Center Janeza Levca Ljubljana in Icehearts of Finland v skupnem projektu 'Quid pro quo'

V sredo, 13. 5. so nas s svojim obiskom počastili gostje iz partnerske ustanove Icehearts of Finland iz Finske. V sklopu projekta usposabljanje na delovnem mestu 'Quid pro quo' nas je obiskalo 10 zaposlenih, večinoma socialnih delavcev na področju mladine.

Njihovo delovanje se ne omejuje le na Helsinke, temveč so svoje aktivnosti razširili tudi v druga mesta na Finskem (Tampere, Pori, Espoo, Vantaa, Turku in nekatera druga), kjer z uporabo športa (predvsem hokeja na ledu ter nogometa) in nudenjem šolske pomoči mlade iz nestimulativnih okolij spodbujajo k kvalitetnejšemu načinu življenja.

Z nami bodo ves teden, v katerem se bo zvrstila vrsta zanimivih aktivnosti – ogled več enot Centra Janeza Levca Ljubljana, ogled ustanov, ki delujejo na istem oziroma podobnem področju in nevladnih organizacij iz različnih delov Slovenije.

V petek, 15. maja pa se bodo gostje pridružili tudi prvemu v nizu letošnjih festivalov 'Igraj se z mano' in sicer se bodo s športnimi aktivnostmi predstavljali na Muti.

Gre za drugo v nizu projektnih aktivnosti; prve mobilnosti, obiska Finske, ki je potekal aprila, se je udeležilo 10 specialnih pedagogov in mladinskih delavcev iz Slovenije, katerih želja je bila poglobiti sodelovanje na vseh ravneh, predvsem na področju znanja in dobrih praks. Namen in cilji tokratne druge mobilnosti ostaja enak – izmenjava izkušenj ter okrepitev mednarodnega sodelovanja na področju inkluzije in športa.

Projekt, ki se je razvil iz potrebe in želje obeh sodelujočih partnerskih organizacij po konkretnejšem uvidu v delovanju drug drugega, je financiran iz strani programa Erasmus+, ki poteka pod okriljem Evropske komisije.