izmenjave so nas obiskali vrhunski glasbeniki iz naše partnerske organizacije Berklee College of Music - Valencia Campus.

Glavni namen mladinske izmenjave je združitev dveh stvari, ki se zdita na prvi pogled nezdružljivi: vrhunskih glasbenikov iz akademije Berkleee College of Music – Valencia Campus ter mladostnikov s posebnimi potrebami. Mladostniki in glasbeniki so že pričeli z vajami, skupnim druženjem in glasbenim udejstvovanjem. Prvi vtisi sodelujočih mladostnikov s posebnimi potrebami so izredno pozitivni, saj je zanje petje v družbi vrhunskih glasbenikov res posebno doživetje. Rezultat njihovega glasbenega sodelovanja bo nastop na sredinem večernem koncertu na velikem odru Kongresnega trga. Popeljali nas bodo v svet prelepih slovenskih popevk.
Projekt je nastal iz vizije našega društva, želje po inkluziji, in sicer, da omogočimo aktivno participacijo mladostnikom s posebnimi potrebami tako, da dobijo možnost izražanja skozi glasbo in performans v inkluziji s svetovno znanimi glasbenimi talenti.

Več slik si oglejte v galeriji.

erasmus