Študijski obisk »EVS Hotspot« v Albaniji

Albanija EVS Hotspot

V Albaniji se je od 21. 11. - 27. 11. odvijal študijski obisk, ki se ga je udeležila tudi prostovoljka Andreja. Organiziral ga je SALTO Southeast Europe Resouce Centre, ki promovira sodelovanje držav iz programa Erasmus+ ter sosednjih partnerskih držav zahodnega Balkana. Udeleženci študijskega obiska so imeli možnost spoznati, navezati stik in vzpostaviti partnersko povezavo med njihovimi oz. albanskimi nevladnimi organizacijami ter snovati prihodnje skupne projekte. V Tirani so obiskali in se seznanili z delom treh organizacij in sicer: Beyond Barriers, Roma Active Albania in ANTTARC Association, ki so aktivne tudi na področju Evropske prostovoljne službe (EVS) in si želijo sodelovanja z različnimi državami v programu Erasmus+. Predstavila se je tudi organizacija Help the Life, ki izvaja mnoge inkluzivne projekte za otroke in mladostnike s posebnimi potrebami. Udeleženci so obiskali tudi mesto Kukes na severu Albanije in spoznali še organizacijo Youth In Free Initiative ter njihovo delo z mladimi. Študijski obisk se je zaključil še z druženjem z EVS ter lokalnimi prostovoljci, ki trenutno opravljajo prostovoljno delo v različnih organizacijah v Tirani ter razvijanjem idej za nadaljnje projekte z udeleženci študijskega obiska.

Albanija EVS HotspotAlbanija EVS HotspotAlbanija EVS HotspotAlbanija EVS HotspotAlbanija EVS HotspotAlbanija EVS HotspotAlbanija EVS Hotspot