14. BODI ŠPORTNIK "IGRAJ SE Z MANO" - PRESTAVLJENO NA 2. 10. 2020!

Tudi letos se bo dogodek izvajal v organizaciji Centra Janeza Levca Ljubljana in soorganizatorjev Društva za kulturo inkluzije ter Športne zveze Ljubljana (v okviru Evropskega tedna športa). Odvijal se bo na površinah Športnega centra Triglav (Jama Bežigrad) v petek, 2. oktobra 2020 od 9:00 do 12:00.

Bodi športnik 'Igraj se z mano' je mednarodni športno - družabni dogodek, v izvedbi Centra Janeza Levca Ljubljana in Društva za kulturo inkluzije. Gre za dogodek, katerega rdeča nit je vključevanje oseb s posebnimi potrebami v družbo. To dosegamo z vključevanjem udeležencev v različne športne igre, kjer v ospredju niso rezultati, temveč do izraza prihajajo strpnost, fair play, spoštovanje in sprejemanje drugačnosti. To ponazarja tudi prehodni pokal, s katerim za eno leto vsakič nagradimo zmagovalno ekipo, ki se v tem kontekstu najbolje izkaže. Letos bo prirejen v skladu s priporočili NIJZ, zato se bomo turnirskemu delu izognili, ki je sicer eden izmed programov dogodka.

IMG 9727 Medium

Program spremljajo številne delavnice kot na primer judo, namizni tenis, poligoni, štafetne igre, inkluzivne delavnice z invalidskimi vozički ipd. in druge animacijske dejavnosti. Festivalskega dne se običajno udeležujejo tudi gostje iz tujine.

Dogodek obiskujejo udeleženci iz vrtcev, osnovnih šol, osnovnih šol s prilagojenimi programi, zavodov, društev, srednjih šol in študentov. Vsako leto vabimo tudi ljubljanska športna društva, da soustvarijo športni utrip ter navdušijo otroke za nadaljnje ukvarjanje s športom.

Vabljeni, da športate in se igrate z nami!

Prijave so zaključene.

Prijavnice:

- udeleženci (šole, vrtci, ...)
delavnice
prostovoljci