POVABILO K PROSTOVOLJSKEMU DELU: DRUŽENJE Z OTROKOM S POSEBNIMI POTREBAMI

rsz img 20190821 075840

POVABILO K PROSTOVOLJSKEMU DELU: DRUŽENJE Z OTROKOM S POSEBNIMI POTREBAMI

Oblika in opis prostovoljskega dela: družabništvo, spremljanje, pomoč na domu

 

Delo zajema podporo oz. razbremenitev družine na način druženja z otrokom z avtizmom. Delo bi potekalo 1x do 2x tedensko, do max. 2 uri, v popoldanskem času, po sprotnem dogovoru s staršema.

Delo bi vključevalo različne (samostojne) aktivnosti z otrokom, kot na primer: sprehod, igro na igrišču, športne aktivnosti in druge oblike druženja. Otrok je star 4 leta, obiskuje redni vrtec in ima diagnozo motnja avtističnega spektra. Je neverbalen, a zelo gibalno spreten in živahen otrok. Ima veliko energije in željo po igri in gibanju. Potrebuje pomoč pri skrbi za osebno higieno in usmerjanje pri navezovanju socialnih stikov z drugimi otroki.

Pričakovane izkušnje: Občutek odgovornosti, zanesljivost, interes za delo z otroki s posebnimi potrebami-avtizmom, želja po učenju, raziskovanju, gibanju, športnih aktivnostih ter (neobvezno) študij družboslovne/pedagoške smeri.

Kraj prostovoljskega dela: Ljubljana

Št. ur na teden: 2-4 ure

Trajanje dela: Po dogovoru z družino

Koristi za prostovoljca_ko: izkušnje in znanja s področja posebnih potreb/avtizma, potrdilo o opravljenem prostovoljskem delu, možnost povračila stroškov malice in prevoza.

Kontaktna oseba: Andreja Srpčič

E-naslov in telefon: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.; 051-762-999