Obisk iz Reke

Uvodni sestanekV sredo, dne 15. Januarja smo gostili predstavnice »Centra za rehabilitacijo« iz prijateljskega mesta Reka na Hrvaškem in neformalne skupine Mary. S skupino Mary (katere člani so v večini uporabniki Centra za rehabilitacijo iz Reke) smo namreč prijavili in dobili odobreno transnacionalno pobudo.

Pobudo financira Evropska komisija preko Zavoda Movit NA Mladina s Programom Mladi v Akciji in pa Društvo za kulturo inkluzije in skupina Mary s svojim prispevkom. Vsaka stran bo pripravila svojo lutkovno predstavo na temo medkulturnega dialoga, skupaj pa bomo uprizorili še tretjo predstavo, ki jo bomo ustvarili skupaj. Vse tri produkcije bodo predstavljene na festivalu »Igraj se z mano« tako na Reki v mesecu septembru, kot v Ljubljani že tradicionalno ob koncu maja. Z omenjenim projektom želimo dokazati, da lahko populacija s posebnimi potrebami enakovredno vstopi v proces medkulturnega dialoga z lastno aktivnostjo ter se tudi tako aktivno vključi v ustvarjanje temeljev družbenih odnosov, kar kultura zagotovo je. S procesom ustvarjanja, različnimi nastopi pa z udeležbo na obeh mednarodnih festivalih, nameravamo z dogodki v živo ter preko medijev na to opozoriti tako strokovno kot najširšo javnost.