Skoraj 200 kustosov v KGLU!

Bodi umentik - Zaključek potujoče likovne razstave "Igrja se z mano" v Koroški galeriji likovnih umetnosti Slovenj Gradec

Zaključek mednarodne potujoče razstave Bodi umetnik – Igraj se z mano

V Koroški galeriji likovnih umetnosti (KGLU) se je danes otvorila še zadnja letošnja potujoča razstava v sklopu projekta Bodi umetnik – Igraj se z mano. Na dogodku je sodelovalo okrog 200 mladostnikov in odraslih oseb s posebnimi potrebami in z značilnim razvojem, in sicer so prišli udeleženci mednarodne mladinske izmenjave Destination: Healthier future iz Češke, Finske, Irske, Slovenije in Škotske, iz OŠ Slovenj Gradec, Gimnazije Slovenj Gradec ter iz VDC Muta in VDC Slovenj Gradec.

 

Po prvotnem ogrevanju z animatorjem Gogijem so udeleženci mednarodne mladinske izmenjave pripravili različne socialne igre, ki so motivirale udeležence za nadaljnji program. Ti isti udeleženci so nato pripravili razne delavnice, in sicer so Škoti pripravili irske plese, Irci so barvali keltske znake, Slovenci so risali na rjuho, Finci so risali grafite, Čehi pa so izdelovali origami.

Delavnicam je sledilo postavljanje razstave, tokrat je vlogo kustosa odigralo skoraj 200 kustosov iz različnih držav! Razstava ima pet tematik, in sicer prosti čas, družina, glasba, potovanje in šport. Razstava bo na ogled do nedelje, 12. 10., potem pa že nestrpno čakamo na nova likovna dela letošnjega natečaja na temi »Igraj se z mano« in »Naš svet, naša prihodnost«.