Prostočasne aktivnosti na morju

Udeleženka projekta zaposlitve v okviru programa Evropska solidarnostna enota je v tem tednu pomagala pri organizaciji prostočasnih aktivnosti doživljajske pedagogike, ki so bile namenjene mladostnikom z zmernimi motnjami v duševnem razvoju. Odločili smo se za jadranje od Slovenske obale proti Novem Gradu, pod skrbnim očesom izkušenega skiperja, saj ponuja jadrnica ogromno priložnosti za izkustveno učenje. Udeleženci so spoznavali različne kakovostne načine preživljanja prostega časa, proč od elektronskih naprav in urili različne spretnosti in veščine. Pridobili so znanja o morskem življenju, ekologiji, varovanju morja, zdravi in uravnoteženi prehrani, gibanju ter praktična znanja. Skupen čas smo izkoristili tudi za različne delavnice, od katerih je bila seveda najbolj popularna delavnica kuhanja in peke. Aktivnost je povezala različne udeležence in pripomogla k razvijanju dobrih prijateljskih odnosov. Vsi se že veselimo ponovnega druženja spomladi!

IMG 5933 resized1  DSCI1311 resized1

Projekt Learning by doing je podprt s strani programa Evropska solidarnostna enota.