Na valovih vetra 2014

na-valovih-vetra-2014-center-janeza-levca-tb

Spremljajte to novico, ki se bo dnevno dopolnjevala

DAN 1

V ponedeljek 5. 5. 2014 se je ekipa Na valovih vetra odpravila iz Centra Janeza Levca Ljubljana. Po prihodu na obalo so se najprej peljali z reševalnim čolnom koprske kapitanije, katere člani so jim razložili vse o kontrolah na čolnu in reševanju na morju.

Odpeljali so jih tudi na vojaško ladjo Triglav, kjer so jim prijazni vojaki slovenske mornarice razkazali naso večnamensko bojno ladjo. Popoldan je sledilo kosilo in priprava jadrnice Ane (Bavaria 36): točenje vode, stacioniranje, razporejanje, raziskovanje vseh kotičkov njihovega domovanja naslednjih 5 dni... zvečer so počasi odpluli s Piranskega mandrača proti sosedi Hrvaški...

 DAN 2

Po utrujajoči nočni vožnji se je naša ekipa na poti proti Puli ustavila tudi v Rovinju in od tam so nam uspeli poslati tudi eno fotografijo:

na-valovih-vetra-2014-center-janeza-levca 02

 
Iz Rovinja so se odpravili proti Puli. Kot se za prave jadralce spodobi, so imeli kosilo na barki in po kosilu je treba za sabo pomiti posodo. Ta "čast" je danes pripadala Tinetu:
 
Tine pomiva posodo
 
Še kasneje ko so jadrali mimo Brionov pa so se jim za nekaj časa pridružili in jih spremljali delfini:
 
Delfini
 
Po temeljitem ogledu pulske arene in sprehodu po starem delu ter sadni kupi s sladoledom, sledi zaslužen počitek v zibajoči postelji :)
 
Odhod pod tuš v Puli

DAN 4

Preden smo štartali v našo nadaljno odisejado smo še hranili ribe od ostankov zajtrka, potem izpluli iz Pule, doživeli prvič valovito morje in za nekatere ne preveč prijetno zibanje, zato smuk v Medulinski zaliv in čim dlje od neprijaznega Kvarnerja. Po naporni plovbi smo se odpočili, dobro najedli in zaspali kot dojenčki... Reka pa je postala neosvojena trdnjava za nas neustrašne pomorščake, zato pa nas mika za ta čas kar topla voda v Medulinskem zalivu, hmmm....postaja vroče, kdo ve, morda pa le skočimo...

Krst pomorščakov

Kraj Pomer, ura 12.30, mornarska imena : sinjebradec, morska sirena, morski mlinček , morski volk in hudi marinero

Kje je pa skipper? ;)

Hmmm, ne rabimo ga... :)

Dan 5

Zadnji večer prespali v Poreču, pri prijazni policistki oz. Pomolu pomorske policije.

Takšen pogled ima skipper po 5 dnevnem popotovanju z nami in spanju na krmi :)  ...Hvala Filju za vse, za nas si najboljši skipper na svetu, vem da so ti to naši fantje 100x povedali, pa naj bo še enkrat za medije ;) 

najboljši skipper

Končno kopno in prijazna lastnica restavracije v Camp Strunjanu, Mirjam nas je postregla z gratis krepčilom pred odhodom v Ljubljano staršsem v objem, katere smo že kar malce pogrešali. Še bolj pa svojo posteljo :)