Zaključek drugega prostovoljskega projekta "Solidarity"

Prostovoljki Nina in Nastja sta zaključili dolgoročni prostovoljski projekt »Solidarity«, ki se je pričel izvajati septembra 2019 in je potekal 12 mesecev. Obe prostovoljki sta bili aktivni pri prilagojeni športni vadbi za otroke »Specialni telovaj«, pri programih poletnega in jesenskega počitniškega varstva, pri Mednarodnem festivalu »Igraj se z mano« (ki je letos potekal na spletu), likovnem natečaju in kulturno-likovnem dogodku »Bodi umetnik« ter športno-družabnem dogodku »Bodi športnik« in v programu podpore družinam otrok s posebnimi potrebami »Različnost nas bogati – inkluzivni športni vikendi«. Preizkusili sta se v različnih vlogah – kot izvajalki športnih in ustvarjalnih aktivnosti, kot mentorici mladostnikom z motnjami v duševnem razvoju, kot spremljevalki otrok z avtizmom in pridruženimi motnjami ter tudi kot promotorki inkluzije na naših družbenih omrežjih.

Ob zaključku projekta sta svoje vtise in izkušnje strnili v prispevka, ki jih lahko najdete tukaj:

NINA [pdf]

NASTJA [pdf]

Projekt je bil sofinanciran s program Evropske solidarnostne enote in podprt s strani nacionalne agencije MOVIT.