Na Muti smo z igro dež spremenili v mavrico

V petek 15. 5. se je na Muti odvijal že petič odvijal Mednarodni festival "Igraj se z mano". S pripravami smo začeli zgodaj zjutraj, malo čez devet pa so na oder že stopili prvi nastopajoči, pevski zbor osnovne šole Brezno Podvelka. Nastopi se vrstijo, zarepal je tudi Zlatko, ambasador mednarodnega festivala Igraj se z mano. Nekaj besed je spregovoril tudi podžupan Mute.
Sočasno se dogaja tudi okoli odra, delavnice so polne udeležencev, sladkali smo se z okusnimi palačinkami, grejemo s toplim čajem.
Med mnogimi delavnicami smo si lahko porisali obraze, izdelali zapestnice prijateljstva, letala iz stiroporja, spoznali tabornike, dobili balone spremenjene v razllične živali, spremenili pričesko, plesali, igrali hokej z našimi prijatelji iz Finske in še mnogo, mnogo zanimivega.
Pred dežjem smo se zavarovali s šotori in ogromno dobre volje.
Poleg vsega pestrega dogajanja smo v nebo poslali naše lepe želje s spustom balonov.

Na Muti na Koroškem se je zaključil Mednarodni festival »Igraj se z mano«, ki se naslednji petek seli v Maribor. Festivalsko dogajanje je na polno zaživelo kljub deževnemu vremenu.
Delavnice, nastopi, animacije, ples, petje, športne igre, degustacije so v vsem sijaju in prečudovitem vzdušju privabili veliko število obiskovalcev. Skozi igro smo rušili meje in stereotipe, povezovali mlade in mlade po srcu, Koroško so obiskali tudi prijatelji s Finske, iz Makedonije, Bosne … Ambasador Igraj se z mano Zlatko je bil kot vedno aktiven tako na odru kot tudi pod njim in vse naokrog. Dogodek je s svojo energijo zaključil v inkluzivnem duhu.
Se vidimo na Muti naslednje leto, v Mariboru pa že prihodnji petek!

Fotografije z dogodka