Priprave na otvoritveno razstavo Bodi umetnik v polnem teku

manjsa slika1

Samo še dober teden dni nas loči od kulturno-likovnega dogodka Bodi umetnik v Cankarjevem domu v Ljubljani. Priprave so vsak dan bolj intenzivne, saj se vsi trudimo in želimo, da bi vsem udeležencem Bodi umetnik še dolgo ostal v lepem spominu.

V torek, 14. februarja 2017, bodo 2. preddverje Cankarjevega doma preplavile pisane slike naših mladih umetnikov, ki so prispela na Bodi umetnik - 10. Mednarodni likovni natečaj "Igraj se z mano". Dela, ki bodo razstavljena, je izbrala naša strokovna komisija. Ker vemo, da je bilo prav v vsak izdelek vloženega veliko truda, bomo vsem sodelujočim podelili priznanja.

Tematika letošnjega natečaja je zaobjemala dve temi, in sicer: Igraj se z mano ter Mojih naj 10. in Pisane, čarobne umetnine v sebi skrivajo različne zgodbe o prijateljstvu, družini, igri ... Skozi bogat likovni jezik so izražena mnogokatera čustva, tako pozitivna kot negativna, in prav vsaka slika nosi bogato sporočilo.

Še posebej smo veseli, da si bomo lahko ogledali mjuzikel "Pogum" v izvedbi Osnovne šole Gustava Šiliha. Kratko predstavitev mjuzikla si lahko ogledate tukaj, celotnega pa si lahko ogledate na valentinov dan v Cankarjevem domu.