Igraj se z mano ob slovenskem kulturnem prazniku, Prešernovem dnevu

 

bodi-umetnik-zakljucek-otvoritvene-razstave-igraj-se-z-mano-in-proslava-centra-janeza-levca-ljubljana-ob-dnevu-kulture 2Največja kulturna ustanova v Sloveniji, Cankarjev dom, je zopet gostila še enega v nizu dogodkov ‘Igraj se z mano’.

Otroci in mladostniki iz Centra Janeza Levca Ljubljana so letošnji kulturni praznik

obeležili na posebej svečan način. Vsaka izmed enot Centra se je v Štihovi dvorani predstavila z bogatim kulturnim programom, ki ravnodušnega ni pustil prav nobenega obiskovalca. Učenci so se predstavili s plesnimi, pevskimi in dramskimi vložki, ki so jih pripravili s svojimi mentorji.

 

Ker pričujočega kulturnega praznika ne bi bilo, če se pred več kot 200 leti ne bi rodil eden naših največjih pesnikov, Dr. France Prešeren, tudi tokratni dogodek ni minil brez njega. V vlogi Dr. Figa, kakor so ga poznali otroci, ki jim je velikodušno delil ta sladki sadež, je tokrat nastopal lutkar in pravljičar Boris Kononenko, njegovo neizpolnjeno ljubezen, Primicovo Julijo pa je odlično uprizorila Neža Adamič.

Dogodek je poleg poudarka na kulturi s seboj prinašal tudi pomembno sporočilo prostovoljstva – mlade smo namreč spodbujali, da aktivno pripomorejo k pospravljanju razstave, s čimer je bila sklenjena tudi letošnja otvoritvena razstava ‘Igraj se z mano’, ki je bila na ogled vse od 30. januarja. Likovna dela v kratkem pričenjajo svojo pot okrog Slovenije in tujine, zato vabljeni k spremljanju spletne strain, kjer vas bomo obveščali o njeni poti. Morda obišče tudi vaš kraj!

Več fotografij najdete v spletni galeriji "Igraj se z mano"