Mednarodno usposabljanje 'Count me in' – 'Računaj name'

count-me-in-14-monday-028

Društvo za kulturo inkluzije v sklopu projekta mednarodnega usposabljanja, ki poteka pod okriljem programa 'Mladi v akciji', gosti 24 mladinskih delavcev iz 11 držav.

Projekta, ki se med 11. in 18. oktobrom odvija v Radljah ob Dravi, se tako udeležujejo gostje iz Azerbajdžana, Egipta, Velike Britanije, Romunije, Albanije, Makedonije, Ukrajine, Turčije, Hrvaške, Črne Gore in Slovenije.

Udeleženci se seznanjajo s konceptom inkluzije, izmenjujejo si pretekle izkušnje in primere dobrih praks, pridobljeno znanje pa vsakodnevno uporabljajo tudi v praksi. Organizatorji so jim v sklopu projekta omogočili, da v določenem obdobju izkusijo različne handikepe in tako prvič zares začutijo pomen vživljanja v kožo drugega.

Za mnoge udeležence je tokratni obisk Slovenije prvi stik z našo državo, zato si organizatorji prizadevajo, da bi našo deželo predstavili v kar najlepši luči. Udeleženci se tako seznanjajo tudi z lokalnim okoljem in njenimi prebivalci kot tudi s kulinaričnimi in naravnimi lepotami Koroške.

Več o projektu si lahko preberete na spletni strani posvečeni mednarodnemu usposabljanju "Count me in"

Lepo vabljeni tudi k ogledu fotografij.