Odprtje fotografske razstave "Nič drugačne mame" v Mestni hiši v Ljubljani

otvoritev1

Na včerajšnji lep pomladni dan je v steklenem atriju Mestne občine Ljubljana potekalo odprtje fotografske razstave "Nič drugačne mame" fotografa Primoža Lavreta.

Čudovito okolje mestne hiše je prav poseben kraj za zadnjo postavitev razstave, ki v svoje središče postavlja 20 zgodb mam otrok s posebnimi potrebami. Mame otrok s posebnimi potrebami nismo čisto nič drugačne od tistih, ki imajo zdrave otroke, je pa
res, da v svoji skrbi za otroka potrebujemo malo več organizacije.
To je v uvodu poudaril tudi povezovalec večera in dodal, da z drugačnostjo ni nič narobe, dokler se o njej ne govori z negativnim prizvokom. Za kulturni program so poskrbele plesalke, učenke Centra Janeza Levca Ljubljana z enot Dečkova in Levstikov trg. Dogodek so popestrile članice improvizacijskega gledališča s svojo točko in obiskovalce  Nekaj pozdravnih besed je zbranim namenila tudi pobudnica razstave, gospa Mojca Vaupotič. Razstavo pa je odprla vodja Odseka za izobraževanje na Oddelku za predšolsko vzgojo in izobraževanje MU MOL, gospa Janja Ramšak.
Želimo si, da bi takšni dogodki pripomogli vsem našim otrokom zagotoviti boljše pogoje življenja, vključevanja v družbo in sprejetost tudi v odrasli dobi naših otrok.

Otvoritev2

Otvoritev4

Otvoritev3

Otvoritev5