Sprememba nastopajočih na današnjem večernem dogodku

Naše festivalsko dogajanje je v polnem teku in že je tu sredin večerni dogodek.

Ne glede na to, da je misija festivala inkluzija in vljučevanje ter boj proti nestrpnosti, je na globalni ravni diskriminacija še kako prisotna. Le-te je bila zaradi statusa begunke deležna tudi ena izmed naših današnjih nastopajočih, virtuozinja na odru Jawa Manla iz Sirije. Čeprav je imetnica začasnega nizozemskega potnega lista, ima njen begunski status negativno konotacijo tako v birokratskem kot tudi v splošnem smislu. Tako se je birokratska težava prelevila v tehnično in s tem povzročila negativno izkušnjo za Jawo in za Mednarodni festival "Igraj se z mano".

Festivalski ekipi bi se morala pridružiti že v petek, 19.5., vendar zaradi zapletov v Slovenijo ni prišla, zato njenega današnjega nastopa na odru Mednarodnega festivala "Igraj se z mano" ne bo.

Kljub temu večerni dogodek v sklopu sredinega festivalskega dne ostaja in veselimo se, da bomo kljub zapletom lahko uživali v dobri glasbi. Pridružili se nam bodo mnogi vrhunski glasbeniki. Veselimo se srečanja z vami na Kongresnem trgu.