Bodi umetnik "Igraj se z mano" v knjižnici SLovenska Bistrica

V sklopu potujoče razstave, ki je nastala v okviru Bodi umetnik - Mednarodnega likovnega natečaja Igraj se z mano, so v ponedeljek, 17. oktobra, tudi v Pionirski knjižnici v Slovenski Bistrici odprli razstavo, na kateri se predstavljajo dela ustvarjena za ta natečaj.

Po osrednjem dogodku, ki se februarja odvijal v Cankarjevem domu, razstava v različnem obsegu zaokroži po šolah, vrtcih, knjižnicah, mladinskih centrih in drugih ustanovah. Razstava, njena postavitev in otvoritvena prireditev naj bi omogočala vzpostavljanje stikov in spodbuja druženje med otroci s posebnimi potrebami in večinsko populacijo, zelo dobrodošlo pa je tudi medgeneracijsko druženje.

Na otvoritvi je zbrane pozdravila direktorica knjižnice, gospa Patricija Breznikar, k besedi pa je povabila še Anito Ogulin iz Zveze prijateljev mladine Ljubljana, Moste-Polje, in Meto Javernik, dolgoletno prostovoljko Rdečega križa, ki sta spregovorili o dejavnostih, ki jih izvajajo v povezavi z otroki s posebnimi potrebami. Za kulturni program so poskrbeli otroci Vrtca Otona Župančiča, enota Sonček, pod vodstvom strokovnih delavk Marjane Verhovnik in Emilije Repič.

Fotografije z dogodkov