SPECIALNI ZDRAVKO: Priročnik za zdravo življenje »Živim zdravo. Te zanima, kako?«

Pred vami je čisto sveža brošura »Živim zdravo. Te zanima, kako?«, ki smo jo pripravili v sodelovanju z Ministrstvom za zdravje RS, Centrom Janeza Levca Ljubljana in Biotehniškim izobraževalnim centrom Ljubljana v okviru programa Specialni Zdravko.

01BrosuraWeb0121 page 0001

S programom želimo izboljšati zdravje oseb s posebnimi potrebami, predvsem otrok in mladostnikov z motnjo v duševnem razvoju. Spodbujamo jih k redni telesni dejavnosti v naravi in rednemu uživanju sadja in zelenjave ter uravnoteženih obrokov.

Brošura je namenjena predvsem osebam s posebnimi potrebami, zato je pisana v lažje razumljivi obliki. Polno je tudi slikovnega gradiva, ki pripomore k nazornemu prikazu vsebin.

V brošuri boste našli nasvete za zdrave obroke, usmeritve za telesno aktivnost, prostor pa smo namenili tudi igrivim vsebinam, da branje ne bo samo poučno, ampak tudi zabavno!

Toplo vabljeni k branju in delitvi naše knjižice z vsemi, ki bi jih tovrstne vsebine lahko zanimale!

Več nasvetov za zdravo življenje najdete tudi na našem YouTube kanalu.

Projekt Specialni Zdravko sofinancira Ministrstvo za zdravje in je del izvajanja Nacionalnega programa o prehrani in telesni dejavnosti za zdravje 2015 – 2025 Dober tek, Slovenija. Namen nacionalnega programa je izboljšati prehranjevalne in gibalne navade prebivalstva, s ciljem zmanjšanja kroničnih nenalezljivih bolezni.