Igrajte se z nami na Kongresnem trgu v Ljubljani

igrajsezmano2017 torek

Pa smo dočakali letošnji Mednarodni festival "Igraj se z mano" v Ljubljani. Od 9. ure zjutraj se je Kongresni trg v prestolnici šibil od mladih in malo manj mladih obiskovalcev, ki so se udeležili prvega dne 11. Mednarodnega festivala "Igraj se z mano".

Po uvodnem pozdravu našega zvestega ambasadorja Gogija so dva odra zavzeli nadebudni mladi glasbeniki, pevci, plesalci, igralci, animatorji ... Obiskovalci so lahko uživali na več kot 50 različnih delavnicah,kjer so preizkušali svoje spretnosti, se urili v različnih spretnostih, športnih animacijah ...

Našega festivala pa ne bi bilo brez skoraj 100 pridnih učencev s Centra Janeza Levca Ljubljana, ki so že od jutranjih ur pomagali pri postavljanju stojnic in delavnic, varovanju, vodenju in izvedbi delavnic.

Letošnje leto se je festivalu pridružil projekt Cel svet se rad igra. Z njim želimo mladim predstaviti in jih seznaniti z različnimi nepoznanimi kulturami in etničnimi skupinami. Preko projekta mlade opozarjamo na pomembnost sprejemanja beguncev in migrantov kot enakovrednih predstavnikov družbe in jih podučiti o strpnosti in nenasilni komunikaciji ter človekovih pravicah.

Dopoldanski del festivala se je zaključil v čudovitem sončnem vremenu. Dogajanje se bo nadaljevalo ob 20. uri, ko bomo v zvokih glasbe na odru spremljali naše vrle pevce in pevke s Centra Janeza Levca Ljubljana v sodelovanju z domačimi glasbeniki. Moči bodo združili ambasador "Igrajs e z mano" Zlatko, Omar Naber, Hamo, Jurki, Ula Ložar ...

Jutri nadaljujemo v istem tempu in s še več zanimivimi dogodivščinami.

Fotografije dogodka si lahko ogledate tukaj:
https://goo.gl/photos/t99N72uPYUnBo48u8