Razstava Bodi umetnik "Igraj se z mano" gostuje v MGLC

na ogled: 17. 11.–11. 12. 2016, od torka do nedelje, od 10.00 do 18.00, vstop prost

Potujoča razstava, ki je nastala na podlagi mednarodnega likovnega natečaja v 2015-2016, predstavlja pomemben element socialne integracije oziroma inkluzije med otroki s posebnimi potrebami ter večinsko populacijo, ki jo že vrsto let gradita Društvo za kulturo inkluzije in Center Janeza Levca Ljubljana.
Razstavo so postavili otroci sami. Pri izvedbi otvoritve in postavitve razstave so sodelovali gojenci Centra Janeza Levca ter učenci 2. B. OŠ Prežihov Voranc v Ljubljani.
Razstava je tudi spremljevalni dogodek razstave Centri grafike: na presečišču znanja, vedenja in sodelovanja. Dopolnjuje jo izbor del, ki so jih otroci izdelali na otvoritvenem dogodku, ko so obiskali tudi to razstavo in na podlagi vtisov izdelali likovne izdelke.

Mentorice: Nika Rupnik, Tina Konec, Sandra Vaupotič, Katja Kovše
Vodja projekta v MGLC: Lili Šturm, muzejska svetovalka (www.mglc-lj.si)
Vodja projekta Bodi umetnik – Igraj se z mano: Boris Kononenko (www.igrajsezmano.eu)

Organizatorji: Mednarodni grafični likovni center (MGLC), Društvo za kulturo inkluzije, Center Janeza Levca Ljubljana