Obiskali so nas prijatelji z Islandije

01

Pretekli teden smo gostili naše prijatelje iz partnerske organizaciješole Klettaskoli iz Reykjavika.

 

Obisk se je v petek veselo zaključil z nastopom otrok s posebnimi potrebami iz njihove šole, v sodelovanju z otroki oz. mladostniki Centra Janeza Levca Ljubljana. Nastopali so na zaključnem dogodku Finančnega mehanizma EGP in Norveškega finančnega mehanizma v Sloveniji v obdobju 2009-2014 z naslovom »Sodelujemo za skupne cilje«.


Islandski in slovenski udeleženci so otroci in mladostniki s posebnimi potrebami ter njihovi mentorji. V času projekta jih je povezovala rdeča nit in sicer priprava glasbeno – plesnega nastopa za zaključni dogodek. Ob tem so otroci razvijali timski duh, se učili sodelovanja, predvsem pa komuniciranja in spoznavanja različnih kultur.
Spremljajoče dejavnosti, ki so jih udeleženci v tem kratkem času obiska doživeli, so bile tudi spoznavanje Ljubljane ter obisk slovenske obale s krajšo vožnjo z ladjico. Udeleženci so se dodobra spoznali tudi z delovanjem Centra Janeza Levca Ljubljana, načinom dela na naših enotah ter njihovimi specifikami.
Naše sodelovanje z Islandci se krepi že nekaj časa. Nazadnje so udeleženci iz Centra Janeza Levca Ljubljana v okviru projekta »Inkluzija skozi šolski sistem, šolsko kulturo in prakso« svoje znanje širili na strokovnem obisku in usposabljanju januarja, 2016. Študijski obisk je bila nepozabna mednarodna izkušnja za nas kot tudi Islandce, s katerimi bomo sodelovanje brez dvoma še naprej krepili.

Nekaj fotografij si lahko ogledate v galeriji.